Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Milka 12:08, 13 kwi 2013

Przyszłam pocieszyć, moja kondycja też nijaka, lekko mówiąc
moje pierwsze i tobie zostawię
marzena 13:18, 13 kwi 2013

Elfik, rośliny piękne, nie straszna im ta zalegająca jeszcze pokrywa ze śniegu
ale pewnie juz dzisiaj wszystko stopniało ?
pozdrawiam miło
Elfik 19:54, 13 kwi 2013

Jolu (Joku) – faktycznie, u mnie nagle bardzo ciepła wiosna, jestem w szoku, jak szybko roślinki się podniosły po ustąpieniu śniegu. Najbardziej się cieszę z czosnków olbrzymich i korony cesarskiej, która dopiero co wylazła. Ja też dopiero wylazłam... z poziomu „0” na poziom „+1” (do komputera) – pierwsze prace w ogrodzie bardzo męczą

Yen – Jolu – u mnie też wszystko wyłazi, jeszcze do piwonii jakoś nie zajrzałam. Za to Twoja Bouquet Rose całkiem przyzwoicie się puszcza .

Aniu (Pisalska) – Jestem Twoją dłużniczką! Jeszcze nikt mi tak nie podał kawy na ławę. Zapisałam w kajeciku „ciąglewertowalnym” i zastosuję ten cykl, jaki polecasz. Bo akurat mam i saletrę wapniową, i amonową, i Yara Mila. Mocznika nigdy nie stosowałam, ale skoro jest tańszy, to się nim zainteresuję Planowałam zrobić poniedziałek trawnikowy, ale dziś trochę polało, nawet przez moment sypnęło ziarenkami gradziku, więc znowu mokro. Jeszcze raz dziękuję za pouczający wykładzik, pozdrawiam (męża też! )

Miluśka – cieszę się widzieć Cię już w lepszej formie, wypłukuj z siebie te antybiotyki, buźka do słoneczka, smutki precz, będzie dobrze! Szyj poduchy w róże, bo niedługo będziesz w nich wypoczywać

Marzenko – nareszcie świat bez bieli! Ale w podświadomości została, bo nabyłam... białe bratki

Dla Wszystkich trochę radości kwiatkowej

eliza3 20:16, 13 kwi 2013

Elu, poczytałam u Ciebie o nawożeniu, zapisałam, a Tobie przesyłam pozdrowienia i życzę miłego wieczorku.
Elfik 21:43, 13 kwi 2013

Elizko - widzisz, jak to dobrze, że się przyznałam, że jestem matołek chemiczny Dzięki temu (a raczej dzięki Ani) wszyscy na tym skorzystają.
Też pozdrawiam serdecznie i pa pa, bom boleściwa na ciele po pracowitym dzionku
hanka_andrus 22:08, 13 kwi 2013

Ziołową kąpiel zrób i do łóżka. Bóle miną.
weronika77 10:38, 16 kwi 2013

Elfiku kochany, spieszę z podziękowaniem za pomysłowe, ciekawe, artystyczne przekazanie nasionek. Teraz jeszcze śmiem Cie zasypać pytaniami, jakby internet nie wystarczał. Jednak Ktoś, kto zebrał nasionka, musi wiedzieć więcej i dokładniej. Czy mogę wysiać już i wprost do ziemi (na miejsce słoneczne). czy prawda, że kwiatki zobaczę dopiero za rok? Czy na zimę zabierać z ogrodu (len), piszą że nie przetrwa zimy? Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie, bardzo!.
hania 10:45, 16 kwi 2013

Witam serdecznie dawno u Ciebie nie byłam więc wpadłam zobaczyć co u Ciebie....jak wszyscy zapracowanapiękny koszyczek z kwiatuszkami .-pozdrowienia zostawiam
Joasia 11:05, 16 kwi 2013

Elu! Uwielbiam takie relacje: nic, szczere pole, a po serii zdjęć nagle ogród kolorowy i radosny.
Takie relacje napawają mnie nadzieją!
Usmiałam się też po przeczytaniu Twojej przygody z zasadzeniem
kartofla na rabacie. Chyba jesteśmy bratnimi duszami bo ja widząc kwitnące
ziemniaki pod domem, który kupiliśmy byłam przekonana że to jakies kwiaty ozdobne.
Wsadzone były jak na rabacie, tylko to mnie usprawiedliwia odrobinę
Pozdrawiam serdecznie!
barbara_kraj... 12:04, 16 kwi 2013

Eluśka, sezon wiosenny otwarty - wszędzie!
Po pracach polowych w domu stękam... ale z uśmiechem na gębie
Pozdrawiam i do nadmiernego wysiłku nie zachęcam