Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

majkel0326 21:57, 26 cze 2012

EPODLAS 22:01, 26 cze 2012

Maju, zawsze podziwiam twoje warzywa. Rosną ci imponująco - wszystkie. A córunia na tle słoneczników wygląda jak z obrazka. Ty to masz rękę do warzyw.
Klamber 22:20, 26 cze 2012

Maju, twoje warzywa rosną na potęgę, moje na EMach i biohumusie i jak stały tak stoją, widać teraz kto ma dobrą ziemię. Bywały lata że i u mnie rwało wszystko z kopyta, nie wiem jaka jest przyczyna w tym roku. Nie tylko u Ciebie zimno na Mazowszu też lipa, wieje i zimno i pada przelotnie, do bani z takim latem. Właśnie o takich liliowcach pisałem myślałem że ich nie masz.
MilenaP 22:32, 26 cze 2012

Maju zajrzałam do Ciebie, a tu lato w pełni - bombowe warzywa i kwiaty. Uśmiałam się z wyznań dotyczących ogrodniczego nałogu ja też już jadłam swoje ziemniaki i marchewkę a nawet pierwszą malinę szkoda, że truskawki się już kończą
majkel0326 10:21, 27 cze 2012

Karolina,to na jesień opęta nas czosnkomania Ja planuję ja posadzić w większym skupisku,żeby był fajny efekt.

Bogusiu,warzywa szaleją,ale chwasty niestety też.Są nie do opanowania w 100 %,muszę z nimi żyć

Bożenko,dziękuję A córka na zdjęciach trochę rozczochrana,bo z podwórka prosto.Ale co tam,aż rwała się do zdjęć

Robert,rosną,bo mokro,nie muszę w ogóle nic podlewać.A poza tym na jesień warzywnik był nawieziony obornikiem i potem przeorany.Ale ciepła zdecydowanie brak.Dzisiaj wyszło słońce,ale wieje i jest ledwo 15 stopni.

Milenko,zimne to lato U mnie truskawek już nie ma.Za mało słońca,za dużo deszczu,pogniły na krzakach.A malin zazdroszczę,bo nie mam ich u siebie.Lubię zrobić sok malinowy na zimę do herbaty.
popcorn 10:22, 27 cze 2012

Ale masz wypasione ogórki! A ile ich! Nie mam piwnicy, więc nie zaprawiam Większą działkę i piwniczkę chcę! pozdrawiam!
popcorn 10:24, 27 cze 2012

Ale masz słoneczniki wypasione! I uroczą córcię Widać dobra ziemia, bo wszystko buja w oczach
pozdrawiam!!
majkel0326 10:45, 27 cze 2012

Ziemia jest różna,zależy w którym miejscu,ale nie narzekam Ja zaprawiam ogórki,mam przy kuchni spiżarnię.Jeszcze jemy te od zeszłego roku A o ogórki już sąsiedzi pytają
Przetacznik 19:46, 27 cze 2012

Hej, jak przyjemnie patrzeć na Twoje uprawy. Wszystko takie dorodne!
"Hello Kity" pod ogromnymi słonecznikami : )
Ja też planuję jesienią powiększyć ilość czosnków. A temu najokazalszemu pozwalam zawiązać nasiona i spróbuję je wysiać - gdyby sie udało to za jakieś 2- 3 lata byłoby sporo gigantów...
A temat o licznych potrzebach ogrodnika znam, choć staram się zachować umiar : )
Pozdrawiam serdecznie
Celina 20:49, 27 cze 2012

Oj Maju tylko troszkę mnie nie było a tu takie dziwy u Ciebie
Ogórki mają kujki?Takie smakuja najbardziej ,nawet sie nie obiera skórki