Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

ircia 20:49, 24 cze 2012

Ale się Aniu uwinęłaś z tym oczkiem ! Dopiero był wykop, a tu już po chrzcinach Fajnie !!!!!!
A co na te zmiany w ogrodzie mowi Misiek?

baraga1904 20:49, 24 cze 2012

asc napisał(a)

Aniu, To może zostaw to oczko jako staw kapielowy?.....Jest rewelacyjne.....

Też nad tym dziś dyskutowaliśmy.... niestety do pływania pasowałoby powiększyć strefę głeboka.... z czasem oko zarasta glonami... chyba jednak to będzie ryb i owadów....a drugie do pływania Na razie zadowlilimy się rozstawianym basenem, ale w przyszłości..znając nas to aby kasa... zrobimy wpuszczone...... też z folii jak oczko wodne..ale tam wrzuci sie chemie, filtry, odkurzacz i woda bedzie jak kryształ.....

Sezon kąpielowy otwarty.., niestety zaczyna sie sezon ogókowy....... to tylko z dzisiaj..... dużo pszło do obiadu....

DWA OCZKA!!! Marzenie !!!
Ogórasy...mniam....
popcorn 20:52, 24 cze 2012

Ależ u Was wszystko kwitnie!! Pysznogłowki - muszę poczytać - piękne!!
A ta pierwsza róża - nigdy nie widziałam dwukolorowej w ten sposób - spód ciemniejszy niż wierzchnie płatki -piękna! Lilie cudne, hortensji zazdroszczę, u mnie pomarzły... trytomy piękne, też mi zimy nie przetrwały, młode były na tym rozchodniku i u mnie mnóstwo bzyczących stworzeń
pozdrawiam!
Bogdzia 21:19, 24 cze 2012

Przeleciałam kilka dzisiejszych stron i aż nie wiem co mam chwalic to strasznie dużo tego a wszystko fajne. Ważki super, ogórki piękne i pewnie smaczne, kwiaty zachwycające a żeby nie czuc zbyt dużej zazdrości powiem że u mnie też zaczęły kwitnąc czerwone pysznogłówki , nieco mniejsze bo pierwszy rok u mnie ale takie jak u Ani...........Bo są od Ani. Więc sie cieszę bo są cudne. No jezioro robi wrażenie i nimfa w nim pływajaca też robi wrażenie- super.
Mala_Mi 21:35, 24 cze 2012

ircia napisał(a)
Ale się Aniu uwinęłaś z tym oczkiem ! Dopiero był wykop, a tu już po chrzcinach Fajnie !!!!!!
A co na te zmiany w ogrodzie mowi Misiek?

Misiek wody nie lubi..chyba, że do picia..... ale jest suchces bo już chodzi wokół Jak zagospodaruje siebrzegi..poidełko bedzie pierwsza klasa....
popcorn 21:37, 24 cze 2012

Ja cie! Ogóreczki! Jakie łądne! U mnie dopiero kwitną, jeszcze ze 2 tygodnie pewnie
pozdrawiam!
Mala_Mi 21:40, 24 cze 2012

popcarol napisał(a)
Ależ u Was wszystko kwitnie!! Pysznogłowki - muszę poczytać - piękne!!
A ta pierwsza róża - nigdy nie widziałam dwukolorowej w ten sposób - spód ciemniejszy niż wierzchnie płatki -piękna! Lilie cudne, hortensji zazdroszczę, u mnie pomarzły... trytomy piękne, też mi zimy nie przetrwały, młode były na tym rozchodniku i u mnie mnóstwo bzyczących stworzeń
pozdrawiam!

Większość trytom i u mnie wymarzła..... to niedobitki Hortensje ogrodowe też wymarzły.. pojedyńcze kwiatuszki Miałam je wyrzucić, ale tylko przesadziłam i maja ostatnia szansę..więc sie starają...
Mala_Mi 21:43, 24 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
Przeleciałam kilka dzisiejszych stron i aż nie wiem co mam chwalic to strasznie dużo tego a wszystko fajne. Ważki super, ogórki piękne i pewnie smaczne, kwiaty zachwycające a żeby nie czuc zbyt dużej zazdrości powiem że u mnie też zaczęły kwitnąc czerwone pysznogłówki , nieco mniejsze bo pierwszy rok u mnie ale takie jak u Ani...........Bo są od Ani. Więc sie cieszę bo są cudne. No jezioro robi wrażenie i nimfa w nim pływajaca też robi wrażenie- super.

Jak Ci się spodobają..to jeszcze mogę Ci ich dac..bo duża kępa jest ładniejsza.... te pod płotkiem, gdzie juz siedzą chyba od 2009 roku..maja tam za sucho...są dużo niższe, a te posadzone w zeszłym roku (te ze mna dla porówniania) są olbrzymy-mutanty.... ale fajnie, że sie przyjęło i kwitnie To wesołe kwiatki
monteverde 21:49, 24 cze 2012

asc napisał(a)
Dzięki za podpowiedzi..... niestety wybór rośłin do oczek też jest duży...co mnei martwi, bo znajacsiebie znó zrobię szwarc-mydło i powidło..... Za to jakimś cudem wazki zwiedziały się, że powstaej nowy akwen wodny i przyleciały na zwiady.... tak, że dziś odnotowąłm nowych mieszkańców ogrodu..no może potencjalnych mieszkańców..... NIestety powiedziały, że brakuje im roślinności wodnej..i próbowały zaadaptować moje pobliskie trawy na skalniaku.... Latają tak szybko, że trudno im zrobić zdjecie..ale M cierpliwy człowiek w końcu zroibł ostre foto
Niebieska ważka..

A ja mniej cierpliwa, ale szybka..... i brązowa ważka...w locie...... na foto z przodu ma fajne oczy..jakby w goglach latała.... prawdziwy lotnik.

Po sesji foto przyleciał do nas do stolika świerszczyk..i powiedział, że on też che sesję foto na Ogrodowisko....

Super zdjęcia , pochwała dla M.
Bogdzia 21:54, 24 cze 2012

asc napisał(a)

Jak Ci się spodobają..to jeszcze mogę Ci ich dac..bo duża kępa jest ładniejsza.... te pod płotkiem, gdzie juz siedzą chyba od 2009 roku..maja tam za sucho...są dużo niższe, a te posadzone w zeszłym roku (te ze mna dla porówniania) są olbrzymy-mutanty.... ale fajnie, że sie przyjęło i kwitnie To wesołe kwiatki

Od razu mówię że chcę jeszcze bo są cudne i faktycznie duża kepa robi większe wrażenie. Zaczynam zapisywac co mam od Ciebie zabierac, to jest już trzecia pozycja. Ale może u Twojego ogrodnika można je kupic?- tak by było lepiej.