Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 15:20, 30 wrz 2012

malgocha1960 napisał(a)
Aniu,pieknie kwitną u ciebie łany astrów,a zdjęcie z ławeczką przmglone bajeczne.Też mam słoneczik wierzbolistny,ale ma na razie paki.Zaciekawiło mnie dlaczego nazywany jest marysia?Sąsiad w ubiegłym roku podgladał,bo rosnie przy siatce czy to nie marihuana,czyzby o to chodziło?

Chyba o to.. ale ja sie nei znam jak wygląda to ziele.... tak nazwałto pan w bylinowym i ta się unas w nazwie zostało... zreszta że to słonecznik dowiedziałąm sie dużo poźniej
Mala_Mi 15:23, 30 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Anusia, Twoje jakoś tak i jakoś inaczej i jakoś podobnie, zapomniane , nie znane przepięknie wyglądają, a Watanabe to kalina japońska, przypomnij nazwę tej Horti , no i oczywiście Everesta podrap za uszkiem a tu Ciebie znalazłam
Ogrodnik mimo woli - strona 959 - Forum ogrodnicze - Ogrodowisko
www.ogrodowisko.pl › Forum › Nasze ogrody › Ogrodnik mimo woli
Dajesz +1 publicznie. Cofnij
3 godz. temu – ... niestety jesienne widoki przebarwiajaca sie hortensja watanabe czy jakoś tak.. bez Miss Kim.. Słoneczniczek wierzbolistyny zwany Maryśką.

Ogród masz pokazowy i ja Ciebie za jego piękno chwalę, a Kazia za trawniczki i inne prace ogrodowe pozdrawiam weekendowo

Dziękujemy za pochwałę....... i o która horti ci chodziło???? Bo coś pokrzaczyło powyżej..... i mój zmysł nie może odgadnać o co chodzi
Mala_Mi 15:27, 30 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)
Aniu, długo nie byłam przekonana do traw. Teraz nie wyobrażam sobie jesiennego ogrodu bez nich. Pięknie się komponują z marcinkami, rozchodnikami i rudbekiami. Aniu, jaki to zawilec? Ja kocham zawilce - wszystkie.

Bogdziu.. zwierzęta upodabniajasiedo włąścicieli.. moze i kwatki też

Bożenko - też lubię zawilce.. zamawiałam różne... i mam przypuszczenia, że to żaden z zamawianych (tamte zupełnie inne) , tylko zawilec który dostałam od Pani z ogródków działkowych, gdzie po sąsiedzku wpadam znajomym skosić działke.. A ta Pani co mi dała zawilce ma piekną i zadbana dzaiłke.. aż miło zawiesić tam oko WIec jak tam sobie zawieszałam oko...to dostałam
Mala_Mi 15:35, 30 wrz 2012

Wszyskim zaglądajacym..co nie odpisałam dziękuje za wizytę.. obiecuję w wolniejszej chwili wpaść z małą rewizyta...... ale na razie walczę z czasem...... i niestety przegrywam....... Za to dziś przybywaja posiłki w postaci Mamy....... wreszcie koś sie zajmie moim ogródkiem warzywnym...co warzywny pozostał sie jedynie z nazwy a nie z widoków......... ale kilka marchewek moze sie da uratowac..... w warzywniaku jest mega porażka.... Chałupka na przyjazd goscia ogarnięta..... bo pierwszy dzień to gość ........ a potem pogotwoie ratunkowe na mój brak czasu BĘDĄ OBIADKI

eliza3 15:48, 30 wrz 2012

Witaj Aniu niedzielnie, mój mini warzywnik też się nie udał, chociaż pomidorów było trochę. Wizyta mamy mile widziana, o ile to nie wizytacja Ja też lubię gdy mama przyjeżdża, bo zawsze zrobi w ogródku to, czego ja nie zdążyłam zrobić, a w domu to, czego robić nie lubię.
Mala_Mi 16:59, 30 wrz 2012

eliza3 napisał(a)
Witaj Aniu niedzielnie, mój mini warzywnik też się nie udał, chociaż pomidorów było trochę. Wizyta mamy mile widziana, o ile to nie wizytacja Ja też lubię gdy mama przyjeżdża, bo zawsze zrobi w ogródku to, czego ja nie zdążyłam zrobić, a w domu to, czego robić nie lubię.

Ela... to nie wizytacja......na szczęście Mam przyjeżdża mi pomóc trochę, bo ostatnio praca mi zajmuje 18 godzin dziennie.... no dobra, w tym jest godzina ogrodowiska Przyjeżdża zadbać o nasze żołądki....... bo już na kanapki patrzec nie mogę
Foto z wizytacji lipcowej... niestety mama do mnie ma 10 godzin jazdy autobusem..... w jedna stronę.. to już wyprawa ....

eliza3 17:31, 30 wrz 2012

Mama uśmiechnięta, więc lubi Twój ogród, jak to dobrze, że chce jej się jechać tyle godzin, aby trochę pobyć z Tobą , a przy okazji trochę Was po rozpieszczać.
Fajne te nasze mamy, dobrze, że je mamy Pozdrawiam obie dziewczyny
andziulka 18:13, 30 wrz 2012

Duże poświęcenie ze strony Twojej mamy. Jedzie taki kawał drogi, ale co się nie robi dla ukochanej córeczki Ani Pozdrów ode mnie swoją mamę. Życzę jej dużo zdrówka
Madzenka 18:50, 30 wrz 2012

Aniu pozdrawiam Ciebię i Mamę!! Kazka i Everesta również
Fajnie, że mama wsiada w autobus, buja się 10 godzin aby Was nakarmić Kochana mama, ktorą mocno wyściskaj od całego ogrodowiska
Pewnie dobrze jej u Was dlatego chętnie te 10 godz. jedzie

Ps. Zapominialam że ogród zniewalający a trawy megawypasione
zbigniew_gazda 18:55, 30 wrz 2012

Pozdrowienia dla Twojej Mamy Aniu.