Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

EPODLAS 22:33, 27 cze 2012

Naprawdę ładnie u ciebie. Mnie bardzo podoba się ten płotek ogradzający rabatę bylinową. Zauważyłam dużą kępę kwitnących pysznogłówek. A te jeżówki ! Ja czekam, aż zakwitnie u mnie pierwsza jeżówka, już miała pąki.
Mala_Mi 22:52, 27 cze 2012

EPODLAS napisał(a)
Naprawdę ładnie u ciebie. Mnie bardzo podoba się ten płotek ogradzający rabatę bylinową. Zauważyłam dużą kępę kwitnących pysznogłówek. A te jeżówki ! Ja czekam, aż zakwitnie u mnie pierwsza jeżówka, już miała pąki.

Jaki nowy avatarek.. aż nie poznałam.....
Jeżówki są bezproblemowe zupełnie....
Dzięki za odwiedziny..ja u Ciebie nie byłam już chyba ..... lecę sprawdzić..... aż się boje....
mira 23:04, 27 cze 2012

I taka kępka kwitnąca w innym miejscu............

Ania lilie ziemne i wodne - łał są jeszcze jakieś inne?
te to jest obłęd - nigdy tak dorodnych nie widziałam - one się jakoś nazywają w sensie rodzaju ?
takie kaktusowate jak dla mnie - i zdrowe - czerwone robaczki chyba nie grasowały

pozdrawiam
agata19762 23:20, 27 cze 2012

tak Aniu kwitną i u mnie........
są pięęęęęęęęęęęęęęęęęęękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bardzo DZIĘKUJĘ
ta pierwsza czerwona jeżówka jest śliczna!!!!!!!!
buziaczki
Martek 00:20, 28 cze 2012

Jestem po spacerze sama słodycz i przyjemność.Poznałam syna i przeczytałam o 14 rodzeństwa ???Coś ściemniasz ???
Podpisuję się pod odp.Zbyszka.
To czego ja mogłam być już naocznym świadkiem to bardzo częste spotkania rodziców ze znajomymi,wspólne wyprawy na grzyby itp.
Teraz wszystko najlepiej kupić byleby kupisze były,ale na te grzyby to i ja się łapałam nie zapomnę tych wypadów i metrowych worów pełnych leśnego przysmaku

Nie muszę jednak sięgać po zajęcia rodziców ponieważ zaliczyłam jeszcze dwa kanały tvp o czarno-białym kolorze.Kaczor Donald od święta i Miki dużo czasu więc telewizja nie zajmowała
Były lekcje,a po lekcjach na dwór,a tam podchody z chłopakami ,śpiewy ,rozmowy,nożna,siatkowa itd...
Każdy każdego znał,jestem po kilku imprezach z paczką z osiedla
Szkoda mi dzisiejszej młodzieży i moich synów ten cudowny wynalazek,nie wątpliwie taki jest,zajmuję im zbyt wiele czasu.
Aktualnie dojrzewam,żeby spakować komputery i na strych...
Martek 00:25, 28 cze 2012

Lilie masz cudowne i widzę,że niektóre ekspansywne.Do tej pory miałam tylko jedną taką co mi się ładnie rozrosła ,ale,że porozdawałam cebule to już nie mam takiej kępki )))))))
Wczoraj sąsiadka podziwiała moje dalie u niej jeszcze nie kwitną (ja pędziłam na werandzie część z nich ),i splunęła,żeby nie zauroczyć.Wracam dziś od dentysty i pół różowej nie ma Złamana przez wiatr
Powiem sąsiadce,że więcej nie dam jej oglądać ))))))))))))))))
Mala_Mi 07:12, 28 cze 2012

mira napisał(a)

Ania lilie ziemne i wodne - łał są jeszcze jakieś inne?
te to jest obłęd - nigdy tak dorodnych nie widziałam - one się jakoś nazywają w sensie rodzaju ?
takie kaktusowate jak dla mnie - i zdrowe - czerwone robaczki chyba nie grasowały

pozdrawiam

Są jeszcze liliowce.. prawie lilie

U mnie lilie są bezproblemowe.... największym problemem jest to, że ich czasami nie widać ..i potrafię piękne lilie nichcący uszkodzić łopatą....
Co do nazwy to nie pomogę... po głowie mi chodzi Grand Crue.....ale.. nie jestem pewna..tę kępę to posadziłam 4 cebulki..... jako jedne z pierwszych lilii, a opakowanie do kosza, w drugim miejscu (przy Oku).... kupowałam "Nettys Pride" ... i napewno nie dostałam tego co zamawiałam.....

Niestety miałam w tym roku kilka robaczków czerwonych.. i chociaż takie piękne.... przerobiłam je na płasko..... ale to tak tylko przez 3 dni były widoczne.... trochę mi podgryzły niektóre lilie..... ale czego z robactwa w tym roku nie ma??? Wiem czego mało w tym roku............. w tym roku nie przechwalić..by nie było jak z daliami Marty..... jest mało komarów..... w zasadzie to ich nie ma.....
Mala_Mi 07:22, 28 cze 2012

Martek napisał(a)
Lilie masz cudowne i widzę,że niektóre ekspansywne.Do tej pory miałam tylko jedną taką co mi się ładnie rozrosła ,ale,że porozdawałam cebule to już nie mam takiej kępki )))))))
Wczoraj sąsiadka podziwiała moje dalie u niej jeszcze nie kwitną (ja pędziłam na werandzie część z nich ),i splunęła,żeby nie zauroczyć.Wracam dziś od dentysty i pół różowej nie ma Złamana przez wiatr
Powiem sąsiadce,że więcej nie dam jej oglądać ))))))))))))))))

Marta....do poprzedniej wypowiedzi.... ja też byłam szczęsliwym dzieckiem....bo byłam brudnym dzieckiem..... wszystkie zabawy, które powodowały zmianę koloru skóry i ubrania były najlepsze..... moi rodzice znali moich wszystkich kolegów i koleżanki....
Czasy się zmieniły...i odebrać teraz rozrywki współczesne dzieciom, to tak jak odebrać nasze rozrywki z naszych czasów.... "to się już nie wróci".
Natomiast osiągnełąm chyba sukces...bo poznałam większość koleżanek i kolegów mojego syna.... i zrobiłam co sie dało, by nie tylko komputer stanowił cel życia. Niestety chyba za bardzo się starałam, bo w rezultacie na pierwszym miejscu wylądowały rozrywki współczesne i rozrywki nazwijmy je "z naszych czasów"...a doba ma tylko 24 godziny.... Ale miło jak do tej pory.... koleżanki i koledzy syna mnie poznają....

A z daliami to jest tak, że czy pędzone czy nie..... kwitną podobnie. ja już nie pędzę dalii..... A te co zakwitły bardzo wcześnie są teraz brzydkie..... chyba na wszysko musi być właściwa pora.....
Milka 12:16, 28 cze 2012

KasiaBialofi... 12:30, 28 cze 2012

Pooglądałam....zachwyciłam się...popracuję nad mężem żebym mogła na żywo zobaczyć.