Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

abiko 10:10, 02 kwi 2012

Nie, no Ania za tobą nadążyć..chyba zacznę czytać wątki od końca
Sadziłaś swoje rh? Jak pisałaś to nie doczytałam
Kurcze..ja się zastanawiam czy nie zrobić je na podwyższonej rabacie u siebie, póki ich jeszcze nie mam Ania,,odbiorę...))

Tylko muszę poszukać jak taką rabatę zrobić..chyba gdzieś w Mai widziałam
viva 10:49, 02 kwi 2012

Aniu, towarzyszę Ci w Twoich poczynaniach zakupowych, ogrodowych i podziwiam Twój zapał i energię. Relację z Twojej podróży czyta się jak dobrą powieść przygodową
Będę obserwować, jak Twój ogród będzie piękniał
Pszczelarnia 10:57, 02 kwi 2012

asc napisał(a)
Najpier podziekuję za życzenia z okazji trzechsetuchny. Wszystkim bez wyjątku Jest to bardzo miłe Kwatuszki śliczne, koneweczka Celinki przeurocza....
A tym kwieciem to ja Wam dziękuję za wasze dary (foto z dzisiaj, wiec kiepskie, bo deszcz i watr....grrrr)

Uśmiałam się z Waszego dopingu w mojej podróży dzięki czemu zleciała ona bardzo szybko i przyjemnie.... Drogę powrotną od Bogdzi prawie cała przegadałam, od słuchawek w uszach to mi się porobiły odciski.... Powinnam dostać medal od operatora telefonii komórkowej za dbanie o obroty firmy

Teraz Wam przy tej okazji opowiem dowcip z życia wzięty.
Jadę sobie i gadam.......M próbuje się do mnie dodzwonić i co próbuje to zajęte..... Normalnie to moich podróży nie przeżywa tak jak Wy..bo do tego jest przyzywczajony, ale i jemu udzielił sie niepokój.... Ile godzin mogę gadać przez telefon??????????
Wpadł na pomysł, by sprawdzić co słychać u Bożenki, czy ona czegoś nie wie. Więc Pan Gooogle.... i szuka ogrodowiska, a potem ogrodu rododendronowego.....
W końcu udało się do mnie dodzwonić... (jakaś godzina przed końcem podróży) i mówi, "kto by pomyślał, że poł Polski wie co robi jego żona, a on nie wie nic...i musi dopiero wchodzić na internet aby się dowiedzieć!"

Potem mi już czytał wszystkei posty z mego wątki i Bożenki...w końcu stwierdził...weź zadzwoń do Bożenki i skłam, że dojechałaś, bo pół ogrodowiska przez Ciebie nie śpi

Ania, ja też teraz doczytuje i śledzę do tyłu. To jest niesamowite. Nie mam telewizora i pomyśleć, że dobry "argentyński serial" w typie "Niewolnicy Isaury" - chodzi o popularność, oglądalność i poczytność, i sympatie (pamiętacie, kiedy cała Polska siedziała we wtorki przed TV) tutaj znalazłam. Buziaki!

Milka 13:41, 02 kwi 2012

Ale Pszczółka świetnie to ujeła po co nam seriale! Buziaki Aniu
Milka 13:48, 02 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ania czy męźowi juź zapewniłaś dostęp do lodówki i czajnika ? Skaranie boskie ma ten chłop z Tobą

Oj tak medal mężowi się należy

ale mąż na pewno właśnie taką Anie lubi

kiedy w szklarnię wrzucasz roślinki? tam będzie wygodniej i w domu luz; oj masz ty tego na głowie i do wysadzania moje nasiona chyba dotrwają na drugi rok, jak tak dalej pójdzie!!
Mala_Mi 13:48, 02 kwi 2012

Przeczytaałam...ale gonię dalej..wieczorkiem popiszę
Ewuś......uśmiałam się
Milka 13:49, 02 kwi 2012

no jak to by było, gdybysmy sie u ciebie nie pośmiały!!!
Bogdzia 15:07, 02 kwi 2012

abiko napisał(a)

Sadziłaś swoje rh?

Nie sadziła, nie ma czasu.

Aniu pozdrówka.
Mala_Mi 19:14, 02 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aniu a jaką szczegolną prawdę odkryłaś, bo ja chyba czytam bez zrozumienia i nigdy "ręki" do Rh nie miałam. Jak mi moje wielkie umrą to się zaleję łzami.

Zaczynam nadrabiac mój wątek
Marzenko, rh nie lubią stać w wodzie..a u mnie takie wielkie donice z gliny. Co z tego że wykopałam głęboki i dość duży dół?????? Co z tego, że dałam tam dużo kamienia i piachu????? Kwasnej ziemi tez nie żałowałam. A z roku na rok coraz gorsze...... teraz jużwiem. Pomimo moich zaibegów one dalej stoją w donicy...tylko, ze dużej....... Nawet te co mam posadzę na podwyższeniu, nie bedzei to moze góra, ale tak z troszkę wyżej, by te korzenia z wierzchu nie stały w wodzie, tylko miały gdzie sie rozrastać Na głębokość nic nie daje dół bo woda i tak w nim będzie stała.I to jest chyba moja główna przyczyna niepowodzeń w uprawie. Postoją w wodzie duszą się, a potem łapia grzyba...i dogorywają. Wolę walki mają wielką....wiec teraz nowe i stare idą do góry
A glinę mam naprawdę gliniastą.......
Mala_Mi 19:17, 02 kwi 2012

malgocha1960 napisał(a)
Aniu,ale ty pedzisz, 10 stron miałam do nadrobienia.Też miałam do wysiewu ziemie z Psłeka ta dobra,ale jej nie trzymałam w piekarniku i mam ziemiórki,a siewki lichutkie.

Niestety mi też co jakiś czas pojawiają się te stwory....walczyłam z nimi na różne sposoby.... ale jak już latało tego od groma....wszystkie humanitarne sposoby zawiodły, to podlałam rośliny chemią i mam spokój..... przynajmniej do roku to czortostwo nie lata