Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

Bogdzia 19:48, 29 paź 2012

Maju od Twoich chryzantem takich pieknych i kolorowych cieplej się zrobiło. Pozdrawiam.
majkel0326 20:54, 29 paź 2012

Wiunia,nasza wieś też za mgłą Biało jak mleko.Spokojnej nocki Ci życzę

Bożenko,chryzantemy są piękne.Szkoda,ze kojarzą się głównie z cmentarzem.Jest ich tyle kolorów,u sąsiada w tunelach jest tęczowo,od śnieżnej bieli po bardzo ciemne bordo.Niesamowity widok.Najchętniej porobiłabym zdjęcia,żeby Wam pokazać,ale nie śmiałam prosić go o pozwolenie Pozdrawiam Cię Bożenko
majkel0326 14:59, 30 paź 2012

Pada deszcz Od rana zimno było,ale wyszłam do ogródka,pozbierałam resztę doniczek,wszystko i tak już pomarzło.Doniczki poszły pod dach,a ich zawartość wywiozłam taczką do warzywnika i tak będzie zaorane lada dzień.Właściwie to wszystko pochowane i posprzątane przed zimą.Pozostaje tylko przykrycie wrażliwszych roślin i oczekiwanie na wiosnę A w głowie już roją się plany i pomysły na następny sezon...
popcorn 15:01, 30 paź 2012

Jakie masz plany na przyszły sezon? Ja jeszcze tego na dobre nie skonczylam, trochę doniczek i cebulek czeka
Chryzantemy piękne!!
Milka 15:04, 30 paź 2012

majkel0326 napisał(a)
Mieliśmy w nocy przymrozek.W dzień prószył śnieg.Wszystko pomarzło,dalie,resztka cynii,inne jednoroczne zakończyły żywot.Rączniki też pospuszczały liście,byłam dziś pozbierać jeszcze trochę nasion z nich.Posadziłam rośliny od Roberta,na prawdę piękne sadzonki.Irysy posadziłam za domem,tam planuję na wiosnę nową,niewielką rabatę.Wiosną pokażę,na razie nie ma co Byłam u sąsiada po chryzantemy.Kolorów całe morze,trudno się zdecydować.Wybrałam takie:

Maju, u mnie też one goszczą, uwielbiam je
majkel0326 16:14, 30 paź 2012

Karoliko,na wiosnę przede wszystkim będzie nowa duża rabata,tylko M musi wyciąć dziką śliwkę.Poza tym planuję od płotu z sąsiadami posadzić coś zielonego,może tuje.Za domem zrobię małą rabatę,jednoroczne też inaczej rozplanuję,z jednych zrezygnuję,innych chcę więcej.No i jest dłuuuga lista roślin,które chętnie bym widziała u siebie,np. rh,chortensje,drzewka na pniu.W każdym razie już założyłam sobie skarbonkę i zbieram na te wiosenne szaleństwa

Irenko,własnie tak sobie myślę,że chryzantemy to już ostatnie kwitnące kwiaty w tym roku.Szkoda
wiunia 16:38, 30 paź 2012

Ja niestety jeszcze jedorocznych nie sprzatnęłam, zmarzła komarzyca, ale lobelia i surfinie jeszcze mimo przymrozków w nocy nie wyglądają jakby miały skończyć żywot może jeszcze kilka dni wytrzymają , tak mi szkoda je wyrzucić, mają tyle kwiatków !
majkel0326 19:02, 30 paź 2012

U mnie zmarzło już wszystko,nawet aksamitki,które trzymały się chyba najdzielniej.A pelargonie już schowane.
majkel0326 18:22, 31 paź 2012

Córka marudziła żeby wyciąć,to wycięłam.Teraz siedzi w oknie i na nie patrzy Dynie z własnej hodowli oczywiście

Milka 18:25, 31 paź 2012

ale fajne tez bym sie gapiła