Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 11:19, 16 kwi 2012

kwiatholandii napisał(a)
Irenko, jak Ty pędzisz. Widzisz, w nocy muszę nadrabiać. A ten biznesik to będzie bombowy jak z takim zapałem będziesz działała jak tutaj. Jakich Ty mi kochana pozytywnych myśli zawsze dostarczasz.
Pomysł z rododendronami pierwsza klasa!! A zakup to hurtowy zrobiłaś

Moniko, twój maluch szaleje teraz po nocach, bo mama zakręcona Ogrodowiskiem, to potem będzie spokojniutki i grzecznie będzie spał, abyś miała czas do nas zaglądać

Jak ja sie cieszę, że działam na was pozytywnie miło mi to słyszeć
Jeśli chodzi o rośliny, to nie wiem jak to się dzieje, że wszystko idzie hurtowo!!
Biznesik będzie bombowy
Milka 11:20, 16 kwi 2012

Celina napisał(a)
Ale żeś kobito nasadziła!!

My kobity, to potrafimy zaszaleć nie mogę się doczekać kwitnienia, bo pąków mają bardzo dużo
sylllwia 11:22, 16 kwi 2012

Zaszalałaś z Rh, na pewno będzie wspaniały widok jak zakwitną.
Milka 11:23, 16 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Chwilkę nie zaglądałam, a teraz się musiałam naszukać fotek z sadzenia rh!
Super wyszło, piękny teren tam macie!! Duża działka = dużo pracy...
byle pogoda była dobra, bo wielkie pąki Twoje rh mają! Za chwilę zaczną kwitnąć!

pozdrawiam serdecznie
Karola

Karolino, ja myślałam, że z rh będzie łatwiej, bo tylko 20, a bukszpanów było 115, a okazuje się inaczej.
Pogoda nawaliła i nie możemy powiększyć szerokości rabaty podsypanej torfem, ale co tam za 2 dni też można
ja też cię pozdrawiam i pomyśl, już niedługo się widzimy i swoje bukszpany dostaniesz
popcorn 11:28, 16 kwi 2012

O Irenko, ale fajnie!! Muszę tylko pomyśleć gdzie je posadzę dzieki serdeczne że o mnie pamiętałaś!!

Myślałam że dokupimy działkę za płotem i planowałam tam poprzenosić część sadzonych "bez sensu i bez planu" roślin... a tu klops.. roślinki zostają na swoich miejscach, działka czeka...

Nie martw się zaraz pogoda się poprawi i posadzisz swoje rh! Ale będzie pięknie jak zakwitną!!
Milka 11:31, 16 kwi 2012

sylllwia napisał(a)
Zaszalałaś z Rh, na pewno będzie wspaniały widok jak zakwitną.

Sylwia, właśnie o tym marzę chyba mnie nie zawiodą, jeśli poprawimy to, co Bożenka zasugerowała ale to dopiero początek, bo rh ma być 100, na początek muszę tylko o męża dbać, coby sił mu starczyło!
Pozdrawiam wiosennie acz deszczowo
Milka 11:35, 16 kwi 2012

popcarol napisał(a)
O Irenko, ale fajnie!! Muszę tylko pomyśleć gdzie je posadzę dzieki serdeczne że o mnie pamiętałaś!!

Myślałam że dokupimy działkę za płotem i planowałam tam poprzenosić część sadzonych "bez sensu i bez planu" roślin... a tu klops.. roślinki zostają na swoich miejscach, działka czeka...

Nie martw się zaraz pogoda się poprawi i posadzisz swoje rh! Ale będzie pięknie jak zakwitną!!

