Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Matka 23:43, 24 wrz 2012

Przecudne to 'ostatnie tchnienie lata'
Elfik 19:12, 25 wrz 2012

Marzenko, Gabrysiu, Bożenko, Bogda - - - mój ogród w zasięgu wzroku... A więc i widoki „w pigułce”... Łyka się na jedno popatrzenie....

Viva – do Twojego ogrodu (a wiem o tym z przyjacielskich ploteczek !!!!!!!!! ) wszyscy odwiedzający podchodzą niemal z nabożeństwem... Jest tak piękny!!! Więc trudno stale wypisywać ochy i achy... Więc proszę, mnie też rozgrzesz... A za pomoc serdecznie Ci dziękuję, faktycznie, szukam pomysłu na podsadzenie jałowców, problem pokazałam i opisałam szczegóły tego miejsca na str. 169. Tam gdzie kółko – wsadzę tawułę Golden Princess. A zakreślonym miejscu się aż prosi jakaś kępa „czegoś”, najlepiej zielonego, ale do wys. jakieś 40 cm. Już myślałam, że trawy, ale nie upieram się... Łamię sobie głowę, już prawie złamana... Aż się martwię, że swoją też nadwerężysz...
Elfik 19:27, 25 wrz 2012

Igor - moja Beaujoalis jest taka. U mnie jest w rozproszonym słońcu

Ostatnio kupiłam też taką, jako Sugar Frostng, ale to chyba nie ona... Brakuje jej różowofioletowych żyłek. Za to kosztowała... 2.98, więc wzięłam trzy!

I jeszcze za TAKĄ cenę dwie takie - bez oznaczenia

Sebek 19:36, 25 wrz 2012

Żurawki za 2.98 - i jeszcze takie.....We Floriallu(tereny Danusi) za takiej wielkości sadzonkę chcieli....29 złotych - tylko odmiana była inna...
Elfik 19:39, 25 wrz 2012

Sebciu, ja z nimi latałam do czytnika, bo też nie mogłam uwierzyć... No czasem cuda są... One są z Plantpolu z Zabrza
Sebek 19:41, 25 wrz 2012

Jak dobrze, że już w zasadzie nie mam miejsca na sadzenie nowych, bo bym jeszcze pojechał
viva 21:32, 25 wrz 2012

Elu, przypuszczam kto te ploteczki roznosi
No i widzisz jak się niejasno wyraziłam, nie chodziło mi o odwiedzanie wątku i pochwały tylko o to, że niewiele jest osób, które o coś mnie pytają i forumowo nie jestem aż tak "zapracowana". W ogrodzie to co innego, zawsze pełno roboty i nigdy nie zrobione do końca.
Na stronę 169 zajrzałam i znam Twój ból... południowa patelnia na piachu.. też taką mam i w dalszym ciagu mam z nią problem (ona jest kwiatowa).
Elu pisałaś coś o ulepszaniu gleby, czy masz jeszcze coś do zaprawiania dołków (mam na myśli glinę), czy chcesz podsadzić tylko jalowce, czy może ta rabata ma być odsunięta na całości.... prosto? łuk?.
Trawki wydają mi się dobrym pomysłem, bo dodadzą lekkości temu miejscu, ale może nie tylko trawy.
Napisz dokładniej jak Ty widzisz to miejsce.
I nie martw sie w pewnym wieku łamanie głowy wychodzi na dobre (mam na myśli swoją głowę, żeby było jasno napisane ).
an_tre 21:37, 25 wrz 2012

Jednym słowem miałaś fart Elfiku wszystkie nowo zakupione żurowki pikne
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
kaisog1 21:39, 25 wrz 2012

Ela no ja nie mogę, niecałe 3 złote?! Toz to skandal, że mnie tam nie ma
EPODLAS 22:21, 25 wrz 2012

Elu, to cię przebije. Mnie udało się w Netto kupić żurawkę z jednego zeta. Nawet zupełnie dobrze wyglądała, tylko była ostatnia. Oznaczenie gdzieś się podziało. Rośnie ładnie. Ktoś na forum rozpoznał ją jako Stoplight. Sprawdzałam w necie i wygląda na to, że się zgadza. A oto ta tania żurawka.

Takich okazji tobie i sobie życzę.