Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lek na całe zło czyli mój ogród

Lek na całe zło czyli mój ogród

aldonaz 23:57, 22 sty 2013

Najbardziej boję się o ten las brzozowy - ma już około 20 lat. Drzewa coraz bardziej wyginają się do ziemi. Jeśli szybko nie odpuści, połamią się lub zostaną takie zdeformowane. Na dodatek jeszcze śnieg pada, co je dodatkowo obciąża.

aldonaz 00:14, 23 sty 2013

Jeszcze parę roślinek uwięzionych w lodzie.

aldonaz 00:22, 23 sty 2013

monteverde 00:26, 23 sty 2013

Aldonka ale to ma swoj urok jak diamenty a moze ognisko by troche rozpusciło
aldonaz 00:29, 23 sty 2013

monteverde napisał(a)
Aldonka ale to ma swoj urok jak diamenty a moze ognisko by troche rozpusciło

Masz rację, niezwykłe zjawisko, dlatego latam z aparatem jak głupia. Nie chodzi mi o rośliny w ogrodzie, tylko lasu szkoda.
barbara_kraj... 00:42, 23 sty 2013

Witaj, Aldono
Zaglądałam do ciebie niejednokrotnie, bo przecież poznałyśmy się osobiście u Bogdzi. Zbliża nas ta sama profesja i miejsce gdzie Ty mieszkasz, a ja prawie stamtąd pochodzę
Przybiegłam zobaczyć ten kataklizm jaki was dotknął a z którym spotkałam się dokładnie trzy lata temu.
To było wstrząsające a zarazem piękne zjawisko. Świat bajkowy, ale groźny dla roślin. Mnóstwo drzew do samej ziemi pochylonych, wyrwanych z ziemi razem z korzeniami, połamanych gałęzi i... te refleksy świetlne, bo akurat słońce wyszło, przenikające przez lodową warstwę.
Zrobiłam sporo zdjęć, na pamiątkę...
Twoje - widzę - podobne...
Trzy lata minęły i śladu po tym co było u nas nie znajdziesz. Przyroda podniosła się i sadzę, że na waszym terenie będzie tak samo.

A było tak:
marzena 00:42, 23 sty 2013

Aldonko, u mnie zupełnie to samo...zlodowacenie...
bo rzeczywiście dość bajkowo to wygląda...tylko, co będzie dalej:
Klamber 04:56, 23 sty 2013

Szkoda drzew, ale jest naprawdę pięknie. Kilikanaście lat temu, miałem taką samą sytuacjęlodu, było tyle że wyrwało mi cały róg warsztatu ze sztycą, takie ciężkie były przewody.
Mala_Mi 10:10, 23 sty 2013

aldonaz napisał(a)
[

Zrobiłaś piękne zdjęcia tej katastrofy...... na tym foto widać jaka jest gruba polewka lodowa.... a brzózki faktycznie mocno przygięte...... ale tyle na nich lodu ,wiec .... prawo fizyki działa
moje zdjęcia robiłam jak już było ciemnawo...... Synuś do pracy przyjechał spóźniony, M skrobał auto przy włączonym silniku..ponad godzinę.... by jakoś dało sie jechać...
U synusia pod blokiem wszyscy skrobali auta.. i licytowali się ile kto już walczy........ wiec Twoja godzina plasuje Cię na liście najszybszych odskrobywaczy aut........ Gdybyś stałą pod jakimś blokiem nie stresowałabyś się spóźnieniem do pracy...bo wczoraj tak miał każdy....
Nic na to nie poradzimy..... i miejmy nadzieję, że szkód nie będzie ...

Jatra 10:18, 23 sty 2013

Piękne widoki , bardzo lubie brzozy i szkoda by się połamały tym bardziej ,ze zapowiadają cały tydzień mróz .Bądżmy dobrej myśli.