Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

popcorn 10:53, 02 lip 2012

majkel0326 napisał(a)
Karolina,a jeszcze więcej miejsca na rozrastające się chwasty Dziś z nimi walczyłam znowu,ale nie jestem w stanie ich wyplenić zupełnie.Już mi ręce opadają.A na cukinie czekam i codziennie do nich zaglądam.Szczególnie ciekawa jestem tych żółtych.Pomijam to,że na pewno są pycha,ale jak pięknie muszą wyglądać

Co roku sadzę jedną zieloną jedną żółtą cukinię, leczo od razu weselej wygląda W smaku chyba takie same, z delikatną przewagą dla zielonych - skórka im tak szybko nie grubieje jak się ich szybko nie zerwie...
pozdrawiam!!
majkel0326 12:11, 02 lip 2012

Ja żółtej jeszcze nie miałam u siebie.Jaszcze parę dni i spróbuję Będzie leczo co drugi dzień
Milka 16:40, 02 lip 2012

Ale te kociaki słodkie
pozdrawiam Maju
EPODLAS 17:03, 02 lip 2012

Maju, lubię z tobą porozmawiać o warzywach. Na szczęście kret opuścił moje ogórki i trochę ocalało. Nawet zobaczyłam pierwszy kwiat na ogórkach. Ale tym razem o pomidorach. Mają pełno kwiatów, ale nie widzę owocków. Wyczytałam w necie, że żeby się zapyliły trzeba nimi potrząsać. Co o tym myślisz?
viva 21:17, 02 lip 2012

Maju, u Ciebie zawsze można nacieszyć oczy, szczególne wspaniałymi warzywkami, masz takie wszystko dorodne . tego mi strasznie brakuje.
majkel0326 22:36, 02 lip 2012

Irenko,słodkie,ale już mi irysy zniszczyły.Małe diabełki

Bożenko,ciszę się,że lubisz ze mną sobie porozmawiać Dobrze,że kret odpuścił i ocalało trochę ogórków.Co do pomidorów to pierwsze słyszę o potrząsaniu,ale spróbować nie zaszkodzi.Może akurat to skuteczna metoda i powiem Ci,że u siebie też to wypróbuję.Moje pomidory mają kilka malutkich owoców,ale nie za dużo.Własnie jutro planuję trochę nad nimi zapanować,pousuwać boczne,sprawdzić wiązania do palików pędy itp,bo już robią co chcą Jak nie zapomnę to zrobię im fotki.

Vivo,dziękuję za miłe słowa.Własnie dziś z wizytą w moim warzywniku była moja ciocia,Alicja z wątku zielony bałagan.Też jej się podobało.Miło,że ktoś docenia moją pracę
monteverde 00:01, 03 lip 2012

Doceniamy Maju, ja też lubię pooglądać co u Ciebie w warzywniku"piszczy" pozdrawiam
majkel0326 10:08, 03 lip 2012

Dziękuję Aniu

Dziś za mną kolejna nerwowa noc.Między drugą a trzecią w nocy przeszła następna potężna burza Na szczęście strat nie ma,ale strachu się najadłam.Coś często ostatnio te letnie burze...
popcorn 10:10, 03 lip 2012

To prawda, coraz częściej.... dobrze że nic się nie stało! Proszę o więcej fotek
reni 10:12, 03 lip 2012

majkel0326 napisał(a)
Dziękuję Aniu

Dziś za mną kolejna nerwowa noc.Między drugą a trzecią w nocy przeszła następna potężna burza Na szczęście strat nie ma,ale strachu się najadłam.Coś często ostatnio te letnie burze...

U mnie dzisiaj w nocy było gradobicie