Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Bogdzia 11:56, 23 cze 2012

asc napisał(a)

Miłego dnia Aniu. Ciekawe co dziś macie w planach do roboty?

Ja pracuję na kompie...ale chyba pójdę trochępowalczyć z chwastami na skalniaku..ziemia mokra t obedzei łatwo.... Chłopaki wycięli brzoskwinię i przesadzamy śliwę i wiśnie...Trawnika nie porobi i niczego nie porobi, bo w glinie po deszczach sie człek topi. Poszłam w klapkach i wpadłam po kostki w glinę.....wessało mnie....
Deszcz mi połamał większość ostróżek i to przy samej ziemi...... dobrze, że chociaż kilka ocalało... coś czuję, że na spotkanie trawki nie bedzie nawet śladu.....
Kamieni do oczka też nie poukłada, bo nie przejdzie po deszczu bez zapadania się po kostki.....

Trudno...los tak chciał ....

to licho u Ciebie ,no ale może chociaż drzewa przesadzicie bezpiecznie. zadziwia mnie te Twoje przesadzanie bo mnie by taka mysl nawet nie przyszła do głowy. Może chociaz prace podgonisz. a ostróżek szkoda bo piękne miałas.
aldonaz 15:23, 23 cze 2012

Skąd u Ciebie deszcz? U mnie ziemia sucha jak skała, nie padało od tygodnia i wszystko usycha. Zrobiłam sobie chwilę odpoczynku od plewienia. Jem obiadek (makaron z truskawkami i śmietaną) i podczytuję Forum. Kto to jest Iza, daj namiary na wątek. Miłej pracy
Sebek 18:57, 23 cze 2012

Znając życie o Izę z tego wątku chodzi

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1829-ogrod-marzen-cegla-roza-lawenda-i-mila-do-tego-co-mam-w-glowie
Mala_Mi 21:42, 23 cze 2012

aldonaz napisał(a)
Skąd u Ciebie deszcz? U mnie ziemia sucha jak skała, nie padało od tygodnia i wszystko usycha. Zrobiłam sobie chwilę odpoczynku od plewienia. Jem obiadek (makaron z truskawkami i śmietaną) i podczytuję Forum. Kto to jest Iza, daj namiary na wątek. Miłej pracy

Sebek udzielił prawidłowej odpowiedzi... poczytaj jej wątek w wolnych chwilach...a uśmiejesz się do łez A Iza to konstancja u której byłyśmy w Kielcach .....
Konstancja30 22:22, 23 cze 2012

aldonaz napisał(a)

tak Aldonko Iza to Konstancja ...

Mala_Mi 23:10, 23 cze 2012

I do czego to prowadzi jak za dużo jest np ANek.....
Zazdraszczając spotkania na Zdolnym Śląsku....dzień spedzałam bardzo pracowicie..do południa pracowałam służbowo, a po południu..w ogrodzie.....
Przesadzone 2 drzewa owocowe..czy się przyją ..to się okaże, ale mus był je przesunac.... nasz czwórak niestety wymiękła ..i trzeba było prosić o pomoc sąsiada.... poszły 2 prześcieradła i jeden obrus...... ale drzewka przetransportowane. Śliwka smętnie wisi, ale wiosnka jak na razie ma sie dobrze..i dobrze, bo na niej mi zależało... Ale to była walka ......

Ułożyłam ograniczniki by się kora nie wysypywała z rabatek i posadziłam domówione żuraweczki i hosty.... na korę brakło czasu.....trawka już wschodzi. jako, że hosty jeszcze malusie..dołożyłam im kwiatuchy z tarasu... dwie doniczki do podlewania mniej... trzecia się wywróciła i połamało się.... za to kolor oczotegliwy na rabatce jest....

Ja przycinałam i pieliłam. na skalniaku ... z pieleniem mam co najmniej tydzień roboty (nie mówię o zakamarkach..tam to kolejny tydzień) .... PORAŻKA.
A M poziomował Oko wodne i zrobił płyciznę na chabazie wodne... wrzucił pierwsze najmniejsze kamyczki...

I dzień zleciał nie wiadomo kiedy...
agata19762 23:14, 23 cze 2012

Aniu nie Nikola tylko Natalia..........ale ważne, że na eN
buziolki........
Basia_1987 23:15, 23 cze 2012

Aniu kawał dobrej roboty dziś zrobiłaś
Konstancja30 23:20, 23 cze 2012

asc napisał(a)
I do czego to prowadzi jak za dużo jest np ANek.....
Zazdraszczając spotkania na Zdolnym Śląsku....dzień spedzałam bardzo pracowicie..do południa pracowałam służbowo, a po południu..w ogrodzie.....
Przesadzone 2 drzewa owocowe..czy się przyją ..to się okaże, ale mus był je przesunac.... nasz czwórak niestety wymiękła ..i trzeba było prosić o pomoc sąsiada.... poszły 2 prześcieradła i jeden obrus...... ale drzewka przetransportowane. Śliwka smętnie wisi, ale wiosnka jak na razie ma sie dobrze..i dobrze, bo na niej mi zależało... Ale to była walka ......

Ułożyłam ograniczniki by się kora nie wysypywała z rabatek i posadziłam domówione żuraweczki i hosty.... na korę brakło czasu.....trawka już wschodzi. jako, że hosty jeszcze malusie..dołożyłam im kwiatuchy z tarasu... dwie doniczki do podlewania mniej... trzecia się wywróciłą i połamało się.... za to kolro ocz tegliwy na rabatce jest....

ja też bardzo ciężko pracowałam ... wyplewiłam kanny ... wykopałam piaskowiec z prawie podmurówki zdemontowanej "Norki" ... małż patrzył przerażony, że tym kilofem jak nic przydzwonię sobie w nogę ale nic z tego nie przydzwoniłam ... nie mam pojęcia co z tym piaskowcem zrobię ... sporo zostało w ziemi bo kopałam tylko do 40 cm ...
Mala_Mi 23:20, 23 cze 2012

Basia_1987 napisał(a)
Aniu kawał dobrej roboty dziś zrobiłaś

Musiałam edytować posta...bo mi foty się nie chciały wklejać...... teraz relacja fotograficzna jest