To ja powiem tak, co się odwlecze, to nie uciecze, więc rośliny poczekają
Chyba zakwitną dałam wszystko jak zalecone
Mala_Mi 11:43, 16 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Irenko, nadrobiłam wszystkie weekendowe zaległości w czytaniu i powiem Ci, że straszny zgryz z tymi RH... Tez chcę posadzić kilka sztuk, ale teraz już zgłupiałam do reszty i nie wiem jak... Bogdzia radzi, żeby w większych odległościach, Danusia mówi, że można gęściej... Mi się to "gęściej" bardziej podoba, ale na już. A z perspektywy paru przyszłych lat, to rady Bogdzi są rozsądniejsze... Zaraz zacznę się zastanawiać, czy ja w ogóle chcę jeszcze rh
Też nie mogę się doczekać niedzieli, tylko mam stresa, bo na fotkach można pokazać tylko te ładniejsze części ogrodu, a w realu, to wiadomo jak jest - wszędzie widać rzeczy do poprawki... Ale i tak czekam na Was z niecierpliwością!

Witaj Irenko..... u Ciebie ruch jak zwykle I sorki, że u Ciebie ale musze napisać kilka słów Wieloszce....
Ogród masz sakramencko wielki...... więc czym się przejmujesz??????? Sadzisz jeden krzak....a za 5 lat masz jak to mówi Bogdzia, piękny olbrzymi bukiet..... . Więc akurat Ty nie masz czym się przejmować...dla ciebie nawet dobrze, że to wielkie rośnie, bo zapełni ci ogród i będzie ładnie wyeksponowane. Przy miejscu najbardziej reperezentacyjnym typu taras, czy front domu możesz posadzić gęściej...ale nawet te Cunningham pasuje posadzić trochę rzadziej aby miały gdzie się rozzrosnąc, albo trzeba tak jak ja to zrobiłam..kupic od razu duże Moje prawie metrowe krzaki w szkółce kupiłam po 250zł.... niby dużo, ale za to wyprzedziłam czas o co najmniej 5 lat... Z M mówimy, że człowiek młody to niecierpliwy, a potem jak już dobija do pewnego wieku, to też sie taki robi..i stwierdza chciałby jeszcze swoje oczy nacieszyć ogrodem... ... i kupuje się duże okazy
Milka 11:45, 16 kwi 2012

malgocha1960 napisał(a)
Irenko,dzisiaj zapowiadali w następnym tygodniu do 27 stopni ciepła,ale ja nie wierze już w zadną pogodę prognozowana,bo u nich to jak wygrana w totolotka na chybił trafił.Przeciez w początkowej wersji swieta miały byc upalne.

No to nowina!! ale tak jak ty nie za bardzo wierzę w te prognozy; porównanie do totka, bardzo trafne

ruszają paprocie i hosty

Wieloszka 11:53, 16 kwi 2012

asc napisał(a)

Witaj Irenko..... u Ciebie ruch jak zwykle I sorki, że u Ciebie ale musze napisać kilka słów Wieloszce....
Ogród masz sakramencko wielki...... więc czym się przejmujesz??????? Sadzisz jeden krzak....a za 5 lat masz jak to mówi Bogdzia, piękny olbrzymi bukiet..... . Więc akurat Ty nie masz czym się przejmować...dla ciebie nawet dobrze, że to wielkie rośnie, bo zapełni ci ogród i będzie ładnie wyeksponowane. Przy miejscu najbardziej reperezentacyjnym typu taras, czy front domu możesz posadzić gęściej...ale nawet te Cunningham pasuje posadzić trochę rzadziej aby miały gdzie się rozzrosnąc, albo trzeba tak jak ja to zrobiłam..kupic od razu duże Moje prawie metrowe krzaki w szkółce kupiłam po 250zł.... niby dużo, ale za to wyprzedziłam czas o co najmniej 5 lat... Z M mówimy, że człowiek młody to niecierpliwy, a potem jak już dobija do pewnego wieku, to też sie taki robi..i stwierdza chciałby jeszcze swoje oczy nacieszyć ogrodem... ... i kupuje się duże okazy

Aniu, najbardziej spodobało mi się "sakramencko wielki ogród" . To jeszcze mi tylko napisz co to znaczy "nawet te Cunningham pasuje posadzić trochę rzadziej aby miały gdzie się rozzrosnąc" - tzn. co ile sadzić? Bo dokładnie tę odmianę chcę kupić. Tylko niestety kasę już przepuściłam, więc nie będę mieć takich okazów jak Twoje