Magnolia, wielkie dzieki za szybką reakcje..nawet nie wiesz jak się cieszę. Jestem z tych co lubią pomagać, ale same nigdy o pomoc nie proszą...takie Zosie -samosie... ale tu naprawdę potrzebuję pomocy, bo zrobię sobie babę - jagę...
Spróbuję dziś po południu pomierzyć z grubsza to wszystko i rozrysuję paln.... mam program komputerowy Autocad i dużo miarek i dalmierz ..wiec zrobię to w miarę dokładnie

Zdjęcie jest tego samego terenu

Tylko jedno robione ukosem z dachu wiec też zniekształca, a drugie na wprost, ale od dołu i od pierwszego spojrzenia na ogród po wejściu na posesję, dlatego zależy mi aby już nic nie spaprać.....
Rabata wsiowa już jest

Wymaga dużo poprawek ....potm poszukam gdzie mam jej foto... już wklejałam ją o róznych porach roku, ale watek jakimś cudem sie rozrósł i sama musze poszukać...
A nazwa jest wsiową, bo na początku jak coś kupiłam (dom w budowie ,teren wokół jak pobojowisko) to sadziłam pod płotem...w pewnym momencie wyglądało to tak wsiowo..... że zęby zgrzytały do bólu... Zwłaszcza, że pierwsze plany to miał być ogród formalny.... mało obsługowy .....
Jak już zaczeło podrastać to co posadziłam..i jak rozpoczęły sie moje wycieczki po szkółkach, odkryłam piekno roślin bylinowych.... zimą jest może brzydko, ale i tak śnieg to zasypuje...a przez lato jest to cos co mi się najbardziej podoba, czyli zmienia się cały czas. Obrazy jak w kalejdoskopie.... jest to moja bardzo lubiana rabatka...a nazwa się pozostała. I tak już się wkomponowała w nasz ogrodowy żargon, że inaczej być nie może.... Z M. nadajemy nazwy by łatwiej połapać się o jakie miejsce czy roślinke nam chodzi. Wiem, że uwielbiam grzebać w ziemi i pracowac w ogrodzie...kocham wszystkie rośliny..... M . może nie grzebie w ziemi, ale uwielbia prace w ogrodzie, popiera moje szaleńśtwa...... Teraz weim, ale jak zaczynałam to tego nie wiedziałam..... jako dziecko jeżdziłam do babć gdzie był ogród, ale całe życie w bloku
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.