Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Pszczelarnia 18:14, 13 lut 2012

Opisz, opisz. Prosimy.
an_tre 18:17, 13 lut 2012

Aniu fotki z jastrzębiem nie do podrobienia ptasie przedszkole super
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 18:40, 13 lut 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Opisz, opisz. Prosimy.

Zastanawiam się bo jak napiszę prawdę to powiecie że coś ze mną nie jest w porządku. Mogła bym wszystkiego nie pisac ale .....no sama nie wiem co zrobic dlatego czekam i myśle. Kiedys napisze.
Mala_Mi 19:08, 13 lut 2012

A na ucho mi opowiesz?????? Nic nie zdradzę reszcie
Bogdzia 19:11, 13 lut 2012

asc napisał(a)
A na ucho mi opowiesz?????? Nic nie zdradzę reszcie

To nie az taka rewelacja więc poczekaj. Musze wyszukac zdjecia i wszystko opisac, troche na to czasu trzeba.
Mala_Mi 19:15, 13 lut 2012

andziulka napisał(a)
Aniu, masz ukryty kolejny talent. Robisz cudowne zdjęcia. Możesz startować w konkursie fotograficznym. Tak blisko obcujesz z przyrodą. Zwięrzęta wyczuwają dobrych ludzi, nie uciekają Śliczne fotki!!!!!

Zdjęcia są wspólne z M i nie wiadomo które kto robił ALe jastrzębia sfotografowałam ja, ale M go wypatrzył jak capnął w locie gawrona...... i krzyczał "orzeł zabił wronę!!!!!! (taki nasz żargon)"...Od razu aparat w garść i strzelałam przez szybę na oślep i bez żadnych regulacji ostrości..... Więc można uzanć że to jest też wspólne
Zwierzęta i ptaki przyzwyczajają sie do ludzi...... ptaki karmi M...codzienie rano i popołudniu i kilka razy z jabłuszkami.. tak sie do niego przyzwyczaiły, że kwiczoły odlatują co najwyzej na 2 metry
To on ten dobry dla zwierząt
Dzieki Andziulko i Aniu i wszyscy za uznanie...... obrastam w piórka jak te nasze ptaszki....
Chyba trzeba tradycyjnie zrobić przerwę w ptaszkach, bo to forum ogrodnicze.......
Zaraz pomysle co Wam dać do oglądania...... historia skalniaka musi poczekać, bo to chwilke zajmie ....
Milka 19:25, 13 lut 2012

Aniu, stęskniłam się za twoim humorem i opisami a dziś jakoś przemarzłam, mimo że na termometrze mniej minusów
Ciekawa jestem historii Bogdzi, ale tajemnicza jakaś. Oj nie na bieżąco jestem
Mala_Mi 20:39, 13 lut 2012

Obiecane fotografie na temat ogrodowiska..... czyli mojego zbieractwa ciąg dalszy:
Moje wierzby......

Świerk białobok...... cudwny Tu już kończy swój biały kolor i zielenieje.......najpiękniejsze przyrosty z iglastych - wada - wolno rośnie

Barbula Summer Sorbet...pierwsza zima..... może to juz archiwalne foto...a byłoby szkoda

Ta akacja jest już archiwalna, październikowy śnieg ją złamał poniżej miejsca szczepienia.... to była akcja obrywania liści z wszystkich co cenniejszych drzew, bo tak je łamało.. strząsać się nie dało śniegu bo był za mokry... kwitła prawie całe lato
Bogdzia 20:44, 13 lut 2012

Piękne masz rosliny az trudno uwierzyc ze ten busz ma dopiero trzy lata, a akacji bardzo szkoda szczególnie ze tak długo kwitła.
Mala_Mi 20:53, 13 lut 2012

Posadziłam druga od frontu domu, ale już nie jest tak ładna

Biała akacja czy robinia akacjowa nie podoba mi sięszybko rośnie, nie jest tak piekna, chciałam usunać, ale M zabronił ..to ją tnę bezlitośnie, a i tak M obrazony.....tu jeszcze młoda....

berberys admiration - te jasne już przesadziłam, bo spod czerwonych nie było ich widać...

Brzózka z mocno powcinanymi liścmi

Forsycji początkowo nie chiałąm, bo t otakie wiejskie...a mi się marzył ogród formalny..potem stwierdziłam, że taka jedna w kąciku będzie zapowiadać wiosnę.... i założen nie zepsuje..... i tak się zaczęło zbieractwo... Pod forsycją pies kopie ładne dziurki, to jego miejsce