Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lek na całe zło czyli mój ogród

Lek na całe zło czyli mój ogród

aldonaz 21:40, 26 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Mój brat twierdzi, że rododendronom i azaliom wymarzną pąki i nie zakwitną przez ten lód i że będzie dużo szkód. Ogrodnicy muszą się do tego przyzwyczaić. Ja już szukam nowych roślin w internecie. Byliny jednak najbezpieczniejsze. Pozdrawiam

Nie chciałam Was straszyc ale też tak myślę . Na rh i azaliach może byc mniej kwiatów bo te które sa pod lodem mogą nie zakwitnąc . Miejmy jednak nadzieje ze nie mam racji i Twój brat też. A gdzie zdjecie sowy?????????

Zdjęcie sówki robiłam, gdy było jeszcze szaro na dworze, więc widać tylko kontury.

a to z lampą

na koniec rh

Gosiniak 21:41, 26 sty 2013

Oj, nie zazdroszczę, ale przecież trzeba mieć nadziej, może aż tak źle nie będzie
Bazie wyglądają zjawiskowo
barbara_kraj... 22:09, 26 sty 2013

Kiedyś w mieście często było słychać nawoływania sówki pójdźki. Mieszkały w blokach, na poddaszch. Musiały się wynieść, bo po remontach we wszystkie wywietrzniki wmontowali siatki.
Raz jedyny, na wieczornym spacerze, jak duch przeleciala koło mnie sowa. I tyle w swoim życiu miałam z nimi do czynienia, pomijając te oglądane w zoo
Dlatego, tylko zazdrościć wypada tej przyrody, którą masz w zasięgu ręki, Aldono

Na zdjęciach widoki zapierające dech w piersi, z zachwytu i równocześnie grozy.
A co się tyczy rh, to gdyby to zlodowacenie trwało krótko, nie byłoby tak niebezpieczne. Pąki zbyt długo są pod wpływem tego lodu i trzeba się oswoić z tym, że mogą przemarznąć. Jeśli zakwitną, to miła niespodzianka będzie
Mala_Mi 09:44, 27 sty 2013

Ale Ci się udało...sówkę zfocić....
I dzięki za obronę mojego wsiowego
Mala_Mi 09:45, 27 sty 2013

Dziś świeci słoneczko, liczę że pomimo mrozu trochę lodu wytopi z rh i magnolii
jotka 10:06, 27 sty 2013

Aldonko, zazdroszczę tego spotkania z sową Nigdy oko w oko nie miałam przyjemności. Sowa kojarzy mi się z mądrością (bajki), pohukiwaniem, nocnym życiem - ma w sobie coś z tajemnicy.

Za to drogi, którą pokazałaś nie zazdroszczę, choć pięknie wygląda. U nas minus, w nocy dopadał śnieg,
a na jutro zapowiadają odwilż i opady śniegu z deszczem, więc może być podobnie

W pięknej okolicy mieszkasz, ale trudno pewnie czasami w niej zyc.

Pozdrawiam ciepło
aldonaz 10:15, 27 sty 2013

asc napisał(a)
Dziś świeci słoneczko, liczę że pomimo mrozu trochę lodu wytopi z rh i magnolii

U mnie też. Mam nadzieję, że stopnieje lód z anteny. Od jesieni mam telewizję cyfrową, ale anteny nie zmieniłam, więc mogę oglądać tv w zależności od pogody. Jak jest mgła, czy mocno pada, nie odbiera sygnału. A w tym tygodniu przy oblodzonej antenie też nie było ani przez chwilę. Czekam aż się ociepli i będę musiała ją zmienić. Tak w ogóle mało oglądam tv, czasem wieczorem jakiś dobry film.
Magnolie mam okryte słomą, więc mam nadzieję, że im nic nie będzie. Miłej niedzieli
monteverde 10:20, 27 sty 2013

Sówka świetna szczególnie z tym okiem Aldonko z roślinkami będzie wszystko dobrze i już się nie zamartwiaj
aldonaz 10:22, 27 sty 2013

jotka napisał(a)
Aldonko, zazdroszczę tego spotkania z sową Nigdy oko w oko nie miałam przyjemności. Sowa kojarzy mi się z mądrością (bajki), pohukiwaniem, nocnym życiem - ma w sobie coś z tajemnicy.

Za to drogi, którą pokazałaś nie zazdroszczę, choć pięknie wygląda. U nas minus, w nocy dopadał śnieg,
a na jutro zapowiadają odwilż i opady śniegu z deszczem, więc może być podobnie

W pięknej okolicy mieszkasz, ale trudno pewnie czasami w niej zyc.

Pozdrawiam ciepło

Czasami trudno, ale na razie nie żałuję przenosin z miasta. Pamiętam niektóre koleżanki stukały się w głowę, co ja takiego mądrego robię - w bloku wygodnie, ciepło. To prawda, ale...nie ma ogrodu. Dla niego chce się żyć. Miłej niedzieli
Madziarzeszow 10:34, 27 sty 2013

Witam,
pięknie zmieniasz swój ogród , ciekawe zmiany i piękne rośliny.
Świetne zdjęcia naszej Podkarpackiej pogody
Pozdrawiam jestem ciekawa dalszych zmian na wiosnę , i tych biednych różaneczników i azalii.
Mam nadzieję , że będzie dobrze