Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

GabiK 10:16, 04 sty 2012

Elu, pięknie wiosennie w roślinkach, ale krety Cię nękają.

Po takim gazie to pewnie krety wyjdą zapłakane z łapkami do góry.

Wojnę już masz na całego, tylko że przegrywasz sromotnie. W nowym roku życzę zdobycia przewagi nad kretami.
anula_wn 12:43, 04 sty 2012

Elu buziak w nowym roku !

co do kretów to masakra prawdziwa...współczuję! jadąc (po świętach) z nad morza mijałam pola i ogromne ilości kopców...jak ja się cieszę, że mnie łaskawie omijają...toż to plaga jakaś !

co do zimowej fotki - przecudna
choć odrobina śniegu by się przydała, bo szaro i szaro...a jak mróz przyjdzie? wymrozi to co wschodzi ;-(
wiem, że śnieg uciążliwy jest, ale jaki uroczy
Krys 13:43, 04 sty 2012

Elu jakie piekne te kapusty Walki z kretami szczerze współczuję
marzena 23:00, 04 sty 2012

bardzo ładne zdjęcia roślin- zupełnie niezimowe
a krety ? tez nadal u mnie pracują, szkoda słów...
Pszczelarnia 23:06, 04 sty 2012

Basia (co ma warzywnik i szklarenkę) robiła sama koktajl i wlewała do dziury i podpalała. Ponoć pomaga. Odnajdę ten wpis.
agniecha973 23:09, 04 sty 2012

To i mi się może przyda. Wiele lat nie miałam kretów, a ten rok jakiś masakryczny. Tzn nie wiem czy nie miałam kretów, ale kretowisk to na pewno nie
Pszczelarnia 23:12, 04 sty 2012

A co Twoje/Wasze psy - nie dają im rady? Dobranoc mówię nie na swoim wątku. Nie mogę się oderwać od czytania. A jutro zaczyna się długi roboczy łykend. Pa.
agniecha973 23:15, 04 sty 2012

No czasem zdechlaczek wala się po podwórku, ale to za mało. A może one po prostu więcej biegały i szum robiły, a krety tego nie lubią? Oj łowne to one są.
Elfik 00:14, 05 sty 2012

Dziewczyny Kochane, dziękuję, że mnie odwiedzacie, ja dziś po innych ogrodach się smykałam - do swojego jakiś wstręt mam... Jest taki ... tematycznie paskudny... . Dziś w nocy u nas była straszliwa wichura, z ulewnym deszczem. Rano patrzę - nie ma żadnego kopca, ale dopiero jak przyjrzałam się z bliska, to się okazało, że są, a jakże!, tylko rozplaskane przez deszcz! Niby nie jest zimno, ale nie da się zbyt długo czatować, żeby przyuważyć, kiedy gadziny ryją. Już mi się śnią po nocach!
Drugie zmartwienie, to ta wiosenna pogoda w zimie , wiem, wiem, wszyscy się martwimy... W życiu nie było w ogrodzie w styczniu tak kolorowo. Moje kapusty teraz są najładniej wybarwione, ale w tym roku mało zróżnicowane kolorami. Największa osiągnęła takie rozmiary

Zdjęcie jest z sierpnia, a z tyłu tej kapusty narosło jeszcze kilka małych kapustek - no gigant po prostu! Tymi kapustami poobtykałam wszystkie pustostany, z którymi nie wiedziałam, co zrobić. Ta Vanille Fraise jest już przesadzona w inne miejsce, koło tarasu, a na jej miejsce chcę inną, której kwiatostany tak szybko nie brązowieją.
Proszę, powiedzcie, czy można już o tej porze przycinać pęcherznice? Bo strasznie mnie ręce świerzbią...
Pa, dobranoc!
Gardenarium 00:30, 05 sty 2012

Nie przycinaj Elu, poczekaj do wiosny.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies