Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lek na całe zło czyli mój ogród

Lek na całe zło czyli mój ogród

monteverde 01:42, 27 maj 2012

piękne
Mala_Mi 14:57, 27 maj 2012

aldonaz napisał(a)

Wszędzie Cię pełno tylko nie u siebie..... jakby zdażyłsię cud i bym mogłą....to na DOlny Śląs jako pasażer upeirdliwego keirowcy piszesz sie??????

Jasne, że bym pojechała, tylko jak co roku przyjeżdża do mnie kuzynka z Wrocławia, ma rocznicę matury. Zobaczymy

Ja też mam szansę na wyjazd na 90%...ale rozpatruję już warianty WIec zobaczymy bliżej wyjazdu. A jak kuzynka z Wrocłąwia to moze tym razem ty do niej i od razu na spotkania
Kaliny cudowne..
Mala_Mi 01:38, 28 maj 2012

Żyjesz?????? Martwię się....
AniaDS 13:59, 28 maj 2012

Piękne kaliny, muszę w końcu się dorobić choć jednej.
Klamber 18:42, 28 maj 2012

Witaj Aldonko, Pienie kwitną kaliny, ja mam koralową, ciekawe czy Twoje też tak pięknie czerwienieją na jesieni. Dzięki za adres ale tam wybór.
weronika77 20:24, 28 maj 2012

Witaj Aldonko. Twoje zdjęcia z rododendronowego spotkania bardzo ładne.
W Twoim ogrodzie ciekawostką dla mnie są różowe fiołki. Czy to też z tych "olbrzymów", ale chyba nie pachną?
Bardzo ładna ta hosta z dużymi kwiatami. Czy od Ciebie dostałam irysa chyba fioletowego i pomarańczowego liliowca?
A odętki, o które pytałaś u mnie, są jasno różowe. Pozdrawiam.
aldonaz 22:36, 28 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

Wszędzie Cię pełno tylko nie u siebie..... jakby zdażyłsię cud i bym mogłą....to na DOlny Śląs jako pasażer upeirdliwego keirowcy piszesz sie??????

O co ja widzę? To wybieracie się? A ja chyba jednak nie.

Aldonko Iryski cudne.

Mnie nie trzeba długo namawiać na wyjazd do pięknego ogrodu, tylko czasem siła wyższa nie pozwala. Na drugi dzień po powrocie od Ciebie pojechałam do Bolestraszyc, uwielbiam ten ogród. Chciałam pojechać do Warszawy do Danusi, ale w ten weekend przyjeżdża córka z chłopakiem, gdyż będzie świadkiem na ślubie koleżanki. A chłopaka jeszcze nie znam osobiście. Muszę się zabrać za porządki w domu.
aldonaz 22:40, 28 maj 2012

AniaDS napisał(a)
Piękne kaliny, muszę w końcu się dorobić choć jednej.

Polecam pachnacą o różowawych kwiatach, nie mogę znaleźć nazwy. Zapach obłędny.
aldonaz 22:46, 28 maj 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Aldonko, Pienie kwitną kaliny, ja mam koralową, ciekawe czy Twoje też tak pięknie czerwienieją na jesieni. Dzięki za adres ale tam wybór.

No popatrz nie zwróciłam uwagi na kolor liści kaliny jesienią, a przecież to moja ulubiona pora roku. Choć u schyłku życia chyba zaczynam woleć wiosnę ze wszystkimi jej kolorami i zapachami.
Wybór roślin duży, ale ceny bardzo wygórowane. Bardzo ciekawa osoba, nie wiem, czy zajrzałeś na jej podróże.
aldonaz 22:51, 28 maj 2012

weronika77 napisał(a)
Witaj Aldonko. Twoje zdjęcia z rododendronowego spotkania bardzo ładne.
W Twoim ogrodzie ciekawostką dla mnie są różowe fiołki. Czy to też z tych "olbrzymów", ale chyba nie pachną?
Bardzo ładna ta hosta z dużymi kwiatami. Czy od Ciebie dostałam irysa chyba fioletowego i pomarańczowego liliowca?
A odętki, o które pytałaś u mnie, są jasno różowe. Pozdrawiam.

Różowe fiołki są małe i bardzo się rozsiewają, ale i tak je lubię. Wydaje mi się, że irys fioletowy ode mnie i chyba zawilec kanadyjski, liliowiec nie. Odętka perześliczna. Pytam o kolor, ponieważ zakładam nową grządkę i sadzę rośliny kolorystycznie. Pozdrawiam