Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 19:22, 28 cze 2012

leonia_pawlik napisał(a)
Aniu, u Ciebie jakoś wszystko wcześniej kwitnie. U mnie floksy jeszcze w ogóle nie mają zamiaru kwitnąć, lilie w tym roku nieudane( zwarzył je majowy przymrozek). Lubię takie ogrody jak Twój.

Dzięki Leoniu....fajnie, że jesteś..... zaraz wskoczę popatrzeć co u Ciebie
U nas w tym roku przymrozku dużego nie było ...udało się.....
Martek 19:22, 28 cze 2012

asc napisał(a)

Lilie masz cudowne i widzę,że niektóre ekspansywne.Do tej pory miałam tylko jedną taką co mi się ładnie rozrosła ,ale,że porozdawałam cebule to już nie mam takiej kępki )))))))
Wczoraj sąsiadka podziwiała moje dalie u niej jeszcze nie kwitną (ja pędziłam na werandzie część z nich ),i splunęła,żeby nie zauroczyć.Wracam dziś od dentysty i pół różowej nie ma Złamana przez wiatr
Powiem sąsiadce,że więcej nie dam jej oglądać ))))))))))))))))

Marta....do poprzedniej wypowiedzi.... ja też byłam szczęsliwym dzieckiem....bo byłam brudnym dzieckiem..... wszystkie zabawy, które powodowały zmianę koloru skóry i ubrania były najlepsze..... moi rodzice znali moich wszystkich kolegów i koleżanki....
Czasy się zmieniły...i odebrać teraz rozrywki współczesne dzieciom, to tak jak odebrać nasze rozrywki z naszych czasów.... "to się już nie wróci".
Natomiast osiągnełąm chyba sukces...bo poznałam większość koleżanek i kolegów mojego syna.... i zrobiłam co sie dało, by nie tylko komputer stanowił cel życia. Niestety chyba za bardzo się starałam, bo w rezultacie na pierwszym miejscu wylądowały rozrywki współczesne i rozrywki nazwijmy je "z naszych czasów"...a doba ma tylko 24 godziny.... Ale miło jak do tej pory.... koleżanki i koledzy syna mnie poznają....

A z daliami to jest tak, że czy pędzone czy nie..... kwitną podobnie. ja już nie pędzę dalii..... A te co zakwitły bardzo wcześnie są teraz brzydkie..... chyba na wszysko musi być właściwa pora.....

Tak to prawda,że wcześniej kwitnie to i wcześniej się zmęczy To do dali i innych zielonych
Pewnie te czasy nie wrócą,ale jednak to zależy tylko od nas samych co wolimy wirtualne zabawki czy obcowanie i branie życia na żywo.
Ja mam nadzieję,że jak moi chłopcy poznają swoje pierwsze miłości to zapomną o internecie i tym całym "chorym"świecie"
Idę na zakupy ,kupić ci coś...?
Martek 19:27, 28 cze 2012

asc napisał(a)

Ania ja nie ogarniam Twojego ogrodu , Ty masz w nim chyba wszystko !!!
Jaki ja mam sentyment do floksów bo moja babcia je miała.....ech
Mam różowe, ale poluje na białe

Hi, hi, hi...ja polowałam na wszystkie kolory........... Wszystkiego chyba nie mam i całe szczęście... bo niedługo będę otwierać szkółkę z bylinami...... i zakupywać piłe do cięcia krzaków i drzew... troszkę przegięłam ..... dobra.....na maksa przegięłam..ale co ja zrobie, że nie chiałam mieć pusto i wszystko mi sie podoba???????
W rezultacie mam takie ......kwiatki...... zgryz zębów..... i dziwię się, że plomba mi się w zębie ukruszyła.... Dziwne, że wszystkie zęby nie powypadały............. Posadziłam co prawda tymczasowo, bo musiałam ratowac od zapomnienia trojeść... a tu tylko było wolne miejsce..i jest jak jest...... nad tym różowe jeżówki będą...... ależ zgryz....

Co ty gadasz kolorystycznie całkiem prawidłowe zestawienie
Lubisz pochwały ...?To ja cię chwalę !
Przecież każdy widzi jak ciężko zasuwasz na chleb i piękny wygląd posesji !!!
Mala_Mi 19:31, 28 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
Lilie jak lilie oczywiście piękne, ale lilie wodne!!!! Toź to giganty!!!
14 braci jak Ty z nimi wytrzymałaś????????????????
A może właśnie byłaś najszczęśliwszą dziewczyną świata???

