Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Elfik 21:26, 27 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
To nie głupota to kreatywność
...i fantazja ogrodnicza! Ja straszliwie fantazjuję! Łączmy się!
Madzenka 21:26, 27 wrz 2012

A ja na twojej rabacie żadnego misz masz nie widzialam
A że kreatywna jesteś to fakt!!!
kasik778 21:36, 27 wrz 2012

asc napisał(a)

Tylko nie rób dużych zmian bo twój ogród taki piękny

Co ładne to ładne, a co brzydkie to brzydkie....

Ładne róze w brzydkiej obsadzie... o jakosci płotka nie wspomnę, niestety z powodu psa.. płotek musi być...

Aniu a co masz tam z przodu przed różami, bo próbuję rozszyfrować ale nie wiem

Napiszę, że dołączam do chóru pochwalnego twoich miskantów i w ogóle traw

w przyszłym roku i ja szaleję z trawami
Pszczelarnia 21:41, 27 wrz 2012

Zrozumiałam. Wszystko. Idę s.... . Ścisk zostawiam, jeszcze tylko Anuli pytanie zadam, bo obejrzałam telewizję w internecie.
Milka 21:43, 27 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Anek, Eliza ładnie napisała. Że lubi misz masz ale jakoś trzeba to poukładać. U mnie się nie da - nie mam ani jednej normalnej wymiarowo rabaty. I jak ja się głowię ...... . Ale mam plan, wsadzę jeszcze to co mus i przez zimę będę miała sznurki wytyczone i będę wbijać sobie w głowę: najpierw plan a potem sadzenie. Bo czy to normalne? Rok temu posadziłam 2 serby (na szczęście dwa tylko - ja chyba nie za bardzo lubię jednak choinki) i teraz już je wysadzam, bo stawiam plecy z cisów, żeby one robiły za tło dla moich wsiowych bylin. Czy to normalne? Ja się już sama przed sobą nie przyznaję do swojej głupoty.... . Oj, oj, oj.

Ewo błędów tylko Danusia nie popełnia a też coroku coś zmienia
Pozdrawiam

pewnie, że kratywnośc i poszukiwanie ideału ale czy w ogrodzie to możliwe!!!
viva 00:42, 28 wrz 2012

Aniu, tylko pozdrówka
Martek 00:49, 28 wrz 2012

irena_milek napisał(a)

Anek, Eliza ładnie napisała. Że lubi misz masz ale jakoś trzeba to poukładać. U mnie się nie da - nie mam ani jednej normalnej wymiarowo rabaty. I jak ja się głowię ...... . Ale mam plan, wsadzę jeszcze to co mus i przez zimę będę miała sznurki wytyczone i będę wbijać sobie w głowę: najpierw plan a potem sadzenie. Bo czy to normalne? Rok temu posadziłam 2 serby (na szczęście dwa tylko - ja chyba nie za bardzo lubię jednak choinki) i teraz już je wysadzam, bo stawiam plecy z cisów, żeby one robiły za tło dla moich wsiowych bylin. Czy to normalne? Ja się już sama przed sobą nie przyznaję do swojej głupoty.... . Oj, oj, oj.

Ewo błędów tylko Danusia nie popełnia a też coroku coś zmienia
Pozdrawiam

pewnie, że kratywnośc i poszukiwanie ideału ale czy w ogrodzie to możliwe!!!

Każdy ma swój ideał więc, każdy poszuka go jak potrafi pod własny gust
Jeśli dla wielu osób idealny jest ogród Danusi to może kroczyć w tym kierunku,jak Bogdzi czy Sosnowa to pójdzie w tym .Inni może upatrzyli sobie coś w czasopismach lub po sąsiedzku następni czerpią z natury lub sielsko-wiejskich inspiracji .
Idealny ogród jest nim ten w którym się świetnie czujemy i jesteśmy zadowoleni kiedy w nim dobrze się czują nasi bliscy i goście.No może jednak jeśli sami dobrze się w nim czujemy )))))))
Mala_Mi 00:50, 28 wrz 2012

kasik778 napisał(a)

Tylko nie rób dużych zmian bo twój ogród taki piękny

Co ładne to ładne, a co brzydkie to brzydkie....

Ładne róze w brzydkiej obsadzie... o jakosci płotka nie wspomnę, niestety z powodu psa.. płotek musi być...

Aniu a co masz tam z przodu przed różami, bo próbuję rozszyfrować ale nie wiem

Napiszę, że dołączam do chóru pochwalnego twoich miskantów i w ogóle traw

w przyszłym roku i ja szaleję z trawami

Łatwiej odpowiedzieć czego tam nie mam Wiec łątwiej będzie zadać pytanie o jakiś określony rodzaj chabazia....
Mala_Mi 00:56, 28 wrz 2012

I napiszę krótko.. idę spać...... mam koputerowstręt..... 18 godzin non stop gapienia się w kompa........
nawet Ogrodowisko mnie ani minuty przed nim nie zatrzyma......

Martek..... zgadzam siez Toba.. tyle, że w ogrodzie przede wszytkim MY mamy sie czuć dobrze.... bo dobrze inni nie muszą.. ile ludzi tyle gustó i guścików..... upodobań, oczekwiań...... a taki się jeszcze nie narodził co by wszystkim dogodził....... A tego co ci dogodził bukszpana... to grrrrrrr
Martek 00:58, 28 wrz 2012

Zapachniało mi w tym momencie czekoladą,wiem to nałóg

Nie mam więc się nie zaćpam ))))))))))))

A ja marzę o takim żwirowisku jak twoje Aniu z kamieniami ,z których by czerpały wodę ptaki .
Jak sobie przypomnę jak aksamit trawy i mokry żwir po prostu kusił ,żeby wyskoczyć z klapek i raz zielonym dywanem, potem po masaż do ciurkadełek się biegało to mi aż żal ))))))))))
Staw z rybkami tak mnie nie kusi bo ja kaleka i pływać nie potrafię ,rybki zawsze mnie rozbawiają i kojarzą kiedy rozdziawiają swoje usta.Jednak staw to również niesamowite możliwości obserwacji przyrody także jak najbardziej wskazany na działce.
Wiele innych miejsc o ogólnie całość ogrodu wspaniała,ale akurat powiedzmy,że jakoś mogłabym zagospodarować zielenią działkę,żwirowiska chyba domownicy by nie pojęli ...