Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek Agniechy973

Przedogródek Agniechy973

agniecha973 12:20, 15 lut 2012

OK znikam do obowiązków. Dzięki.
magnolia 12:23, 15 lut 2012

pa
agniecha973 10:07, 16 lut 2012

Grusza Chaticleer - rzeczywiście kolejne drzewo pełne zalet, te skórzaste liście szybko na wiosnę to duża zaleta, ładny pokrój i na dodatek kwitnie wiosną, zdam się na los, kupię to co będzie ładniejsze w szkółce lub to co pierwsze znajdę. Czyli zapisuję klon Red S. lub grusza Chaticleer. Dzięki dziewczyny za propozycję.

Nie mogę namierzyć tego różanecznika Pumilo. Albo jest błąd w nazwie, albo ja sierotka nie umiem szukać, same sosny mi wyświetla.

Tojeść orszelinowata świetna, takie wiszące białe ogonki. Watro się nią zainteresować.

Magnolio, dobrze, że patrzycie z M. na ogród trochę inaczej, w ten sposób się uzupełniacie. No ale liczenie pręcików w kwiatkach to mi się dziwnie kojarzy chyba, że masz M. biologa, to trochę złagodzę skojarzenia (komentarz należy potraktować jako żart). Ja nie mam źle z moim M. Kopie dołki, pomaga sadzić, podlewa namiot foliowy co tydzień, kosi dzielnie nasze łąki i trawniki. On podchodzi do ogrodu praktycznie, czyli co by tu zjeść, jak nas to zasłoni czy też da cień. Ale to też dobrze, bo to mój chodzący zdrowy rozsądek. Pisałam już u kogoś, że jak mówię, że chcę kupić jakieś rośliny, to on często mi mówi: Znowu kwiatki, przecież już masz. No i w sumie ma rację, przecież już mam

Magnolio, muszę Cię namówić, żebyś na wiosnę chociaż trochę pochwaliła się ogrodem. To co piszesz wydaje się być bardzo ładne.
agniecha973 10:15, 16 lut 2012

Twój pomysł na jeżówki połączone z trawą przypomniał mi o moim pomyśle połączenia maków wschodnich z jakąś trawą. Uwielbiam ten mak, kiedyś miałam jeden krzaczek, ale znikł. Nie wiem co się stało. W tym roku znalazłam nasiona i już wysiałam całe mnóstwo, bo on jest taki uroczy, że będzie ładny w dużej plamie. On szybko ginie i dlatego musi rosnąć w jakimś towarzystwie. Wydumałam, że połączenie z trawą to powinno być to. Teraz proszę o pomoc w dobraniu tej trawy. Lepiej wysoką, czy tylko w nogach? Chyba ładniej jakby bujał sobie cały w tej trawie, co? Ale jaka trawa jest wysoka w momencie gdy kwitnie mak?
agniecha973 10:18, 16 lut 2012

Idę trochę poszuflować, bo ciężko chodzić i jeździć w tym śniegu, a mój M. w tym tygodniu wraca b. późno z pracy. Ale mocno się nie będę starać, bo już jutro ma się topić.
Pszczelarnia 12:12, 16 lut 2012

Witaj Agniecha, śniłaś mi się - raczej Twój dom i ogród (plewiłam ziemniaki i truskawki u Ciebie) oraz poznałam wszystkie siostry i ciocie ().
Ale rozwojowy wątek. Pięknie koleżanki doradzają. Wszystko z artystycznym rozmachem. Same delicje, ja tak mogę czytać bez końca.Podoba mi się, że Ewy i Magnolia nam to tłumaczą tak obrazowo. Gdybym miała to przełożyć na język wykonawstwa, to bym poległa ale na szczęście mogę pozostać na etapie zachwytów.
Magnolio, pięknie opowiedziałaś o swoim ogrodzie, o tym, czym jest i będzie. O starodrzewie (o starodrzewiu)? I runie leśnym. I warzywniku.
Tacy są właśnie mężowie ogrodniczek.
A grusza mnie zaintrygowała. Co do platana, też moje marzenie, które posadziłam w zeszłym roku (czemu tak późno?). Za mną chodzą jeszcze czereśnie (wiśnie?) z czerwoną korą, widuje się takie odmiany w opuszczonych sadach. Czereśnia ptasia.
Grujecznik nam się nie uda Agnieszko z powodu wiatrów zimnych - szkoda wydatku, wiem o tym. Chyba, że będzie w jakimś zaciszu absolutnym. Mam ambrowca i myślę, że nie był to dobry pomysł. Lepszy byłby klon.
agniecha973 12:23, 16 lut 2012

Oooo! Do plewienia truskawek i ziemniaków zapraszam w realu. Ciekawe które ciocie spotkałaś?

Ewo, dlaczego jesteś niezadowolona z ambrowca?
Jak Ci się spisuje platan? Gdzie go kupiłaś i najważniejsze - za ile?
Jeszcze obiło mi się gdzieś, że zakładałaś łąkę kwietną. Jeśli tak, poproszę o relację. Może być u Ciebie w wątku.

Milka 12:24, 16 lut 2012

Pszczółko,mieszkasz w pięknym miejscu jakbyś zarekomendowała ten rejon

Turystyka i biznes plan
Milka 12:26, 16 lut 2012

Ciuchutko siedzę, czytam i ...masz juz to co poczułaś, co chcesz posadzić?
agniecha973 12:28, 16 lut 2012

Wybrałam klona Red Sunset lub gruszę Chaticleer