Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

EPODLAS 10:59, 05 lis 2012

Maju, ty też lubisz zbierać grzyby, więc poczekamy do następnego roku. Oby był bardziej grzybowy. Ale trochę nasuszyłam, trochę zamarynowałam. Z tych uzbieranych wczoraj, jest cały duży słoik. Ale najbardziej zależy mi na suszonych. Bigos bez grzybów to już nie to co ma być.
majkel0326 13:19, 05 lis 2012

Oj racja Bożenko,dobry bigos musi mieć dużo leśnych grzybów! No i zupa grzybowa i pierogi będą Ja też trochę zamarynowałam,po 3-4 słoiczki i trochę się nazbierało.Mój M przepada za marynowanymi.A mi dużą frajdę sprawia samo chodzenie po lesie,lubię na świeżym powietrzy przebywać
popcorn 13:28, 05 lis 2012

Rzeczywiście sezon grzybowy strasznie krótki w tym roku... po tych mrozach nic już nie ma w lesie
ale suszone mam jeszcze z ubiegłego roku; marynowanych kilka słoiczków jest - i tak tylko ja je jem

pozdrawiam!
majkel0326 10:14, 08 lis 2012

Znowu mam sporo do nadrobienia po małej nieobecności W temacie ogrodu nic nowego,na razie czekam z przykrywaniem roślin,nie ma jeszcze mrozów,w miarę ciepło jest.Trzeba liście zagrabić z trawnika,sporo się tego posypało i porządek w bylinach zrobić,pousuwać uschnięte części.Tylko słonka jakoś brak,wczoraj padało,dziś też szaro i nijako. Jak świeci słońce to praca zaraz inaczej idzie
wiunia 19:41, 08 lis 2012

Wpadam i pozdrawiam
betysia 08:47, 09 lis 2012

Majeczko zagladam porankiem aby slonko i buziaczki zostawic!!!!!
...oj jak swiatecznie zapachnialo...bigs, pierogi z grzybkami....mniammmm...
my tez sobie chadzamy na grzybki ale urodzaj kiepski w tym roku choc pare sloiczkow juz mam...i co nie co przy kominku sie suszy...wiec i na bigosik starczy i na pierozki...
cudownego dnia i weekendu Wam zycze Maju!!!!!!
popcorn 08:48, 09 lis 2012

Pozdrawiam! Piątek weekendu początek! Jupi!
EPODLAS 11:19, 09 lis 2012

Maju, jutro jadę na działkę, ale na grzyby już nie pójdę. Nie ma po co. Dolomit rozrzucę na warzywniak i powiążemy iglaki, trawę dobrze wygrabimy. U mnie zielsko rośnie, przydało by się pielenie, ale jakoś się nie palę do tej pracy. Pielić będę wiosną. No i kretowiska rozrzucić. Krety, te potwory aktywne są bardzo tej ciepłej jesieni.
majkel0326 13:26, 09 lis 2012

Ilu miłych gości mnie odwiedziło

Wiunia,wpadaj jak najczęściej Również Cię pozdrawiam!

Betysiu,słonko się przyda,bo z tym kiepsko u nas A grzybków chociaż trochę,a cieszy

Karolina,ja też się cieszę z weekendu,chociaż ja tak zupełnie wolnego nie mam,ale nie muszę rano biec z córką do przedszkola,można sobie chwilę dłużej pospać

Bożenko,a nas kusi jeszcze wyprawa do lasu Jest jeszcze w miarę ciepło i mokro,może coś tam by się znalazło A do pielenia to jakoś nie mam do tego serca jesienią,wiosną lepiej mi to idzie
Mala_Mi 16:51, 09 lis 2012

A ja na grzybach nie byłam, a tak lubię