Marzenko...to był dowcip.......
A braci mam dwóch.. i ani jednej siostry...teraz mam Irenkę.... Ale faktem jest że ze starszym byliśmy jak papugi nierozłaczki....... a że był zwariowany....to mi się udzieliło ....i zostało Nie było siostry do doprowadzenia "chłopczycy" do porządku.....
Za to do porządku próbowałam doprwadzić moje tawuły...bo zarosły wszytko inne...... i efekt TRAGICZNY....... do kulkowania a ni innych figur ogrodowych się nie nadaję i już... U mnie ma rosnąć jak chce...... jaki właściciel ....taki ogród ........ wtedy jest haromonia i dobra współpraca.....
Mala_Mi 19:35, 28 cze 2012

Martek napisał(a)

Lilie masz cudowne i widzę,że niektóre ekspansywne.Do tej pory miałam tylko jedną taką co mi się ładnie rozrosła ,ale,że porozdawałam cebule to już nie mam takiej kępki )))))))
Wczoraj sąsiadka podziwiała moje dalie u niej jeszcze nie kwitną (ja pędziłam na werandzie część z nich ),i splunęła,żeby nie zauroczyć.Wracam dziś od dentysty i pół różowej nie ma Złamana przez wiatr
Powiem sąsiadce,że więcej nie dam jej oglądać ))))))))))))))))

Marta....do poprzedniej wypowiedzi.... ja też byłam szczęsliwym dzieckiem....bo byłam brudnym dzieckiem..... wszystkie zabawy, które powodowały zmianę koloru skóry i ubrania były najlepsze..... moi rodzice znali moich wszystkich kolegów i koleżanki....
Czasy się zmieniły...i odebrać teraz rozrywki współczesne dzieciom, to tak jak odebrać nasze rozrywki z naszych czasów.... "to się już nie wróci".
Natomiast osiągnełąm chyba sukces...bo poznałam większość koleżanek i kolegów mojego syna.... i zrobiłam co sie dało, by nie tylko komputer stanowił cel życia. Niestety chyba za bardzo się starałam, bo w rezultacie na pierwszym miejscu wylądowały rozrywki współczesne i rozrywki nazwijmy je "z naszych czasów"...a doba ma tylko 24 godziny.... Ale miło jak do tej pory.... koleżanki i koledzy syna mnie poznają....

A z daliami to jest tak, że czy pędzone czy nie..... kwitną podobnie. ja już nie pędzę dalii..... A te co zakwitły bardzo wcześnie są teraz brzydkie..... chyba na wszysko musi być właściwa pora.....

Tak to prawda,że wcześniej kwitnie to i wcześniej się zmęczy To do dali i innych zielonych
Pewnie te czasy nie wrócą,ale jednak to zależy tylko od nas samych co wolimy wirtualne zabawki czy obcowanie i branie życia na żywo.
Ja mam nadzieję,że jak moi chłopcy poznają swoje pierwsze miłości to zapomną o internecie i tym całym "chorym"świecie"
Idę na zakupy ,kupić ci coś...?

Oj...tak kup coś do chleba..bo nie ma nic...ani masła..... ani sera, ani wędliny....... są ogórki, sałata i śmietana ,jajka.... .. Chwilkę Ci zejdzie aby przyniesć zakupy...wiec idę zabazować na tym co jest i coś zrobić do jedzenia.....

Poznanie dziewczyny mojemu pomogło..ale to musi być TA Jedyna i nie przepadać za godzinami przed kompem

Nie żartuj, że ten wściekły pomarańcz się nie gryzie????? Mnie drażni..lubię takie kolory ale to zestawienie mnie drażni.....
KasiaBialofi... 20:00, 28 cze 2012

asc napisał(a)

Pooglądałam....zachwyciłam się...popracuję nad mężem żebym mogła na żywo zobaczyć.

Pracuj, pracuj..... co prawda u mnie biało-fiolet nie jest kolorem dominujacym..ale ..... białymi liliami się zachwycam... jeszcze niziutkie, bo posadzone w tym roku.... ale kwiaty mają OGROMNE

I specjalnie dla Ciebie znalazłam Twoje kolory Floksik, ostróżka i lilie bezimienne z bazarku na Targowej .... Bezimienne, ale tanie I rosną wszystkie co kupiłam....

I do fioletu temu trochę brakuje... ale duet w "zbliżonej" tonacji.... floksik peper coś tam....

Ania ty mnie o zawroty głowy przysparzasz. Z zachwytu oczywiście
Przetacznik 20:28, 28 cze 2012

ależ zgryz....

Ależ wcale nie zgryz wygląda to bardzo wdzięcznie i radośnie bez tego pomarańczu byłoby smutnawo i monotonnie, mi się podoba taka niewymuszona, lekka kompozycja : )
Sebek 20:30, 28 cze 2012

Właściwie z tawuł to możesz zrobić sobie niski żywopłocik skoro kulki nie wyszły. Te patyki co nacięłaś to zamocz w ukorzeniaczu i włóż do ziemi - będziesz miała sadzonki - o ile je gdzieś pomieścisz
Mala_Mi 21:08, 28 cze 2012

Opisałąm się i pobiegłam dalej po ogrodach..zapominajać, że sie foto wgrywa.....
Sebek..ja już wiosną oddawałam całe wielkie krzaki tawuł...... nie mieści się.....
Ale trochę mi ich się zostało....a z tych bedzie rzeźba fantazyjna....... kto powiedział, ze musi być w kulki???????

A to tawułki
Mala_Mi 21:09, 28 cze 2012

Przetacznik napisał(a)
ależ zgryz....

Ależ wcale nie zgryz wygląda to bardzo wdzięcznie i radośnie bez tego pomarańczu byłoby smutnawo i monotonnie, mi się podoba taka niewymuszona, lekka kompozycja : )

Ostróżki jednoroczne......... za rok trzeba coś z tym zrobić....a na razie w takim razie..niech rosnie.... Taki zestaw.....