Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 19:18, 02 kwi 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Ewa, W ogrodzi mi najgorzej rosną rh ale nie poddaję się.... poczytałm na forum gdzie może być błąd...i próbuję jeszcze raz.... Kupa roślin mi się wysypała..z tą ręka nie jest aż tak dobrze....... a że mam tego dużo, to jak coś wypadnie to nawet nie widać

Ja tak mam z powojnikami. A gdzie robiłaś błąd w RH?

Pszczółko, odpowiedź napisałam powyżej w odpowiedzi na post Marzenki Myslę, że powód jest jeden ........glina
Mala_Mi 19:42, 02 kwi 2012

hanka_andrus napisał(a)
Przy powojnikach ,Chyba Finka radziła polać zienię rozpuszczonym nadmanganianem potasu.przed posadzeniem.

Dzieki Hanuś, już sobie zapisałam. Teraz jeszcze pasuje wiedzieć co to daje
monteverde 19:45, 02 kwi 2012

na grzyba, możesz zreszta wszystko popryskać, a jak będziesz pryskała tam gdzie jest kora to najpierw ją zrusz, bo tam grzyb też siedzi
Mala_Mi 19:52, 02 kwi 2012

abiko napisał(a)
Nie, no Ania za tobą nadążyć..chyba zacznę czytać wątki od końca
Sadziłaś swoje rh? Jak pisałaś to nie doczytałam
Kurcze..ja się zastanawiam czy nie zrobić je na podwyższonej rabacie u siebie, póki ich jeszcze nie mam Ania,,odbiorę...))

Tylko muszę poszukać jak taką rabatę zrobić..chyba gdzieś w Mai widziałam

Tu na forum masz duzo o uprawie rh...... nie wspomnę o całym wątku Bogdzi, gdzie jest kopalnia wiedzy. Tak jak pisałam wcześniej , mam problem z gliną w ogrodzie i swoje rh posadzę przynajmniej lekko wyżej..... I to jest powód dla którego trochę pomieszkają neiktóre w donicach
Mala_Mi 19:54, 02 kwi 2012

monteverde napisał(a)
na grzyba, możesz zreszta wszystko popryskać, a jak będziesz pryskała tam gdzie jest kora to najpierw ją zrusz, bo tam grzyb też siedzi

To ja lecę do apteki po wadro tego specyfiku A jakie stężenie??? Nie wiesz??
Mala_Mi 19:56, 02 kwi 2012

viva napisał(a)
Aniu, towarzyszę Ci w Twoich poczynaniach zakupowych, ogrodowych i podziwiam Twój zapał i energię. Relację z Twojej podróży czyta się jak dobrą powieść przygodową
Będę obserwować, jak Twój ogród będzie piękniał

Tak, właśnie siedzę i przeliczam jeszcze niezbędne koszty do tych moich poczynań. Rozbolała mnie głowa
Liczę, że będzie chociaż tak troszeczkę pieknie jak u Ciebie
EPODLAS 20:00, 02 kwi 2012

Aniu, Rh to piękne rośliny, niestety wymagające. W o okresie kwitnienia wyglądają cudnie, ale trzeba się trochę natrudzić, żeby to cudo w ogrodzie mieć. Ja nie mam, moja z doskoku i na piachach działka dobrze im nie rokuje. Podziwiam je w cudzych ogrodach.
Mala_Mi 20:00, 02 kwi 2012

Pszczelarnia napisał(a)
[

Ania, ja też teraz doczytuje i śledzę do tyłu. To jest niesamowite. Nie mam telewizora i pomyśleć, że dobry "argentyński serial" w typie "Niewolnicy Isaury" - chodzi o popularność, oglądalność i poczytność, i sympatie (pamiętacie, kiedy cała Polska siedziała we wtorki przed TV) tutaj znalazłam. Buziaki!

Pamiętam ten serial...i Shogun też wtedy leciał. Wynajmowałam stary domek..i latałam do sąsiadki ogladac Bo ja telewizora dorobiłam się duzo poźniej...a i teraz prawie nie używam.
Za to mój M kiedys zajechał do kolegi, drzwi otwiera babcia i próbuje podtrzymać rozmowę. I nawija o biednej Izaurze, a mój M uciął krótko... "Biedny Leoncjo, co te baby z niego zrobiły!". Od tamtej pory babcia zabroniła zapraszania tego kolegi co nie współczuje zezowatej Izaurze......
Mala_Mi 20:03, 02 kwi 2012

EPODLAS napisał(a)
Aniu, Rh to piękne rośliny, niestety wymagające. W o okresie kwitnienia wyglądają cudnie, ale trzeba się trochę natrudzić, żeby to cudo w ogrodzie mieć. Ja nie mam, moja z doskoku i na piachach działka dobrze im nie rokuje. Podziwiam je w cudzych ogrodach.

Zawsze mi się podobały, a jak je obejrzałam u Bogdzi, i to wtedy kiedy nie kwitną..to napewno sie nie poddam.... Są piekne o każdej pore roku .... Powalczę, jak się nie uda, to trudno..... róz też trochę kupiłam Róże u mnie rosną dobrze Tylko ja nie lubię ich kolców Tego kopcowania na zimę, cięcia.... i zimą ich nie ma..... Ale dla lata kupiłam..bylinki zimą też do niczego..a je mam,
Mala_Mi 20:05, 02 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

Sadziłaś swoje rh?

Nie sadziła, nie ma czasu.

Aniu pozdrówka.

Dzieki Bogdziu za pomoc...... ja już nie wyrabiam z czasem
Zżarłam prawie wszystkie rogaliki na raz Piszę celowo zżarłam, bo trudno to nazwać jedzeniem.... pyszne są........ Nie są suche...... gdzieś zamieszczałas chyba przepis.... muszę poszukac. Sa naprawdę pyszne.