Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 22:16, 19 lut 2012

andziulka napisał(a)
Aniu, przed chwilą przeczytałam nowe wątki nazbierało sie ich sporo
Wiesz co? Teraz na Ogrodowisku już nikt nie ma wątpliwości , że jesteś najbardziej szaloną dziewczyną !!!!!!!!! Gratuluję odwagi.!!!!!!! Niestety ja nie umiem jeździc na nartach ale zazdroszczę takim jak Ty Będę trzymać kciuki, żeby ta nóżka szybko wróciła do formy Dobrze, że ręki sobie nie złamałaś, bo wtedy nie mogłabyś pisać
Pozdrawiam cieplutko

Pora się nauczyć na nartach...
Nóżka już się zgina.....mówiłam, że tylko naciągnęłam ścięgno A maść dla konia czyni cuda również w moim przypadku .....już zginam, a w środę idziemy poskakać
Niestety nie moge sobie pozwolić na chorobowe... i robię wszystko co nei zagraża temu....wiem, wiem, z waszego punktu widzenia to wygląda zupełnie inaczej .
Mala_Mi 22:23, 19 lut 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aniu obejrzałąm wizytówkę Twojego ogrodu. Jest piękny, wygląda na bardzo dojrzały a piszesz, że ma dopiero 3 lata. Cudowne trawy, u mnie są takie malutkie, a twoje rozplenice mnie zachwyciły.

W rozplenicach się zakochałam i jeszcze chę ich dosadzić.... sadziłam je we wrześniu 2009 roku ...rosną jak szalone ...gdzieś na wątku pokazywałam jak się zmieniała rabata z trawami w ciągu roku i jak się zmieniałą co roku.... Twoje też tak szybko urosną
Mala_Mi 22:27, 19 lut 2012

kaisog1 napisał(a)
Ania a jakie ja znam "fachowe" nazwy? Jak tak patrze na Twojego syna to faktycznie masz rację z tymi dziećmi......

Pocieszam się, że zawsze mogę mieć gorsze dziecko Więc cieszę sie z tego co mam

A fachowe określenie to "uprząż"
kaisog1 22:29, 19 lut 2012

Ojjj tak. Zawsze mogłoby byc gorzej Masz rację, trza się cieszyć tym co jest
Bogdzia 22:39, 19 lut 2012

Aniu masz fajnego syna i nie jest zły dlatego że uprawia ryzykowne sporty, to tylko matki wiecznie sie martwią czasem niepotrzebnie, ale przecież dziecko to największy skarb a o skarby trzeba się martwic.
andziulka 23:22, 19 lut 2012

Dziwisz sie Aniu, ze masz szalone dziecko
Szalona matka = szalone dziecko
andziulka 23:25, 19 lut 2012

Dobrze, że jedna moja córka udała sie w tatę - jest spokojna ta druga - niestety w mamę
Madzenka 23:26, 19 lut 2012

Ania dzieci całe życie przysparzają trosk rodzicom. Jak było z Tobą, nie zamartwiali sie o Ciebie, a Ty sądziłaś, że przesadzają? Najważniejszy aby był zdrowy i szczęśliwy, a szalony musi być bo jest genetycznie obciążony
Mala_Mi 23:48, 19 lut 2012

Odpowiem wszystkim krótko.... sama go zaraziłam szaleństwem, więć pretensje mogę mieć tylko do siebie....ale on swoją drogą mógły już troszkę wydorośleć
Z dwojga zlego wolę jak robi co robi, niż miałby brać narkotyki czy kraść .......
I czasami jestem z niego dumna na nartach to jeżdzi tak, że chyba nie wiedziałam ładniej jeżdżacego gościa. Ze skakaniem na razie się pożegnał, bo skasował kolano......
Pocieszam się, że lepiej kolano niż kręgosłup...
marzena 00:49, 20 lut 2012

Ania, ja zawsze uważam, że dorosłe dzieci mogą robić to, co uważają za najlepsze/dobre/ najciekawsze/najsensowniejsze idt dla siebie... my ( rodzice) wychowujemy je do pewnego momentu ucząc i wpajając ważne wartości - i mamy te możliwości aby uwrażliwić je na istotne sprawy itd- są przez nas wyposażane przez rozmowy, nasze postępowanie, rozwiązywanie problemów w to wszystko ... a potem, w dorosłym życiu mogą postępować tak, jak uważają za stosowne ... i z pewnością kierują się również tym, co wyniosły z relacji z nami...