Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

malgocha1960 08:04, 31 sty 2012

Dziękuję, będę miała ciekawą lekturę.
AgnieszkaBK 09:19, 31 sty 2012

Elfik napisał(a)
Magdusia - rób ciasto bez stresu! Jest "zawszeudającesię" . Robiłam go już kilka razy, jest pyszne!
Sebciu - im zima straszniejsza, tym więcej ogrodów przybywa... Jak przyjdzie wiosna, każdy będzie wolał każdą chwilę wykorzystać w ogrodzie, niż przy kompie siedzieć...
Agnieszko - dziękuję - urody moim hortensjom nie ujmuję, ale będąc u Ciebie, i oglądając Twoje śliczne zdjęcia pomyślałam sobie, czemu i ja nie zaklinam tej piekielnej zimy... I przeleciałam przez katalog swoich zdjęć... i nie znalazłam nic, co by było warte pokazania w ogrodzie. Za to zdjęć pojedynczych kwiatów mam bez liku.

Elu, myślę że po tegorocznym sezonie będziesz miała mnóstwo zdjęć, które będziesz oglądać zimą a i my chętnie je obejrzymy Ja też pewnie będę robić ich więcej.
Richie 20:43, 02 lut 2012

Ela,Twój młody ale już piękny,zadbany i urokliwy ogród robi duże wrażenie. Doceniam to co robisz bo wiem,że pasjonaci osiągają to co zaplanowali a Ty do nich należysz. Gratuluję i pozdrawiam
an_tre 21:00, 02 lut 2012

Elfiku wpadam do Ciebiez wizytą a Ty na innych kwiatkach nektar spijasz
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
wanda7 21:15, 02 lut 2012

Elu, w końcu jestem i u ciebie. Od razu powiem jedno: za malo mam hortensji. A z ciebie to prawdziwa fachura w tej materii I taką masz, i nną, i jeszcze jakąs. U mnie dopiero jedna zagościła, a mianowicie Vanille Fraishe. Ale już mam na oku (także pod twoim wpływem) kilka kolejnych. Tylko że one tyle miejsca zajmują. Ty to masz jeszcze sporo trawnika, a ja już poprzesuwałam obrzeżą, ile się tylko dało. No nic, trzeba będzie coś wyautować. Na pewno muszę mieć Limelight, a potem zobaczymy... Grandiflora jednak jest ogromniasta, choć piękna.
Chyba wyrzucę miłorząb, który marnie u mnie rośnie. Coś trzeba będzie wymyślić.
Ładne masz zakąteczki, pomysłowe.
A w ogóle to wesoło jest tu u ciebie
Będę już na bieżąco.
Gardenarium 21:21, 02 lut 2012

Elu mam cichą nadzieję, że mróz wypędził krety.
A tak po cichu to już marzę o wiośnie i planuję co w donicach i skrzyneczkach.

Dziś zakupiłam nową i hiacyncika sobie dla zapachu na poprawę humoru.

Instagram Ogrodowiska
barbara_kraj... 22:01, 02 lut 2012

Gardenarium napisał(a)
Elu mam cichą nadzieję, że mróz wypędził krety.
A tak po cichu to już marzę o wiośnie i planuję co w donicach i skrzyneczkach.

Dziś zakupiłam nową i hiacyncika sobie dla zapachu na poprawę humoru.

Ja też do tych marzycieli o wiośnie należę Wyjątkowo nie lubię zimy, a tu jeszcze cały luty i kto wie, jak w marcu będzie?
A jak przezimują rośliny? Oto jest pytanie?
Moj hiacynt już przekwitł
Gardenarium 22:03, 02 lut 2012

O to zimowanie nie ma się co martwić, no trudno, będzie miejsce dla nowych roślin (tak sobie zawsze mówię).

