Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 13:07, 16 kwi 2012

Tak byłoby najlepiej
ale pomyslałam sobie, że raz w tygodniu kupuję duży okaz, zamiast iluś tam różnych drobnych, bo i tak pełno tego, tylko wiosna jeszcze u mnie nie pokazała swojego oblicza
tez pozdrawiam
Martek 13:08, 16 kwi 2012

Piękne plany Irenko ,wszystko co lubię wymieniałaś
Milka 13:10, 16 kwi 2012

Martek napisał(a)
Taka dygresja do tego co prześledziłam w wypowiedziach wyżej .Witam dziewczyny!
Będąc na targach w mojej wsi na chwilę refleksji skłoniła mnie rozmowa matki z synem ,usłyszana zupełnie mimochodem .Kobieta pokazała synowi dość spory okaz iglaka oczywiście cena do niego adekwatna i słyszę jak mówi ,że bardzo jej się podoba,kupmy go.Na co syn ,że mamo ,ale po co taki drogi kupimy mniejszy i urośnie .To już chyba domyślacie się co na to babeczka
Cyt.:"Synku,a czy ja wiem,że będę żyła jeszcze 10 lat ?Chciałabym się nacieszyć nim teraz

Ale super historia
samo życie, ale niektóre rośliny warto kupić większe! w moim przypadku, będą to tylko rh i azalie i buki
Fajnie, że mamy podobne gusta roślinne
Milka 13:23, 16 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Ale bedzie cudnie jak wszystko posadzisz i zacznie rosnac
Kiedy zjazd Ogrodowiska u Ciebie??

Trochę trzeba ogarnąć no i domek letni przygotować, aby tam fajnie posiedzieć i wszystko pooglądać
Dużo nasadzeń robiłam w ubiegłym roku i teraz czekam na efekty

Zobaczymy, teraz trudno powiedzieć ale na pewno i do mnie zawitacie
Wieloszka 13:32, 16 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

A jeszcze czekają na sadzenie; hortensje, piwonie, budleje, lawendy i trawy!!!

No to nudzić się nie będziecie Nie zazdroszczę ogromu pracy do wykonania, zazdroszczę za to efektu tych prac, jakie będziesz podziwiać w ogrodzie! Tym bardziej trzymam kciuki!
Milka 13:35, 16 kwi 2012

Nuda nie jest mi znana
Szaleństwo z sadzeniem zaczęłam w ubiegłym roku, jak podglądałam ogrodowisko! A teraz to już trwa szaleństwo, nakręcam się razem z wami
ale pozytywnie
Martek 13:47, 16 kwi 2012

Na pewno znalazły by się rośliny,które by nam nie przypadły )))))
Przyjechała do mnie pierwszy raz Katarzyna ,nie zna jeszcze niektórych popularnych roślin jednorocznych i zobaczyłam u mnie to coś ohydne )))))))))))))
Martek 13:49, 16 kwi 2012

Przerwa na powroty ...Obiad Pozdrawiam
Eve 13:52, 16 kwi 2012

Nakręcaj się nakręcaj Masz miejsce możesz szaleć!
Czytam, zdjęcia oglądam, patrzę a od mojej ostatniej wizyty znowu kilkanaście stron śmignęło
RH piękne, zgadzam się z Bogdzią, że więcej kwaśnego stanowiska potrzebują, dałabym z przodu i z tyłu. Co do gęstości mam mieszane uczucia, moje RH mimo tego, że też już swoje lata mają rosną powoli i jestem pewna, że takich okazów jak ma Bogdzia się nie doczekam. Ona ma chyba specyficzny klimat oraz podłoże dla RH. RH świetnie znoszą przesadzanie i czasem jak któryś mi źle rośnie to go przesadzam, zdecydowanie dobrze mu to robi
Byłam ostatnio u hodowcy RH w swojej okolicy, ma piękną rabatę z RH, świetnie skomponowaną z innymi roślinami i mimo tego, że jest producentem i wie jak się nimi opiekować, żaden z jego RH nie jest takich rozmiarów jak u Bogdzi, wniosek z tego, gleba nie taka, pewnie klimat też im nie służy. Może jest to też związane z tym, że rabata jest gęsto obsadzona, tak jak u Danusi, ale powiem wam, że świetnie to wygląda. Jak zakwitną RH i pan mi pozwoli to zrobię zdjęcie i zobaczycie jak rewelacyjnie to wygląda
Milka 13:58, 16 kwi 2012

Martek napisał(a)
Na pewno znalazły by się rośliny,które by nam nie przypadły )))))
Przyjechała do mnie pierwszy raz Katarzyna ,nie zna jeszcze niektórych popularnych roślin jednorocznych i zobaczyłam u mnie to coś ohydne )))))))))))))

To normalne, taka różnorodność, ale są takie które wszystkim sie podobają
Gotuj cos pysznego, mniam