platan b. ładny
A Ty masz super włosy!Zawsze takie chciałam.
Jemu się należy miejsce szczególne, ma być dominanta w ogrodzie. Mi pasuje w miejsce 'bukietu', może tez być bukietem jak posadzisz 2 szt,
Co do innych gatunków
1. grujecznik-koronę, znaczy jej wysokość od dołu możesz kształować sama, podcinając go od dołu. U mojej mamy rośnie ze 4 lata i jest bardzo smukły, wysoko ugałęziony, bo taką sadzonkę wybrała
2. ten jest super, dla mnie piękny liśćmi, pokrojem
3. pensylwański- nie za duży, ładna kora, cały taki oliwkowy w barwie
4 robinie są łamliwe, ja mam ich kilka ale nie spadają im całe, wielkie konary. Chyba że masz wietrznie bardzo, to odpuść. Bardzo by pasowały do Ciebie,ale nie ma gwarancji jak się będą zachowywać.Generalnie to łatwe drzewa. Tutaj trzeba zaryzykować
5. Tych wiśni jest kilka odmian- Pissardii, Wodii, Nigra. Nie wiem dokładnie, ale wydaje mi się że one różnia się odcieniem. Ewa, mam rację? Poza tym w słońcu takie drzewo wygląda lepiej, jaśniej, w półcieniu już kolor jest mniej ładny, wydaje się ciemniejszy. Tu znaczenie ma tez tło, ładnie jest jak wokół jest jasno, albo zieleń jest żywozielona. Skreśl ten gatunek, bo będziesz patrzeć i mieć rozterki czy ładnie jest czy brzydko.