Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 14:01, 16 kwi 2012

Eve napisał(a)
Nakręcaj się nakręcaj Masz miejsce możesz szaleć!
Czytam, zdjęcia oglądam, patrzę a od mojej ostatniej wizyty znowu kilkanaście stron śmignęło
RH piękne, zgadzam się z Bogdzią, że więcej kwaśnego stanowiska potrzebują, dałabym z przodu i z tyłu. Co do gęstości mam mieszane uczucia, moje RH mimo tego, że też już swoje lata mają rosną powoli i jestem pewna, że takich okazów jak ma Bogdzia się nie doczekam. Ona ma chyba specyficzny klimat oraz podłoże dla RH. RH świetnie znoszą przesadzanie i czasem jak któryś mi źle rośnie to go przesadzam, zdecydowanie dobrze mu to robi
Byłam ostatnio u hodowcy RH w swojej okolicy, ma piękną rabatę z RH, świetnie skomponowaną z innymi roślinami i mimo tego, że jest producentem i wie jak się nimi opiekować, żaden z jego RH nie jest takich rozmiarów jak u Bogdzi, wniosek z tego, gleba nie taka, pewnie klimat też im nie służy. Może jest to też związane z tym, że rabata jest gęsto obsadzona, tak jak u Danusi, ale powiem wam, że świetnie to wygląda. Jak zakwitną RH i pan mi pozwoli to zrobię zdjęcie i zobaczycie jak rewelacyjnie to wygląda

O i Ewus zawitała
Tak jak pisałam, poszerzymy teren z torfem, tak aby każda miała te chociaż 2m kwadratowe; i potem czekam na kwitnienie koniecznie zrób te fotkę!! klimat i ziemia ma znaczenie, ale ja optymistka liczę, że mój im będzie sprzyjać

Zaraz włączę gg znowu zapomniałam!!1
Pola 14:25, 16 kwi 2012

Irenko wpadłam na chwilkę , jem obiadek i czytam znów omawiacie sadzenie rh, a ja w nocy wymyśliłam Alfredek zostaje a dla reszty znalazłam miejsce o którym wogóle nie pomyślałam z boku mojego domu słońce tam tylko popołudniu miejsca w brud hihihi będą sobie rosły samotnie narazie teren nieuporządkowany więc pozostawie je na swoim miejscu a potem przesadzę, kamień z serca mi spadł
Mala_Mi 14:48, 16 kwi 2012

Zawsze mówię, ze z każdym problemem trzeba się przespać
Milka 15:05, 16 kwi 2012

Pola napisał(a)
Irenko wpadłam na chwilkę , jem obiadek i czytam znów omawiacie sadzenie rh, a ja w nocy wymyśliłam Alfredek zostaje a dla reszty znalazłam miejsce o którym wogóle nie pomyślałam z boku mojego domu słońce tam tylko popołudniu miejsca w brud hihihi będą sobie rosły samotnie narazie teren nieuporządkowany więc pozostawie je na swoim miejscu a potem przesadzę, kamień z serca mi spadł

To mnie też przespałyśmy się z tematem i rano wszystko lepiej wygląda
Ale sie pewnie twoje rh cieszą mówią, że rośliny też czują
A obiadek pyszny?
Milka 15:06, 16 kwi 2012

asc napisał(a)

Dobrze kobieto mówisz rano mam najlepsze pomysły
Milka 15:56, 16 kwi 2012

wiciokrzewy ruszają, ten variegata

taki miał byc piękny, biały z niebieskim oczkiem i taki jest, z lupą foto robić trzeba - przemarzł chyba

ten zakwitnie na bank!

trawy idą, moje rozsady, a nazwa nn
barbara_kraj... 16:11, 16 kwi 2012

W przyszym tygodniu wiosna wybuchnie wszędzie! Już się zrobiło po tych deszczach zielono, potem będzie kolorowo!
leonia_pawlik 16:59, 16 kwi 2012

Irenko, dziękuję Ci za miły wpis na moim wątku. Ty pewnie też potrafisz haftować, tylko jeszcze o tym nie wiesz. Nie trzeba do tego specjalnych zdolności. Spróbuj, a sama się przekonasz. Zimą to całkiem fajne zajęcie. Pomidorki w tym roku małe, bo późno siane, ale celowo, gdyż potem bujają, jest z nimi kłopot i trzeba je podpierać. W doniczkach to trochę niewygodne. W gruncie wszystko nadrobią.
A u Ciebie wiele się dzieje, ja za Tobą nie nadążam. Życzę Ci udanych nasadzeń i już sobie wyobrażam, jak będzie pięknie, gdy ruszy wegetacja roślin. Pozdrawiam.
Martek 17:01, 16 kwi 2012

barbara_krajewska napisał(a)
W przyszym tygodniu wiosna wybuchnie wszędzie! Już się zrobiło po tych deszczach zielono, potem będzie kolorowo!

Po co mam się powtarzać?Basiu masz rację Niech nam się wszystko zieleni i wybuchnie paletą barw
Martek 17:04, 16 kwi 2012

asc napisał(a)

Morwa nie zdążyłam się wyspać to i z myśleniem gorzej
Idę coś fizycznie porobić.Na działce się nie da bo mokro i naprawdę zimno.Tulipany zakwitły jakieś wczesne,ale nawet nie wróciłam ,żeby zrobić zdjęcie
Do wieczora