Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

arcobaleno 21:50, 16 kwi 2012

Borbetko - ale ten sznurek to tak na razie tylko, czy na stałe, czy jak? Lece do Ciebie zobaczyć - masz jakieś foto?
Ja nie wiem co ja z niego chcę, nie musi być nawet konkretnego kształtu jak od linijki, byleby bardziej zwarty był, coś ala beczka..

To pierwszy element nowego nieformowanego żywopłotu - tzn nieformowanego w sensie, ze różne rosliny o różnych kształtach, żeby było tak "nieformalnie" Więc jutro dosadzimy mu towarzystwo - te dwa szmaragdy co czekają w donicach i kolejne iglaki...a przed nimi będą trawy, hortensje i inne byliny
Dasia 22:05, 16 kwi 2012

Piękny cis, rozumiem Twoją determinację, by go uratować. Ja się nie znam na przycinaniu, ale chyba bym mu dała na razie spokój, niech się zadomowi
AniaDS 22:45, 16 kwi 2012

Piękny cis, oby nie odczuł przeprowadzki .
EPODLAS 10:44, 17 kwi 2012

Marto, u ciebie kwitną sasanki, i pigwowiec ma piękne pąki. Mój pigwowiec takie prawie pąki miał w styczniu, a potem były te duże mrozy i i po pąkach zostały zmarznięte kulki. A sasanka (mam jedną ) dopiero miała pąki. Cisowi życzę zdrowia.
Milka 10:50, 17 kwi 2012

Ale wspaniały cis!! to się sąsiedzi zdziwią
abiko 10:51, 17 kwi 2012

AniaDS napisał(a)
Z gwoździami nie próbowałam, ale pod moje hortensje wylewam fusy z kawy. Dla niebieskości .
i Działa??
Ana 10:54, 17 kwi 2012

Marta - ja tam bym tego cisa pięknego formowała w bonzajowe kulki - jest idealny - już widzę go w takiej formie jak w Danusiowej realizacji ogrodu nowoczesnego!

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny
Danusza 11:08, 17 kwi 2012

może coś takiego?

a u dołu obsadzic bukszpanem albo zurawkami citronelle

arcobaleno 11:53, 17 kwi 2012

Dasia - a mnie już właśnie korci, żeby go ciachnąć..

AniuDS - jak to mój Tato zawyrokował - na moje wątpliwości czy się przyjmie -przyjmie się na pewno, ale w tym roku odchoruje..

EPODLAS - pisałaś pewnie o migdałku? Też się bałam o te jego pączki, ale na szczęście się uchowały ! A pigwowca mam, ale na razie w donicy

irenko - ano - zdziwią się na pewno - co to za krzak wyrósł tak przez tydzień

Ana - świetny ten bonsai cisowy! Ale ten mój ma mnie od sąsiada zasłaniać i stanowić tło dla innych roślin a takiego bonsaja aż się prosi wyeksponować przed domem ! Piękny, ale wprawnej ręki potrzebuje a ja się trzęsę jak mam tego ostrzyc !

Danusza - no właśnie takie coś mi po głowie chodzi

Dziś będziemy wykopywać kolejny okaz - będę Was prosić o pomoc w identyfikacji bo nikt nie wie co to jest

popcorn 12:29, 17 kwi 2012

Ale ogromniasty cis! Fajna akcja
Ciachnelabym go w taki owal jak na rysunku - szybciej sie przyjmie na nowym miejscu
pozdrawiam!