Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

kaisog1 22:28, 01 kwi 2012

Ania skąd ja znam te dylematy pobojowiskowe... U mnie też jak by kto wszedł to ręce załamuje, że bu.....l A jeszcze pomidorów nie rozsadziłam, ostróżek, nie mówiąc o tym co ja zrobie z werbeną hahhaha
agniecha973 22:28, 01 kwi 2012

asc napisał(a)
Taaaaa, nawet posprzątałam, ale wszystkiego nie rozsadziłam...bo brakuje koncepcji gdzie ustawiać doniczki...... może sięociepli w końcu i da sieto wszytko eksmitować do szklarni. Boziu, jak ten mój pokój wygląda....na Święta jak ktoś przyjdzie to ręce załamie..nawet Wam foto nie pokazę....Suszarka na bieliznę zastawiona pojemnikami, dwa krzesła, pomiędzy nimi sztachety z płota...zastawione doniczkami...... Ależ ozdoba świąteczna
A tak zaczęłam grandzić...potem było coraz gorzej Nawet foto nie robiłam...bo pobojowisko....

A ja bym bardzo chciała to zobaczyć
Też narozstawiałam po całym domu, ale ja mam więcej parapetów. Niemniej jednak te czarne doniczki poustawiane w kartonie po pomidorach wyścielonym niebieskim workiem na śmieci coby nie przeciekało zabierają urok każdemu parapetowi.
monteverde 22:32, 01 kwi 2012

asc napisał(a)
Taaaaa, nawet posprzątałam, ale wszystkiego nie rozsadziłam...bo brakuje koncepcji gdzie ustawiać doniczki...... może sięociepli w końcu i da sieto wszytko eksmitować do szklarni. Boziu, jak ten mój pokój wygląda....na Święta jak ktoś przyjdzie to ręce załamie..nawet Wam foto nie pokazę....Suszarka na bieliznę zastawiona pojemnikami, dwa krzesła, pomiędzy nimi sztachety z płota...zastawione doniczkami...... Ależ ozdoba świąteczna
A tak zaczęłam grandzić...potem było coraz gorzej Nawet foto nie robiłam...bo pobojowisko....

Aniu u mnie przez święta też doniczki będą stały prawie w każdym pokoju na święta, ale trudno, takie zimno,że strach wysadzać, teraz mamy porywisty zimny wiatr, czy ja dobrze widzę,że masz takie duże pomidory?
Mala_Mi 22:35, 01 kwi 2012

mira napisał(a)
idę spać ale gdzieś czytałam o różach co to zamawiacie - ja też zamówiłam i to samo z Tuscany
a w zamian Pni oferuje Reine des Viollete zamówiłam zobaczymy - co wyrośnie

pozdrawiam

Mirka, dobrze że poczytałaś wątek ..czyli jednak dobrze zapamiętałam słowa -klucze do ustalania co to Pani oferuje w zamian
Scherlock Holmes w spódnicy ze mnie
agniecha973 22:35, 01 kwi 2012

Ja też jestem w szoku, moje pomidory dużo mniejsze. Aniu, ty po prostu masz jakąś moc w sobie, że Ci te rośliny tak rosną. I nie zwalaj już na tą glinę w ogrodzie, wysyłasz jakieś fluidy.
Mala_Mi 22:37, 01 kwi 2012

monteverde napisał(a)

Aniu u mnie przez święta też doniczki będą stały prawie w każdym pokoju na święta, ale trudno, takie zimno,że strach wysadzać, teraz mamy porywisty zimny wiatr, czy ja dobrze widzę,że masz takie duże pomidory?

Takie duże...pamiętasz jak śmiałaś się ze mnie, że za wcześnie posiałam..i co ja bedę z nimi robić ???? Stwierdziłam, ze w szklarni znicze zapalę i będe ogrzewać
Więc jak posiałam na początku marca, to i urosły
Drugi rzut siany koło 20 marca..i te są malutkie
Mala_Mi 22:39, 01 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)
Ja też jestem w szoku, moje pomidory dużo mniejsze. Aniu, ty po prostu masz jakąś moc w sobie, że Ci te rośliny tak rosną. I nie zwalaj już na tą glinę w ogrodzie, wysyłasz jakieś fluidy.

Agnieszko , siałam je do mikrodoniczek..w ziemię z worka ze sklepu gdzie pisało do siewu i pikowania.... ziemie wypiekłam w piekarniku, by jakiś chorób nie było..... Moja glina dopiero będzei mieć swoją moc, jak posadzę d oszklarni. Ale w tym roku kupiłam wielkei wory torfu, by rozlużnic glebę Bo ten piach co nasypałam to mało
agniecha973 22:40, 01 kwi 2012

Aniu, ja siałam wcześniej i mam mniejsze. Ale moje zmęczyłam w tych wielodoniczkach. Nie lubię ich, strasznie płytkie. Po raz drugi to stwierdzam. Pomidory posiane 3 tyg. później w normalnej doniczce już są większe.
Mala_Mi 22:46, 01 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)
Aniu, ja siałam wcześniej i mam mniejsze. Ale moje zmęczyłam w tych wielodoniczkach. Nie lubię ich, strasznie płytkie. Po raz drugi to stwierdzam. Pomidory posiane 3 tyg. później w normalnej doniczce już są większe.

Moje mikro doniczki były z tych większych... ale i tak zaczęły siedusić w nich.
Cynie posadziłam w te mikromikro..to mi zaczęły więdnąć.... tak szybko wysychała ziemia..a w takie mikro ciupinki trudno równo podlać..... W przyszłym roku sadzę do razu do doniczek docelowych
W tym roku się uczę, bo to moje pierwsze wysiewy. jak na razie w zeszłym roku duało mi się z nasion wychodowac aksamitki.... Wiec w tym roku pokusiłam się na więcej Mam aspiracje zmienic nazwę wątku z ogrodnika mimo woli na ogrodnika z powołania
monteverde 22:55, 01 kwi 2012

Mając taka fajna szklarnię to pewnie ,że do niej