Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

AgnieszkaBK 22:56, 02 kwi 2012

Zaglądam czytam... ale Aniu gonisz....widzę bardzo wyrośniętą rozsadę pomidorków a moje dopiero wschodzą. Ja zawsze kupuję takie właśnie podłoże do wysiewu i pikowania i zawsze po tygodniu pokazują się pierwsze kiełki. Dwa lata temu, też kupiłam takie podłoże ale z innej firmy niż zawsze....to była tragedia! Nic mi nie wschodziło nawet po dwóch tygodniach. Jak się w końcu coś pokazało, to nie chciało rosnąć. Dopiero później zwróciłam uwagę na to, że to drugie podłoże miało całkiem inną strukturę i w dotyku było zimne w porównaniu do pierwszego. Teraz jestem pewna, że to czy siewki chcą rosnąć zależy od ziemi...... i nie każda o której piszą ,że jest dobra, to naprawdę jest dobra.
Coraz bardziej zastanawiam się, czy rh będą u mnie rosły..... też mam glinę a do tego wysoki poziom wód gruntowych...... ale jak nie spróbuję to nie będę wiedziała..... raz się żyje
Mala_Mi 23:31, 02 kwi 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Zaglądam czytam... ale Aniu gonisz....widzę bardzo wyrośniętą rozsadę pomidorków a moje dopiero wschodzą. Ja zawsze kupuję takie właśnie podłoże do wysiewu i pikowania i zawsze po tygodniu pokazują się pierwsze kiełki. Dwa lata temu, też kupiłam takie podłoże ale z innej firmy niż zawsze....to była tragedia! Nic mi nie wschodziło nawet po dwóch tygodniach. Jak się w końcu coś pokazało, to nie chciało rosnąć. Dopiero później zwróciłam uwagę na to, że to drugie podłoże miało całkiem inną strukturę i w dotyku było zimne w porównaniu do pierwszego. Teraz jestem pewna, że to czy siewki chcą rosnąć zależy od ziemi...... i nie każda o której piszą ,że jest dobra, to naprawdę jest dobra.
Coraz bardziej zastanawiam się, czy rh będą u mnie rosły..... też mam glinę a do tego wysoki poziom wód gruntowych...... ale jak nie spróbuję to nie będę wiedziała..... raz się żyje

Podnieś rabatke..masz kamyczki do zrobienia obrzeża A ja kombinuję skąd takich wziąć.
Mala_Mi 23:32, 02 kwi 2012

agata19762 napisał(a)
allllllle się tego nazbierało.........
ogrodowisko jest jak dobranocka.....
nie zasnę, póki nie poczytam........
spokojnej nocki

To ogladamy tę samą dobranockę
Bogdzia 23:41, 02 kwi 2012

Jak tam Aniu na dziś koniec pracy?, czy tylko przerwa? Ja juz idę spac. Dobrej nocy.
Mala_Mi 23:54, 02 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
Jak tam Aniu na dziś koniec pracy?, czy tylko przerwa? Ja juz idę spac. Dobrej nocy.

Dziś strajkuję...., dbranocka i do spania. Tobie też dobrej nocki
monteverde 00:14, 03 kwi 2012

dobrej nocy Lady's
Martek 01:56, 03 kwi 2012

asc napisał(a)

A pasażer przynajmniej nie palił i nie zanudzał,zaplusował u mnie

Martek, nie wiem skąd jesteś , ale nie kracz, bo u mnie wszystko możliwe, z Tobą napewno bym się nie nudziła........... Szykuje się kilka spotkań, może na któreś zawitasz

Jak będziesz tak nadawać to się nie zanudzimy .Jestem z Marsa ...?))))))
Martek 01:56, 03 kwi 2012

Miłego wtorku Asc
Madzenka 06:39, 03 kwi 2012

Ania probowałam nadrobić wczoraj zaleglości w Twoim wątku i nie dałam już rady. Zastała mnie nocka, a właściwie dobranocka i przypaliłam kiełbasę na imprezce u Hani.
Mialaś wczoraj pracować i być mniej aktywna na ogrodowisku a tu nici
Dzisiaj znów będę tylko chwilkami do Ciebie zaglądac i jak znów natrzaskasz ze 30 stron to będę czytać tylko nieparzyste
Bogdzia 08:30, 03 kwi 2012

Dzis jadę na przedświąteczne zakupy głównie miesne ale i ziemi potrzebuję to też kupię.. Miłego dnia Aniu.