Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Pszczelarnia 14:34, 28 lut 2012

irena_milek napisał(a)

Urokliwe. Ja bym nawet zioła w nich widziała. Różom to nie przeszkadza. Lobelię niebieską.

Milka 14:41, 28 lut 2012

a wiesz co, tez niezły pomysł; lobelii i kopru jeszcze nie wysiałam, to może w końcu dziś oby nie za późno, bo mi nic nie wzejdzie
Mala_Mi 15:09, 28 lut 2012

A ja i tak najlepiej lubię tygryska Kiedyś miałąm samochód już lekko skoroodowany i cąłego okleiłam w duże naklejki z Kubusia Puchatka..jak policja mnie zatrzymywała do kontroli to pytali się czy mam hurtownie zabawet..... na co poważnie odpowiadałam że mam dziury w aucie.....
Kubuś Puchatek i teksty z Kubusia są cudowne...
Milka 15:16, 28 lut 2012

no i co zobaczyłam ze zwiastunów wiosny
mahonia zaraz zakwitnie, ma odurzający zapach, ja go lubię a mój M. nie

pierwszy hiacynt wychyla główkę

pnąca hortensja cała w pąkach

jedna z 9 donic, posadziłam bukszpany, trzmielinę i bluszcz, wszystko swoje ukorzenione, a dołoże potem kwiaty, bukszpan będzie cięty w kulę

hanka_andrus 15:20, 28 lut 2012

A mnie te różyczkowe donice podobają się,że hej!
Milka 15:26, 28 lut 2012

asc napisał(a)
A ja i tak najlepiej lubię tygryska Kiedyś miałąm samochód już lekko skoroodowany i cąłego okleiłam w duże naklejki z Kubusia Puchatka..jak policja mnie zatrzymywała do kontroli to pytali się czy mam hurtownie zabawet..... na co poważnie odpowiadałam że mam dziury w aucie.....
Kubuś Puchatek i teksty z Kubusia są cudowne...

pomysłowa jesteś tygryska też lubię
a i mnie pomysłów nie brak; kiedyś wracaliśmy z treningu tańca towarzyskiego/syn trenował/ z koleżanką i naszymi synami; w starym citroenie padły światłą, do domu blisko, chciałam jakos przemknąć i cap;policja; skończyło się na tym, że oni jechali z przodu jako eskorta, a ja za nimi z tyłu i tak optymistycznie skończyła sie przygoda
Milka 15:28, 28 lut 2012

hanka_andrus napisał(a)

Haniu, jak chcesz, to ci kupie i wyślę; akurat jadę dziś do Selgrosu po karmę dla psów i Ewie też będę kupować; chyba, że wykupili, bo to w piątek ostatnio tam byłam
weronika77 16:00, 28 lut 2012

irena_milek napisał(a)
i do samolotów też jakoś nie mam szczęścia; pierwszy lot do Monachium, był okupiony długim staniem po bilet. Czasy realnego socjalizmu. Cieszyłam się, że lecę do M., bo tam pracował, a nie widzieliśmy się 2 lata. I co, ląduję, wszystko fajnie i nagle cap, zatrzymują mnie. Okazuje się, że moja wiza zacznie być ważna za 2 godz/ niestety nie dało to się pogodzić z lotem/ a dzień wcześniej był na lotnisku zamach bombowy. To był mój pierwszy kontakt z zachodnim krajem.Żeby nie przynudzać, wsadzili mnie w zakratowane auto typu nysa, do samolotu i do Polski. Ale ja ryczałam... Ale nie poddałam się! Do ambasady niemieckiej w Warszawie, oni że wiza ważna, więc ja z powrotem taxi do Wrocławia, tam kombinowanie paliwa i szukanie aby ktoś dowiózł mnie na granicę, tam znowu szukanie kolejnego transportu! Po 4 dniach od momentu wyjazdu na lotnisko do Warszawy, dotarłam. Padłam ze zmęczenia jak kawka, spałam 24 godziny, bo te 4 dni na obrotach bez snu.

************************************************************************************************
" i to się nadaje do prasy..." Dzisiaj można się pośmiać, jak się to już przetrwało.
Irenko, tylko na chwilę musiałam coś zacytować, bo język mnie swędzi, ale już wracam na 54 aleję, i choć śnieg i deszcz za oknem, ja to przebrnę do końca, postaram się tanecznym krokiem, u takiej dzielnej dziewczyny, co to odważyła się skoczyć z tak wysoka, i umiała zamienić powódź na żyzną ziemię.
hanka_andrus 16:20, 28 lut 2012

irena_milek napisał(a)

Haniu, jak chcesz, to ci kupie i wyślę; akurat jadę dziś do Selgrosu po karmę dla psów i Ewie też będę kupować; chyba, że wykupili, bo to w piątek ostatnio tam byłam

Nie,Irenko,dla mnie nie kupuj.Ja w tym roku inwestycji nie robię.....Dziękuję za chęć pomocy,może innym razem wykorzystam propozycję.
an_tre 16:23, 28 lut 2012

Irenko wpadam do Ciebie na chwilkę

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies