Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

arcobaleno 10:45, 06 cze 2012

popcarol, noemi, Domi - dzięki

Już prawie koniec - wczoraj sporo go urosło Mąż robi go codziennie po 2-3 godzinki po pracy, więc trochę to rozciągnięte w czasie - ale już widać finisz Też Go podziwiam niesamowicie bo się nadźwiga, naukłada, namarudzi trochę przy tym Ale ja już z efektu jestem zadowolona - taki fajny akcent w ogrodzie
hanka_andrus 20:45, 06 cze 2012

Wspaniała robota!
Linka 20:58, 06 cze 2012

Ślicznie wychodzi ten murek, bardzo, bardzo mi się podoba Wiem, że to ciężka praca ale efekt wspaniały i na wieki
arcobaleno 16:17, 07 cze 2012

haniu, Linka - dziękuję !

A teraz błagam o pomoc! Pomóżcie mi zdiagnozować chorobę mojego cisa - to grzyb, szkodnik, czy może tylko efekt przesadzania? Po przesadzeniu wypuścił młode ładne przyrosty a teraz zaczyna zółknąć od środka a na jednej gałązce zobaczyłam jakiś czarny nalot - o:

a przyrosty ma takie:

czym go pryskać???
arcobaleno 16:23, 07 cze 2012

W podzięce za pomoc moja kwitnąca Panna Ostróżka

hanka_andrus 16:40, 07 cze 2012

Nie mam cisa w ogrodzie,ale jak był niedawno przesadzany , to może nie daje rady wyżywić wszystkich igiełek,które ma, wszak korzeni mu ubyło....Obcięłabym chore gałązki do zdrowej zieleni,a tam gdzie tylko kilka żółtych igieł....oberwałabym.Ale ja się nie wyznaję na iglastych...to tylko sugestia,nie pewność.
bociek 18:21, 07 cze 2012

Marta, co do cisa nie pomoge, spytaj Danusi

Murek superasny Ale powiem Ci, ze co do salcesonu tez bym miala obiekcje Dobrze, ze sie dogadaliscie w koncu
Sebek 19:46, 07 cze 2012

arcobaleno napisał(a)
No widzę, że salceson Wam przypadł do gustu
Choć musicie mi wierzyć - lepiej, że go już mniej niż więcej i ogólnie nie rzuca się tak w oczy bo murek za moją radą robiony zaczął rosnąc w oczach i wyglądać jak trzeba

Roboty jeszcze dużo, ale już coś widać

Od lewego dolnego rogu widoczny jest pożądany układ kamieni - kończy się salcesonem, który ma już prosto zakończoną górę.

No suuuper

A hortensja na tarasie też niczego sobie
arcobaleno 21:01, 07 cze 2012

Haniu - no fajnie by było, gdyby to tylko skutki przesadzania...to stara roślina już była..

boćku - właśnie idę do Danusi, żeby tu do mnie zajrzała .

Seba - Ty mi lepiej powiedz co z moim cisem pliiiissssssss!!!!!!!!!!!
Diana 12:18, 09 cze 2012

arcobaleno napisał(a)
No widzę, że salceson Wam przypadł do gustu
Choć musicie mi wierzyć - lepiej, że go już mniej niż więcej i ogólnie nie rzuca się tak w oczy bo murek za moją radą robiony zaczął rosnąc w oczach i wyglądać jak trzeba

Roboty jeszcze dużo, ale już coś widać

Od lewego dolnego rogu widoczny jest pożądany układ kamieni - kończy się salcesonem, który ma już prosto zakończoną górę.

wygląda cudownie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies