Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

bociek 16:34, 29 kwi 2012

Aniu, przepraszam, to zdjecie tegorocznego trawnika???? I tegorocznego M

Jesli tak to normalnie Kobieto przesadzasz!!!! Twoj trawnik jest M I O D Z I O. Zieloniutki, gesciutki...

A tak w ogole odnosnie nawozenia, ja kupuje taki nawoz regeneracyjny do trawnika firmy na S. Mam taka specjalna koncowke do weza w ksztalcie gruszki. Do tej koncowki wsypuje nawoz, dopelniam woda, podpinam pod weza i polewam trawe. W zeszlym roku pieknie rosla po tym jedzonku. Dzisiaj tez juz mam przygotowany, czekam tylko az slonce przestanie tak operowac. Bardzo to wygodne jest
Mala_Mi 16:34, 29 kwi 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Mnie też szklarnia Ani ujęła. W takim porządeczku będzie wszystko rosło że hej.

W szkalrni M zrobi technikę... pierwsze ogróasy wyposazone w linię kroplujacą...co prawda ejszcze nei działą, ale u nas wszystko musi dojrzewać jak wino latami

Mala_Mi 16:35, 29 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Aniu, pięknie i letnio, ale przy tych temperaturach, to szok, zieleń ruszyła lawinowo; u nas bardzo mocno wieje, myślałam, że na lotnisku łeb mi urwie
Ale mamy piękne lotnisko, a jakie drzewa wrzucę u siebie foto

Od razu poleciałam obejrzec te "lotnisko" ..... U nas też zaczeło wiać.....
Mala_Mi 16:37, 29 kwi 2012

shrekol napisał(a)
Aniu piękny Twój skalniak na takiej powierzchni i z takimi skałami idealnie wpasowany w otoczenie

Do otoczenia ten skalniak nie pasuje Ale mi też sie trochę podoba..
Co prawda jest to pagórkoway teren, ale ja mieszkam na szczycie płaskiej górki.......
A ja lubię góry i nie lubię płasko...bo to nudno...... no i nie było co zrobić z ziemią z dojazdu do domu i z opaski wokół domu......... dwie pieczenie na jednym ogniu...mam swoje góry i bez problemów zagospodarowałam nadmair gruzu i ziemi z kamieniami....
Mala_Mi 16:43, 29 kwi 2012

bociek napisał(a)
Aniu, przepraszam, to zdjecie tegorocznego trawnika???? I tegorocznego M

Jesli tak to normalnie Kobieto przesadzasz!!!! Twoj trawnik jest M I O D Z I O. Zieloniutki, gesciutki...

A tak w ogole odnosnie nawozenia, ja kupuje taki nawoz regeneracyjny do trawnika firmy na S. Mam taka specjalna koncowke do weza w ksztalcie gruszki. Do tej koncowki wsypuje nawoz, dopelniam woda, podpinam pod weza i polewam trawe. W zeszlym roku pieknie rosla po tym jedzonku. Dzisiaj tez juz mam przygotowany, czekam tylko az slonce przestanie tak operowac. Bardzo to wygodne jest

Napisz na pw jaki to nawóz...... my zawozimy siewnikiem..... Z węża... obawiam sie że zajęło by to cały dzień No i nawóz w centrali ogrodniczej jest tani, bo to zwykła azofoska Wielki wór 25kg..ok 90zł
Dlatego nie nawoziliśmy trawnika, bo po nawożeniu podlanie go z węża....masakra..za dużo...ja rabaty podlewam jak mi zaczyna więdnąć... też za dużo.... A nowe Rh na górkach dostaną liię kroplujacą...by ich nie zmarnowac Jak na razie systematycznie je podlewam..... a caął reeszta....zostaną wytrwałe gatunki naturalna selekcja..
Milka 17:20, 29 kwi 2012

Bociek ma rację, trawa super, podeślij mi taka, a będę happy całą gębą
monteverde 17:25, 29 kwi 2012

Aniu czym podwiązałaś ogórki? idę do ogródka połazić, bo piękna pogoda
Milka 17:39, 29 kwi 2012

asc napisał(a)

Aniu - trawnik masz przepiękny - wcale mu nawóz nie potrzebny, bo rośnie jak na drożdżach - w ogóle wszystko u Ciebie pięknie rośnie A narzekałaś na bałagan w szlarni - a teraz jest nie do poznania - może masz drugą?

Sebek, całe zeszłe lato mój trawnik nie był nawożóny z powodu suszy, jesieniateż się nie udało a kupiłam nawet specjalny nawóz jesienny (rok wcześniej pelśń śneigowa go zmasakrowała)...niestety deszczu sie nie doczekaliśmy....ale przetrwał ładnie. Z powodu rozmiaru podlewania po nawożeniu nie wchodzi w rachubę...śmieć przy tym nas by zagryzła Wiosną nie było czasu, jak znalazł się czas i zapowiadali deszcz, to sklep z nawozami zamknęłi.... M rozpacza nad stane trawnika i z tego powodu dziś grzebie przy nawadnianiu...nawet testowo odpalił dwie nitki ..ale z powodu moich zmian w konfiguracji rabat musi dużo jeszcze poprzestawiać i pozamieniac..... ale już obiecałam, że to koniec moich pomysłów
Wreszcie sypnie mu nawozu i podleje z nawadniania

Aniu, mężuś chichra się pod nosem, chyba bardzo mu ta zabawa się podoba pozdrów M. ode mnie
Mala_Mi 18:35, 29 kwi 2012

monteverde napisał(a)
Aniu czym podwiązałaś ogórki? idę do ogródka połazić, bo piękna pogoda

Ja też dzisaj łąziłam po ogrodzie piląc zarośniete lilie i takie tam drobne przyjemności niedzielne...i będę w nocy kwiczeć...... ramionka spiekło
Ogórki podwiązuję takim grubym białym sznurkiem, któy jest miękki i trochę elastyczny, dzieki czemu bardziej wybacza mi jak nie zluzuję na czas podwiązania Poza tym nie kaleczy łodyg.... szczególnie dotycz t opomidorów, które szybko dostają grube łodygi..a że ja taki ogrodnik, to mi pomidory idą na 10 pędów Już w kącikach dostaja listki..chyba musze to urywać?
Mala_Mi 18:37, 29 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
[

Aniu, mężuś chichra się pod nosem, chyba bardzo mu ta zabawa się podoba pozdrów M. ode mnie

M. się zawsze chichra jak ma nową zabawkę Najchętniej nawet mnie by zautomatyzował I bym była nową zabawką ?????? Hmmmmmmm