Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Celina 21:54, 24 cze 2012

Ania miej baczenie na mój gibis (sztuczna szczęka) ,Bo dziub otwieram ,nie mogę uwierzyć ,że tak jesteś do przodu z kwitnienirem! U mnie nawet połowy nie ma tego co u Ciebie.
Dlatego jeszcze raz popatrzę "i pójdę nie wiem gdzie, na zawsze"
monteverde 21:55, 24 cze 2012

Aniu ale ogórasy, no nie mogę moje dopiero kwitną, lilia ta żółta z brązowym środkiem też u mnie zakwitła, ale inne nie, ani trytom nie będę chyba miała w tym roku,bo wymarzły, a niedobitki są małe dalie też jeszcze za małe u Ciebie więcej kwitnie to fajnie bo można pooglądać przynajmniej
myszorek 21:56, 24 cze 2012

Musiałam aż coś napisać, to napiszę- Aniu masz jak w bajce, uwielbiam wodę w ogrodzie, a Twoja kałuża jest naprawdę spora i wygodna.
Czy ja dobrze widzę, że Twoje miskanty są już takie olbrzymie?
Mala_Mi 22:16, 24 cze 2012

monteverde napisał(a)

Dzięki za podpowiedzi..... niestety wybór rośłin do oczek też jest duży...co mnei martwi, bo znajacsiebie znó zrobię szwarc-mydło i powidło..... Za to jakimś cudem wazki zwiedziały się, że powstaej nowy akwen wodny i przyleciały na zwiady.... tak, że dziś odnotowąłm nowych mieszkańców ogrodu..no może potencjalnych mieszkańców..... NIestety powiedziały, że brakuje im roślinności wodnej..i próbowały zaadaptować moje pobliskie trawy na skalniaku.... Latają tak szybko, że trudno im zrobić zdjecie..ale M cierpliwy człowiek w końcu zroibł ostre foto
Niebieska ważka..

A ja mniej cierpliwa, ale szybka..... i brązowa ważka...w locie...... na foto z przodu ma fajne oczy..jakby w goglach latała.... prawdziwy lotnik.

Po sesji foto przyleciał do nas do stolika świerszczyk..i powiedział, że on też che sesję foto na Ogrodowisko....

Super zdjęcia , pochwała dla M.

Już przekazuję
Mala_Mi 22:22, 24 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Przeleciałam kilka dzisiejszych stron i aż nie wiem co mam chwalic to strasznie dużo tego a wszystko fajne. Ważki super, ogórki piękne i pewnie smaczne, kwiaty zachwycające a żeby nie czuc zbyt dużej zazdrości powiem że u mnie też zaczęły kwitnąc czerwone pysznogłówki , nieco mniejsze bo pierwszy rok u mnie ale takie jak u Ani...........Bo są od Ani. Więc sie cieszę bo są cudne. No jezioro robi wrażenie i nimfa w nim pływajaca też robi wrażenie- super.

Jak Ci się spodobają..to jeszcze mogę Ci ich dac..bo duża kępa jest ładniejsza.... te pod płotkiem, gdzie juz siedzą chyba od 2009 roku..maja tam za sucho...są dużo niższe, a te posadzone w zeszłym roku (te ze mna dla porówniania) są olbrzymy-mutanty.... ale fajnie, że sie przyjęło i kwitnie To wesołe kwiatki

Od razu mówię że chcę jeszcze bo są cudne i faktycznie duża kepa robi większe wrażenie. Zaczynam zapisywac co mam od Ciebie zabierac, to jest już trzecia pozycja. Ale może u Twojego ogrodnika można je kupic?- tak by było lepiej.

Widzisz ile jej mam..... z tej jednej kępy w zeszłym roku przesadziłąm tę drugą.... sporo rozdałam w tym roku (i w zeszłym) i nawet tego nie odczuły.... na listę dopisałam
Mala_Mi 22:24, 24 cze 2012

Celina napisał(a)
Ania miej baczenie na mój gibis (sztuczna szczęka) ,Bo dziub otwieram ,nie mogę uwierzyć ,że tak jesteś do przodu z kwitnienirem! U mnie nawet połowy nie ma tego co u Ciebie.
Dlatego jeszcze raz popatrzę "i pójdę nie wiem gdzie, na zawsze"

Celinko wróć......... kto będzei mi pisał wesołe teksty?????? Chabazie można sobie posadzić..ale chumoru nie da sie
Bogdzia 22:25, 24 cze 2012

asc napisał(a)

Przeleciałam kilka dzisiejszych stron i aż nie wiem co mam chwalic to strasznie dużo tego a wszystko fajne. Ważki super, ogórki piękne i pewnie smaczne, kwiaty zachwycające a żeby nie czuc zbyt dużej zazdrości powiem że u mnie też zaczęły kwitnąc czerwone pysznogłówki , nieco mniejsze bo pierwszy rok u mnie ale takie jak u Ani...........Bo są od Ani. Więc sie cieszę bo są cudne. No jezioro robi wrażenie i nimfa w nim pływajaca też robi wrażenie- super.

Jak Ci się spodobają..to jeszcze mogę Ci ich dac..bo duża kępa jest ładniejsza.... te pod płotkiem, gdzie juz siedzą chyba od 2009 roku..maja tam za sucho...są dużo niższe, a te posadzone w zeszłym roku (te ze mna dla porówniania) są olbrzymy-mutanty.... ale fajnie, że sie przyjęło i kwitnie To wesołe kwiatki

Od razu mówię że chcę jeszcze bo są cudne i faktycznie duża kepa robi większe wrażenie. Zaczynam zapisywac co mam od Ciebie zabierac, to jest już trzecia pozycja. Ale może u Twojego ogrodnika można je kupic?- tak by było lepiej.

Widzisz ile jej mam..... z tej jednej kępy w zeszłym roku przesadziłąm tę drugą.... sporo rozdałam w tym roku (i w zeszłym) i nawet tego nie odczuły.... na listę dopisałam

dzięki.
Mala_Mi 22:35, 24 cze 2012

myszorek napisał(a)
Musiałam aż coś napisać, to napiszę- Aniu masz jak w bajce, uwielbiam wodę w ogrodzie, a Twoja kałuża jest naprawdę spora i wygodna.
Czy ja dobrze widzę, że Twoje miskanty są już takie olbrzymie?

Aż musiałam się cofnąć i popatrzeć gdzie wypatrzyłaś miskanty...faktycznie są..przy kałuży..... jeszcze małe Są chyba ciut niższe ode mnie..... a ode mnie są tylko mniejsze dzieci
........................................................
sama z ciekawości pobiegłam z miarką je zmierzyć..... no cóż, są ciut wyższe ode mnie ... mierza w chwili terazniejszej 160cm. Część miskantó przesadziłąm by mi nie zasłaniały wisoku na skalniak... ale chyba muszę przesadzić wszystko ...tylko GDZIE?????? Ogród sie skurczył i zmalał..... nowe odmiany jeżówek dzis wtykałam gdzie sie dało upachać...... a to oznacza kolejny bałagan......
Matka 22:37, 24 cze 2012

No własnie, ogród się kurczy!kiedy ja to powiem o swoim?jaką ma wielkość Twoj ogród?
Madzenka 22:38, 24 cze 2012

Wtaj, ale zaległosci to ja dopiero jurptro nadrobię....