Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

barbara_kraj... 19:18, 27 mar 2012

Celina napisał(a)
Aniu czy krokusy na ost.fot. wychodzą spod Dąbrówki?

Hahaha!!!
Bogdzia 19:37, 27 mar 2012

Piekne krokusy na pięknych zdjeciach.Do Ciebie trzeba kazdego dnia zagladac żeby się nacieszyc wiosna kwiatkami i atmosferą która jest równie wspaniała jak kwiaty.
Aniu przyszły rh?
Mala_Mi 19:39, 27 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Aniu czy krokusy na ost.fot. wychodzą spod Dąbrówki?

Hahaha!!!

Tak, wychodzą z pod Dabrówki.. bo u mnie nawet ze środka wrzosów wychodzą... wtykałam gdzie podadło. Wychodzą z Dąbrówki, ale jak sadziłam, to dąbrówka była od krokusów dalekoooooo... mało tego dąbrówka tak poszła po szmacie Ciągle mam ją zedżeć tylko czasu brakuje Była położona póki się nie rozrosną rośliny... tylko nie sądziłam, że to będzie tak szybko
Mala_Mi 19:40, 27 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Piekne krokusy na pięknych zdjeciach.Do Ciebie trzeba kazdego dnia zagladac żeby się nacieszyc wiosna kwiatkami i atmosferą która jest równie wspaniała jak kwiaty.
Aniu przyszły rh?

Własnie skończyłam dzielić i segregować..... zapomnieliśmy zdjąć z ciężarówki 5 doniczek i syn pojechał za gosciem, by je odzyskac.... Umówili się na CPN-ie za Rzeszowem

Boże Bogdziu przyjedż do mnei i pomóż mi to zagospodarować..bo ja chyba narozrabiam jak zajac, a szkoda by było.....
barbara_kraj... 19:58, 27 mar 2012

Aniu asc - tu chodzi o grę słów, bo Dąbrówka żoną Mieszka I była a krokus, to rodzaj męski... I stąd to zabawne skojarzenie
justi 20:00, 27 mar 2012

Co Aniu zamawiałaś, że aż ciężarówką przywieźli?
Mala_Mi 20:01, 27 mar 2012

hania napisał(a)
aleeeee śliczne....,te białe przypadły mi do gustu

Białe są faktycznie śliczne, bo takie sniezno białe ...i jak wszystkie rozkwitną to jest bajka

Dziekuje moim wszystkim gościom i przepraszam , że jestem tak małomówna..ale naprawdę nei mam czasu, ale przynaję sie, że zaglądam do siebie na wątek by poczytać co tam słychac na Ogrodowisku.
Obiecuję, że u Was nadrobię wszystkie zagległości
Może to głupio zabrzmi. ale jesteście moje najfajniejsze koleżanki
Mala_Mi 20:11, 27 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu asc - tu chodzi o grę słów, bo Dąbrówka żoną Mieszka I była a krokus, to rodzaj męski... I stąd to zabawne skojarzenie

Ja jeszcze jestem cała podekscytowana, załaman moimi pomysłami i brakiem czasu...ja już po prostu nie myślę....
A jeżeli idzie o Dąbrówkę, to w odległych czasach było tylko po bożemu, więc ona musi spod nieg
Posadziłam jak trzeba
AgnieszkaBK 20:12, 27 mar 2012

Aniu, znowu musiałam nadrobić dużo stronek, żeby wiedzieć co się dzieje Wiosnę masz piękną, roślinki widać też to zauważyły bo kwitną ślicznie.... kamienie wspaniałe.... bardzo jestem ciekawa jak je zagospodarujesz Pozdrawiam
Mala_Mi 20:30, 27 mar 2012

Kochani, ja zamawiałam dla wszystkich przyjaciół, znajomych, rodziny i siebie... czyli dla wszystkich chętnych.... przyjechało dziś.........
Tragikomedia w trzech odsłonach....
Odsłona pierwsza....udało się kierowce naprowadzić do nas....trochę się pogubił.....Piesio uważnie obserwuje co się dzieje.....pierwszy ogrodowy kontroler

Odsłona druga
...tak wiało, że mieliśmy problem z wyładunkiem...to była walka.... a piesio liczy doniczki.....

Odsłona trzecia..posegregowane na odmiany i początek dzielenia na zainteresowanych.........

I tu następuje odsłona czwarta...... nie zdjęliśmy z paki jeszcze 5 doniczek....ciężarówka pojechała w siną dal....... na szczęście wzięłam telefon do kierowcy... szybka akcja gdzie się spotkać i synuś pojechał na spotkanie i odbiór tego co się zapomniało w tym ferworze walki z czasem i watrem zabrać .... S. jeszcze nie dzwonił...a brak wiadomosci od dziecka, to w tym wieku dobra wiadomość...czyli wszystko jest OK>