Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Bogdzia 20:49, 05 kwi 2012

asc napisał(a)
....
[b]Bogdzia
dzieki za uznanie Od Ciebie uznanie ma 10-krotne znaczenie

Mam bardzo wielkie uznanie.Gdybym Cie nie znała i twojego M ( z opowiadań) to bym nie wierzyła . Ale Tobie wierzę i bardzo podziwiam.
Madzenka 20:53, 05 kwi 2012

Ania czy te nowe hortensje kwitły w pierwszym roku zakupów?
agata19762 21:06, 05 kwi 2012

Aniu czy mogę jeszcze pomęczyć Cię troszeczkę.............?
napisz w jaki sposób najszybciej i najefektywniej pozbywasz się darni, gdy zakładasz rabaty?????
plisssssss
Mala_Mi 21:12, 05 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ania czy te nowe hortensje kwitływ. Pierwszym roku zakupów?

Pewnie że kwitły I to jak
Mala_Mi 21:16, 05 kwi 2012

agata19762 napisał(a)
napisz w jaki sposób najszybciej i najefektywniej pozbywasz się darni, gdy zakładasz rabaty?????
plisssssss

Wcześniej robiłam to metodą łopatologiczną, czyli głeboki sztych ziemi i rodrabnianie w palacach...mozolnie, ale bardzo skutecznie........ Praca mrówcza, bo u Ciebie też bedzie glina...a w tym to sie bardzo trudno robi, bo ziemia się nie rozsypuje....
Jednak ostatnio poszłam na łatwizne i niestety randap ze starane , oprysk w miejscu rabaty..odczekanie 2 minimum tygodnie?? aż zżółkną, powtórka i przekopanie i wybranie co gorsze zielsko..... ale już z grubsza. Obydwie metody skuteczne..... Teraz bedę robic nową rabatę i nie mam czasu na czekanie po oprysku wiec .... powalczę metodą łopatologiczną..... tydzień nad niewielką rabatką to bedzie dobry czas ....
Mozna przykrywac płachtą ziemiei czekac, aż zielsko padnie bez swiatła..tyle, ze nie pada od tego perz... Pod basenem który stał od początku maja do końca prawie października..... perz jak był tak się się został ...... padł na powierzchni, ale do wiosny odbił w ilości kosmicznej, nieprzeliczalnej.... ..... Metoda na perz w glinie nieskuteczna
Mala_Mi 21:22, 05 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

....
[b]Bogdzia
dzieki za uznanie Od Ciebie uznanie ma 10-krotne znaczenie

Mam bardzo wielkie uznanie.Gdybym Cie nie znała i twojego M ( z opowiadań) to bym nie wierzyła . Ale Tobie wierzę i bardzo podziwiam.

To mi zalatuje towarzystwem wzajemnej adoracji....ale jak miło
andziulka 21:28, 05 kwi 2012

Aniu, ale duzo roboty zrobilaś. Widzę, że masz już miejsce na swoje rh. Pomysł na powiekszenie rabaty i sadzenie rh pod drzewami podoba mi się Jakie tam rosną drzewa?
butterfly 21:30, 05 kwi 2012

Aniu, pochwal się gdzie kupiłaś Limelight i za ile - ja już powoli robię następną listę zakupów na "po swięta".
A, i jakie one duże?
agata19762 21:30, 05 kwi 2012

no widzisz
ja stosuję metodę łopatologiczną, jak piszesz.......
męczące jak diabli....
myślałam,że jest jeszcze szybszy sposób......
pstryk i po trawie
monteverde 21:33, 05 kwi 2012

asc napisał(a)

plisssssss

Wcześniej robiłam to metodą łopatologiczną, czyli głeboki sztych ziemi i rodrabnianie w palacach...mozolnie, ale bardzo skutecznie........ Praca mrówcza, bo u Ciebie też bedzie glina...a w tym to sie bardzo trudno robi, bo ziemia się nie rozsypuje....
Jednak ostatnio poszłam na łatwizne i niestety randap ze starane , oprysk w miejscu rabaty..odczekanie 2 minimum tygodnie?? aż zżółkną, powtórka i przekopanie i wybranie co gorsze zielsko..... ale już z grubsza. Obydwie metody skuteczne..... Teraz bedę robic nową rabatę i nie mam czasu na czekanie po oprysku wiec .... powalczę metodą łopatologiczną..... tydzień nad niewielką rabatką to bedzie dobry czas ....
Mozna przykrywac płachtą ziemiei czekac, aż zielsko padnie bez swiatła..tyle, ze nie pada od tego perz... Pod basenem który stał od początku maja do końca prawie października..... perz jak był tak się się został ...... padł na powierzchni, ale do wiosny odbił w ilości kosmicznej, nieprzeliczalnej.... ..... Metoda na perz w glinie nieskuteczna

Wiesz Aniu ten perz jest ciężki do wytępienia, nigdy nie wrzucam go na kompostownik, bo nawet po 2 latach znajdziesz w kompoście jego kłącza