Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 18:18, 02 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
[

Aniu buźka niedzielna ... powiedz mi co to to czerwone ... ja wiem pięknie i pięknie i niby umiem kombinować dobierając słowa w różne mariaże no ... ale patrzę i tak po prostu napisze piękne te kompozycje ... nie chce się przestać patrzeć ... a przydałby się bo obiad w lesie ... ehhhhhhhhh ... Anka ty czasami z woli nie rób ogrodu bo wtedy nie wyjdę już za nic świecie ... ten mimo woli mnie rozwala ... pozytywnie oczywista oczywistość

Czerwone na dole - wrzosy pączkowe
Czerwone na górze - miniaturowe rózyczki...co może i kwiecie ma małe, ale krzaczor słusznych rozmiarów i nijak do minaturowego bym go nie zaliczyła...... wiosna dostaje eksmisję.. na rabatę rózaną.... bo obok wychyla sie (z tego ujęcia nie widać) miniaturowa biała, co to miniaturą zostal tylko w nazwie, ale nie posturze... Ogród z wolą powstanie w nastepnym tysiączku Powoli dojrzewam do zrobienia porządków w nasadzeniach.... ale czy dojrzeję.. to inna inszość.....
Mala_Mi 18:20, 02 wrz 2012

eliza3 napisał(a)
Aniu nadrobiłam zaległości... pospacerowałam po ogrodzie... wygląda pięknie pod koniec lata, dużo kwiatów jeszcze kwitnie i spacer był dla mnie dużą przyjemnością

Cieszę się niezmiernie......... że ogród jakos wygląda i że fotki jakos wychodzą, bo na efekt wizualny skłądaja się w przypadku internetowym te dwie rzeczy

Mala_Mi 18:23, 02 wrz 2012

Marysiu pozdrawiam Ciebie.... mam nadzieję, ze jeszcze nas odwiedzisz

Dla niewtajemniczonych... Marysia - fanka Ogrodowiska.. z tych niezrzeszonych..... i koleżanka mojego M. co odnalazła nas dzięki programie Maja w ogrodzie i tym tropem .....dotarła do nas

Kwiatuszek dla Ciebie.... za tak miłą niespodziankę

Konstancja30 18:23, 02 wrz 2012

nie wiem czy chcę porządek ... bo jak ja kofam ten bałagan rzekomy u Ciebie ... no to pop co nam porządek jakiś ?
Konstancja30 18:25, 02 wrz 2012

Aniu ... dlaczego ja nie wiem, ze Ania "mimo woli" w Mai była ??? ... ale o sooooo chodzi ?
Sebek 18:26, 02 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
Aniu ... dlaczego ja nie wiem, ze Ania "mimo woli" w Mai była ??? ... ale o sooooo chodzi ?

Chyba chodzi o ten słynny odcinek, co ogrodowisko reklamowaliśmy Jak widać wiarygodnie
Mala_Mi 18:44, 02 wrz 2012

Sebek napisał(a)

Chyba chodzi o ten słynny odcinek, co ogrodowisko reklamowaliśmy Jak widać wiarygodnie

Tak, Sebek masz rację...... po nitce do kłębka..... moje zdziwienie było ogromne jak zobaczyłam Panią co stoi za furtką i coś chce, a ja wiszę na pilnym telefonie, drugi numer się dobija.... pomyślałam że to może od zmiany wiary........ ale Pani cicho mówi, że z ogrodowiska.... ja próbuję połapać sie na jedno ucho i na drugie.... pozbierać myśli jak sie ma wytrzymałosć zaprawy do wytrzymałosci cegły (a o tym była pilna dyskusja przez telefon przerywana drugim dzownkiem który sie dobijał na łączach)... i zrozumieć co robi Pani za furtką i wspomina coś o ogrodowisku.......
Początek poznania był kiepski.... bo nieco surrealistyczny...... ale jak sobie o tym przypomnę, to od razu śmieję sie od ucha do ucha.... i miałam przykładnie zrobić to co trzeba na jutro..... a siedzę i piszę głupoty.... wiec zmykam..do wieczorka...
Sebek 18:50, 02 wrz 2012

Pani od zmiany wiary - a u nas tak nieładnie ich nazywają ... Ja zawsze sobie lubię ich posłuchać - takie mango na żywo
agniecha973 19:34, 02 wrz 2012

asc napisał(a)

Tak, Sebek masz rację...... po nitce do kłębka..... moje zdziwienie było ogromne jak zobaczyłam Panią co stoi za furtką i coś chce, a ja wiszę na pilnym telefonie, drugi numer się dobija.... pomyślałam że to może od zmiany wiary........ ale Pani cicho mówi, że z ogrodowiska.... ja próbuję połapać sie na jedno ucho i na drugie.... pozbierać myśli jak sie ma wytrzymałosć zaprawy do wytrzymałosci cegły (a o tym była pilna dyskusja przez telefon przerywana drugim dzownkiem który sie dobijał na łączach)... i zrozumieć co robi Pani za furtką i wspomina coś o ogrodowisku.......
Początek poznania był kiepski.... bo nieco surrealistyczny...... ale jak sobie o tym przypomnę, to od razu śmieję sie od ucha do ucha.... i miałam przykładnie zrobić to co trzeba na jutro..... a siedzę i piszę głupoty.... wiec zmykam..do wieczorka...

Oj dobre to, z tą Panią cicho szepczącą, że z ogrodowiska Ze zmianą wiary jeszcze lepsze
Mój M się pyta czasem z przerażeniem w oczach kiedy u nas zlot fanów lub Maja w ogrodzie. Nie będę go może stresować tą Panią za płotem. W sumie nie zna dnia ni godziny.
Sebek 19:41, 02 wrz 2012

No właśnie - lepiej nie uświadamiaj

Nie wiadomo kiedy do Ciebie ktoś zawita, bo zna Twój ogród - mój miał już dwie sesje pod moją nieobecność - obce osoby przyszły i zdjęcia robiły I żeby nie było, ze nie zmyślam to mam świadków !