Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 20:34, 25 cze 2012

jotka napisał(a)

Czytam dla mojego M komentarze.i stwierdził..jak skończymy poddasze..może być agroturystyka...ale bez wyżywienia..chyba, że z kateringiem z pizzerni........
To było uznanie dla moich zdolności kucharskich i że wcale nie żartuje, że do garó mam dwie lewe ręce..gorzej ..do garów nie mam rąk wcale...

To kiedy kończycie to poddasze???
Jedzenie w sezonie to Wy macie w ogrodzie

Z mięska będą żabie udka...... i ślimakó w tym roku leki urodzaj..ale liczę, ze niedługo je wszystkie załatwię..... a niedawno sie chwaliłam, że wygrałm wojne ze ślimakami

Poddasze chcemy do sierpnia..ale patrząc na nawał pracy..... wygląda to jużmało realnie..schody leża juz w pokoju.... i stanowia"ozdobę" salonu....
jotka 20:36, 25 cze 2012

Ja miałam na myśli dania dla wegetarian
Mala_Mi 20:44, 25 cze 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Nie no tego jeszcze nie grali !!! Aniu wspaniały basenik. Nie wpuszczaj tu żadnych rybek . Obsadź Rh i hortensje .

Rh mam grubo ponad 20.... ileś azlii.... hortensji też trochę....... musi być bajorko..fajnie juzteraz gapić się na wodę..chociaż jest to pobojowisko.... oj będziesz miał co chrzcić..... ale jedno pewne..wody do chrzczenia nie braknie
Mala_Mi 20:46, 25 cze 2012

jotka napisał(a)

Do sierponia..już żadne z nas nie spojrzy na pomidory i ogóki..a trzeba będzie je jesć..pomoc mile widziana... o ile jaki grzyb nie dopadnie...... na chwilęobecną nikt już nie che jesć sałaty... znajomi się cieszą w takim układzie z prezentów
jotka 20:49, 25 cze 2012

asc napisał(a)

Do sierponia..już żadne z nas nie spojrzy na pomidory i ogóki..a trzeba będzie je jesć..pomoc mile widziana... o ile jaki grzyb nie dopadnie...... na chwilęobecną nikt już nie che jesć sałaty... znajomi się cieszą w takim układzie z prezentów

Przejdź na grillowane Wczoraj jadłam grillowane warzywa do ryby (ogórki, pomidory, cebula, cukinia, ...)

Nie ma w tym filozofii, tylko odrobina czasu potrzebna
Ewa 20:51, 25 cze 2012

asc napisał(a)
A to jest do pływania
I z powodu tej balii zrobiłam demolke ogrodu..bo mi zasłaniała skalniak... a urodziwe to to nie jest...
Trawy też zasłaniały.... i się zaczęło.... demolowanie...

Ja nie mogę !!! co za basen w ogrodzie, no wszystko juz Aniu masz
myszorek 20:55, 25 cze 2012

asc napisał(a)

Musiałam aż coś napisać, to napiszę- Aniu masz jak w bajce, uwielbiam wodę w ogrodzie, a Twoja kałuża jest naprawdę spora i wygodna.
Czy ja dobrze widzę, że Twoje miskanty są już takie olbrzymie?

Aż musiałam się cofnąć i popatrzeć gdzie wypatrzyłaś miskanty...faktycznie są..przy kałuży..... jeszcze małe Są chyba ciut niższe ode mnie..... a ode mnie są tylko mniejsze dzieci
........................................................
sama z ciekawości pobiegłam z miarką je zmierzyć..... no cóż, są ciut wyższe ode mnie ... mierza w chwili terazniejszej 160cm. Część miskantó przesadziłąm by mi nie zasłaniały wisoku na skalniak... ale chyba muszę przesadzić wszystko ...tylko GDZIE?????? Ogród sie skurczył i zmalał..... nowe odmiany jeżówek dzis wtykałam gdzie sie dało upachać...... a to oznacza kolejny bałagan......

Aniu miskanty 160 cm o tej porze roku to chyba strasznie dużo! Moje w tym roku czy stare, czy nowe sięgają mi dopiero do kolan. Bardzo późno odbiły po tej zimie. Wszystko tam u Ciebie takie wielkie i wyrośnięte
Bogdzia 20:57, 25 cze 2012

Ja mysłam że Ci synuś sadzoneczkę lilii przywiezie a to wielki krzak wyrwany gdzieś z jeziora i już kwitnący ale kolorku nie dojrzalam, pewnie biały. No szykuje sie następne fajne spotkanie i wygląda na to że większośc ludzi będzie chciała na tych materacykach popływac z drineczkiem a my z Jolą ławeczkę sobie zażyczymy i drineczka też.Pozdrówka Aniu.
shrekol 21:00, 25 cze 2012

asc napisał(a)
Ależ się uśmiałam z Waszych komentarzy......
Przemek..... zapraszam do mego ogródka w sierpniu (i nie tylko) i obiecuje, że będę jeszcze bardziej niekonwencjonalna..i to ja Tobie doniosę drineczka z parasoleczką do basenu Materacki mam dwa.. a w materacyku otwór na szklaneczkę jest

Oj Aniu no ja tu chce za"Tolibowskiego" robić wiem, że kiepski ze mnie Tolibowski no ale nie zabieraj mi roboty.... Może uda się odwiedzić Cię w sierpniu
Mala_Mi 21:20, 25 cze 2012

b]Ewa[/b] - wszystkiego niestety nie mam..a może na szczęscie......... na szczęscie dal mnie...bo bym się zaorałą na śmierć w tym ogrodzie..... i tak za wielki jak na nasze 4 ręce..... . wiec jest jak jest..raz lepiej raz gorzej....... ważne, że jest co robić i że praca taka cieszy....

Myszorku - siedząc na ogrodowisku..też stwierdziłąm, że jakimś cudem u mnie dużo roślin jest większe.... i najśmieszxniejsze jest to, że ja ani nawozu, ani kompostu, ani florowitiu..... nie to że żąłuję, tylko nie mam czasu by sie cackac.... co che to rosnie, a co nie che to ...dziękuję za współpracę... ale nawet nowo posadzone miskanty...są też podbonej wysokości..może 30 cm niższe....

Przemek - nie lubiejak ktoś mi wydziera robotę z rąk... wiec nie zrobię ci tego... ale wolałabym te lilie widzieć w mojej kałurzy (jak się to pisze??? z ortografią niesatety mam czasami na bakier)..wiec będzeisz współczesna wersjąTolibowskiego..... zapraszam serdecznie.... ale juzuprzedam, że ja spowrotem zaniżam poziom spotkań..... bo jak tak bęziemy podnosić poprzeczkę..to niedługo nikt nie będzie chciał robić spotkań........ wiec ja tak dla dobra Ogrodowiska się powświęce

Bogdzia - to faktycznie jest krzaczor.... w wodzie ma średnicę ponad metra..... ma kilka pąków kwiatowych (2 się ułamały w transportach).. to są pąki, ale wygląda że będą biało-różowe.... ma to być jakaś bardzo żadka (jakie ż????) odmiana.... Nad okiem mam zamiar ustawić ławeczkę..... jak tylko coś upatrzę i zakupię to wstawiam kartkę..zarezerwowane dla Bogdzi i JOli A w innych okresach to chyba będzie moja ulubiona ławeczka

Na dobranoc.... tęcza za churami.... była przed chwilą.....