Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Martek 16:58, 23 maj 2012

O to i ja bym się popłakała Czereśnie,arbuzy,ananasy,maliny i winogrona - moje ulubione
Ale szybko masz owoce,chyba pojadę na targ...
Mala_Mi 17:00, 23 maj 2012

Martek napisał(a)
Naparstnica jak ma bordowe kropeczki to ta moja ulubiona ,jedna z ulubionych
Czy akacja Twoja pachnie ?
Byłam właśnie na zakupach i mijałam akcję o białych kwiatach dawno nie czułam tego pięknego zapachu
Cudnie Anka u ciebie naprawdę ,ale sama chyba wiesz.Ogląda się wszystko jak w botaniku
Muszę iść chociaż słów na to co obejrzałam mam więcej ,ale co ci z nich ...?;
Ściskam
Muszę ci trochę słodzić bo mnie ignora puszczasz ))

A kto Ci dziś wysłał zaproszenie do kopania mojej łaki pod trawnik......to jest ignor???????
Mala_Mi 17:05, 23 maj 2012

Martek napisał(a)
O to i ja bym się popłakała Czereśnie,arbuzy,ananasy,maliny i winogrona - moje ulubione
Ale szybko masz owoce,chyba pojadę na targ...

Z tączereśnia to całą historia jak ją kupowąłam..ale to innym razem...
Bogdzia 22:45, 23 maj 2012

asc napisał(a)
Kasiu..to już wyższa szkoła jazdy.....
Cieszę się, że komuś moja pstrokacizna sie spodobała..mnie czasami zęby bolą jak na to patrzę ...
Wczoraj miałam tak.......

A dziś nie ma nic.... podopieczni mojego M. zżarły wszystko ... poleciałam sobie urwać..i obeszłam się smakiem..... Powiedziałam, że ma gonić szpaki, a on co????? Stwierdził, że zabroniłam mocno dokarmiać ptaki ....to sobie musiały poradzić same bez jego stołówki........

Już się boje żeby tylko nie było na mnie ale ja pozwalam karmic .
Mala_Mi 23:02, 23 maj 2012

Bożenko......ale nie można karmić wszystkich ptaków z całego województwa
Za to jak śpiewaja...... wogle nie czuć, że mieszkam w miescie i ..... nie mam lasu..... pójdę na bazar i kupię czerweśni, a z pozostałych drzew zjem pół zielone....bo takie też lubie A te na czubkach zostawię dla szpaków Ale faktem jest , że wczoraj było całe drzewo czereśni, a dziś tylko całe drzewo Ciągne syna pokazać ile czereśni na drzewie...mówie patrz..i ZONG... ależ sie ośmiałam... Synuś mówi "Wierzę ci że było dużo, bo widzę ile tych szypułek sie zostało".
Szpaki przeżyję, ale te pędraki, zwojkówki....grrrrr .... skrzydlate chociaż za czereśnie pośpiewają ,polatają , pochlupią sie w ciurkadełku, oko pocieszą..... Zupełnie jak iryski
EPODLAS 23:14, 23 maj 2012

Aniu, dobrze że masz dobre serce dla ptaków, ale mogły ci trochę zostawić. Czereśnie to takie pyszne owoce, ale niestety lubią je nie tylko ludzie. Za te czereśnie wszystkie robale z ogrodu ci wyjedzą, a iryski piękne. Niebieski to mój ulubiony kolor w ogrodzie.
Konstancja30 23:29, 23 maj 2012

Ania ... a co z pędrakami? ... masz plan jak pozbyć się badziewiaków?
monteverde 23:34, 23 maj 2012

asc napisał(a)
Kasiu..to już wyższa szkoła jazdy.....
Cieszę się, że komuś moja pstrokacizna sie spodobała..mnie czasami zęby bolą jak na to patrzę ...
Wczoraj miałam tak.......

A dziś nie ma nic.... podopieczni mojego M. zżarły wszystko ... poleciałam sobie urwać..i obeszłam się smakiem..... Powiedziałam, że ma gonić szpaki, a on co????? Stwierdził, że zabroniłam mocno dokarmiać ptaki ....to sobie musiały poradzić same bez jego stołówki........

w tamtym roku miałam tak samo , wystarczyła sobota i niedziela, aby z dużej czereśni zniknęły wszystkie owoce, nie pomagało nawet odstraszanie
Mala_Mi 00:42, 24 maj 2012

Na szczęście do borówki kamczackiej jeszcze się nie dobrały i mam czym się pocieszyć
A za rok wiem, że nie muszę się udręczać czekajac aż zupełnie dojrzeją..mogę ze spokojnym sumieniem zjeść..pod pretekstem "być przed szpakami."... Ale te na dolnych gałązkach zdążyłąm zjeść
Mala_Mi 00:45, 24 maj 2012

EPODLAS napisał(a)
Aniu, dobrze że masz dobre serce dla ptaków, ale mogły ci trochę zostawić. Czereśnie to takie pyszne owoce, ale niestety lubią je nie tylko ludzie. Za te czereśnie wszystkie robale z ogrodu ci wyjedzą, a iryski piękne. Niebieski to mój ulubiony kolor w ogrodzie.

Zjedzą robaki..to może i zjedzą te pędraki..... i to jak na razie mój jedyny zposób na robale..... i tym sposobem Bożenko, wynalazłąś jeszcze jedne powód by przestać się mazać za czereśniami Ojjjj, jak dawno ja u Ciebie nie byłam..... a tam tyle pięknych fotek zawsze było.... I miałąm Ci napisać, że u nas w Rzeszowie też tulipany, narcyzy i krokusy są posadzone w trawnikach miejskich.... może nie to co w Anglii, ale są Gonimy Europę ......