Moniko, twój maluch szaleje teraz po nocach, bo mama zakręcona Ogrodowiskiem, to potem będzie spokojniutki i grzecznie będzie spał, abyś miała czas do nas zaglądać
Jak ja sie cieszę, że działam na was pozytywnie miło mi to słyszeć
Jeśli chodzi o rośliny, to nie wiem jak to się dzieje, że wszystko idzie hurtowo!!
Biznesik będzie bombowy
Karolino, ja myślałam, że z rh będzie łatwiej, bo tylko 20, a bukszpanów było 115, a okazuje się inaczej.
Pogoda nawaliła i nie możemy powiększyć szerokości rabaty podsypanej torfem, ale co tam za 2 dni też można
ja też cię pozdrawiam i pomyśl, już niedługo się widzimy i swoje bukszpany dostaniesz
O Irenko, ale fajnie!! Muszę tylko pomyśleć gdzie je posadzę dzieki serdeczne że o mnie pamiętałaś!!
Myślałam że dokupimy działkę za płotem i planowałam tam poprzenosić część sadzonych "bez sensu i bez planu" roślin... a tu klops.. roślinki zostają na swoich miejscach, działka czeka...
Nie martw się zaraz pogoda się poprawi i posadzisz swoje rh! Ale będzie pięknie jak zakwitną!!
Sylwia, właśnie o tym marzę chyba mnie nie zawiodą, jeśli poprawimy to, co Bożenka zasugerowała ale to dopiero początek, bo rh ma być 100, na początek muszę tylko o męża dbać, coby sił mu starczyło!
Pozdrawiam wiosennie acz deszczowo
Witaj Irenko..... u Ciebie ruch jak zwykle I sorki, że u Ciebie ale musze napisać kilka słów Wieloszce....
Ogród masz sakramencko wielki...... więc czym się przejmujesz??????? Sadzisz jeden krzak....a za 5 lat masz jak to mówi Bogdzia, piękny olbrzymi bukiet..... . Więc akurat Ty nie masz czym się przejmować...dla ciebie nawet dobrze, że to wielkie rośnie, bo zapełni ci ogród i będzie ładnie wyeksponowane. Przy miejscu najbardziej reperezentacyjnym typu taras, czy front domu możesz posadzić gęściej...ale nawet te Cunningham pasuje posadzić trochę rzadziej aby miały gdzie się rozzrosnąc, albo trzeba tak jak ja to zrobiłam..kupic od razu duże Moje prawie metrowe krzaki w szkółce kupiłam po 250zł.... niby dużo, ale za to wyprzedziłam czas o co najmniej 5 lat... Z M mówimy, że człowiek młody to niecierpliwy, a potem jak już dobija do pewnego wieku, to też sie taki robi..i stwierdza chciałby jeszcze swoje oczy nacieszyć ogrodem... ... i kupuje się duże okazy
Aniu, najbardziej spodobało mi się "sakramencko wielki ogród" . To jeszcze mi tylko napisz co to znaczy "nawet te Cunningham pasuje posadzić trochę rzadziej aby miały gdzie się rozzrosnąc" - tzn. co ile sadzić? Bo dokładnie tę odmianę chcę kupić. Tylko niestety kasę już przepuściłam, więc nie będę mieć takich okazów jak Twoje