Zazdrościliscie pogody....i sobie poszła..... cały dzień w ogrodzie na deszczu...... w sumie zwetykulowany trawnik, albe zgrabione tylko trochę.... posadzony jeden rh, przygotowana górka z 5 dołkami..... wyciqachane 3 jałowce, krzaczor, kilkadziesiat wrzośców. Przesadzonych kilka wrzosów (kiepskie, ale powinne odbić ładnie) i wykopanych kilkanaście innych roślin z miejsca gdzie będą rh. Z powodu deszczu murowane przeziębienie i nie wiadomo jak tymczaoswe wykopanie z bryła ziemi rośliny przeżyją......... stoją sobie w szeregu pod jodełkami....... Jutro znów strajk w pracy, bo trzeba będzie przynajmniej posadzić w te 5 dołków rh i posadzić tymczasowo wykopane inne krzaczorki.
Przycięta połowa rabaty w pseufdokancik..na glinie super łopatka do cięcia stawiała opór. Naostrzona na lokalne warunki zaczęła ciąć jak trzeba... tylko nieco sie ugła... Ale i tak pełen podziw, bo dałą sobie radę.....jak do tej pory to nie miała mszans na przycięcie czymkowliek.....zakupiłam ileś dziwnyc hsprzętwo i żaden nie dał rady
No cóż jak sie nie ma co się lubi, to się lubi co się ma..... mam glinę i musze z nią żyć....... posadzenie 5 rh wymaga pełnego dnia zasuwania z takami i łopatą i glebogryzałka, walcem, samymi łopatami zajeło by 5 dni. Górka na wysokość 30, długosci 8 metrów.... daje 5 kubików ziemi. Górki nawet nie widać....... TYrawy pod spodem nawet nie ruszałam...jak bedzei wyłazić, będę siemartwić....ale oczyszczenie kilkudzeisieciu metrów kwadratwoych z trawy to porażka..... Latem by wypalił randapem....a teraz nie da się..... przekopanie i wybranei trawy z tej gliny to robota na kilka dni..... I tym sposobem....znów wyszła partyzantka.... czyli trzymam moje standardy

Pocieszam się że z różami bedzie łatwiej....... w mojej glinie wystarczy im zrobić dołek..... i już są szczęśliwe....... to ja mam teren pod róże, a nei rh..ale co zrobić że rh mi się podobają?
Tym razem Misiek nie pracował..nawet nosa nie wychylił na deszcz....a ja cała zmokła...
Początek wycinki..
A tu moja górka co wcale nie widać, że to górka

Ale 5 dołków jest

I wybrane d ocienia, bo im tu nie będzie za słonecznie
Uciachane jałowce..... od razu "skayrocket" lepiej się prezentuje
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.