Instagram Ogrodowiska
Milka 22:05, 02 lut 2012

wanda7 napisał(a)
Elu, w końcu jestem i u ciebie. Od razu powiem jedno: za malo mam hortensji. A z ciebie to prawdziwa fachura w tej materii I taką masz, i nną, i jeszcze jakąs. U mnie dopiero jedna zagościła, a mianowicie Vanille Fraishe. Ale już mam na oku (także pod twoim wpływem) kilka kolejnych. Tylko że one tyle miejsca zajmują. Ty to masz jeszcze sporo trawnika, a ja już poprzesuwałam obrzeżą, ile się tylko dało. No nic, trzeba będzie coś wyautować. Na pewno muszę mieć Limelight, a potem zobaczymy... Grandiflora jednak jest ogromniasta, choć piękna.
Chyba wyrzucę miłorząb, który marnie u mnie rośnie. Coś trzeba będzie wymyślić.
Ładne masz zakąteczki, pomysłowe.
A w ogóle to wesoło jest tu u ciebie
Będę już na bieżąco.

miłorząb wyrzucić, toż to zgroza lepiej poczekać jak sie zadomowi, to wyjątkowe drzewo
Elfik 23:58, 02 lut 2012

No, coś mnie podkusiło zajrzeć tu na dobranoc, żeby śnić o kwiatkach, iii... - fatalna ze mnie gospodyni! Ale za to jacy goście wspaniali!
Rysiu – dzięki, że obszedłeś moje rabatki (dużo się nie nachodziłeś), dzięki, że chwalisz, bo podtrzymujesz mnie na duchu, ale dawaj mankiet, bo Ci się wypłaczę: gdybym ja miała 6 lat temu ten rozum, który mam od niedawna dopiero, to...... buuu...
Aniu – ależ to Ty jesteś zawsze jak ten motylek, fru...fru...fru..., jesteś tam, jesteś tu... a ja nie nadążam siadać na wszystkich kwiatkach... Jeszcze dwa, trzy dni, i pokażę swój kwiatek... Wpadnij na nektarek...
Wandziu – cieszę się ogromnie, że jesteś następną osobą zainfekowaną hortensjogennie... Bez hortensji mój ogródek właściwie by nie istniał. To jest tak, jak tłusta okrasa na postne ziemniaki. A chcica mnie dopadła jeszcze na następne, niestety, chyba je na dachu domu posadzę... Grandiflora wcale nie jest taka ogromniasta, jeśli się ją nisko tnie. Zresztą to zasada cięcia bukietowych: chcesz mieć ogromniaste, tnij niewiele...
A Ty faktycznie, nie pozbywaj się miłorzęba! No co za pomysł... Przytul się do drzewa...
Danusiu kochana – nawet dla mnie czas znalazłaś! Dziękuję! Niestety, Twoje nadzieje są płonne... Parę dni temu odkryłam ze zgrozą, że naokoło mojego skalniaczka na środku trawnika – kopiec na kopcu! Przecież przed mrozami musiało się to stać, a ja nie zauważyłam. Prawie mi oczy wyszły z orbit, bo przestaję cokolwiek rozumieć: trawnik jest bez jednego kopca! Tfu, tfu! Zbieram puszki z piwa – jak tylko ziemia rozmięknie, to będą pierwsze kwiatki w moim ogrodzie. Nie dopuszczam w ogóle myśli, że coś nie przetrzyma tych mrozów. Dziś jeszcze rąbałam zmarznięty śnieg i zrobiłam z niego okrywę dla jednej azalii japońskiej, o której zapomniałam.
A ja wczoraj trawiłam Twój wątek o hortensjach w donicach
Basiu – moje hicynty też już przekwitły, ale ładnie się zasuszają nie tracąc koloru, a co najdziwniejsze, jeszcze pachną! Ja też zimy nie lubię, choć w tym roku przynajmniej nie ma męki odśnieżania
Irenko - myślę, że jest 2:1... - i Wandzia nas posłucha...