Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Celina 10:02, 16 kwi 2012

Ale żeś kobito nasadziła!!
popcorn 10:10, 16 kwi 2012

Chwilkę nie zaglądałam, a teraz się musiałam naszukać fotek z sadzenia rh!
Super wyszło, piękny teren tam macie!! Duża działka = dużo pracy...
byle pogoda była dobra, bo wielkie pąki Twoje rh mają! Za chwilę zaczną kwitnąć!

pozdrawiam serdecznie
Karola
malgocha1960 10:24, 16 kwi 2012

Irenko,witaqj w poniedziałkowy deszczowy poranek.Pogoda nie sprzyja naszym planom ogrodowym.Ciagle zimno i wszystko opóznione o 2 tygodnie w stosunku do ubiegłego roku.
W naszych stronach dopiero gdzie niegdzie zakwitły forsycje.
Milka 10:28, 16 kwi 2012

U nas Małgosiu wstrętnie, bo leje cięgiem od wczoraj i zimno jakoś!! wszystko idzie z opóźnieniem; rok temu o tej porze kwitły dorodnie wszystkie magnolie, a tu ledwo ledwo i tylko gwiaździsta bardziej; tulipany jakby stanęły w miejscu, widać pąki i tyle deszcz potrzebny, no ale żeby znowu nie lało 2 tygodnie, bo tak coś zapowiadają!!!
jotka 10:29, 16 kwi 2012

Irenko, Ty jesteś jak wulkan - tryskasz energią
Narzekacie na opóźnienia w kwitnieniu roślin, a u mnie większość kwitnie planowo, tylko podziwiać nie mogę
Dziś tak okrutnie u mnie wieje, ze nie wiem czy się zdecyduję na eskapadę na działkę ...
pozdrawiam
Milka 10:31, 16 kwi 2012

Joanka napisał(a)
Dziewczyny co tak wcześnie?

Joanko, to ostatnie poszłyście spać?
Mówię tobie, Marcie i wszystkim innym zapalonym ogrodniczkom dzień dobry w ten zapłakany, wilgotny poranek roślinki pewnie uradowane deszczem, gorzej z nami!!
malgocha1960 10:32, 16 kwi 2012

Irenko,dzisiaj zapowiadali w następnym tygodniu do 27 stopni ciepła,ale ja nie wierze już w zadną pogodę prognozowana,bo u nich to jak wygrana w totolotka na chybił trafił.Przeciez w początkowej wersji swieta miały byc upalne.
Wieloszka 10:39, 16 kwi 2012

Irenko, nadrobiłam wszystkie weekendowe zaległości w czytaniu i powiem Ci, że straszny zgryz z tymi RH... Tez chcę posadzić kilka sztuk, ale teraz już zgłupiałam do reszty i nie wiem jak... Bogdzia radzi, żeby w większych odległościach, Danusia mówi, że można gęściej... Mi się to "gęściej" bardziej podoba, ale na już. A z perspektywy paru przyszłych lat, to rady Bogdzi są rozsądniejsze... Zaraz zacznę się zastanawiać, czy ja w ogóle chcę jeszcze rh
Też nie mogę się doczekać niedzieli, tylko mam stresa, bo na fotkach można pokazać tylko te ładniejsze części ogrodu, a w realu, to wiadomo jak jest - wszędzie widać rzeczy do poprawki... Ale i tak czekam na Was z niecierpliwością!
Milka 10:57, 16 kwi 2012

jotka napisał(a)
Irenko, Ty jesteś jak wulkan - tryskasz energią
Narzekacie na opóźnienia w kwitnieniu roślin, a u mnie większość kwitnie planowo, tylko podziwiać nie mogę
Dziś tak okrutnie u mnie wieje, ze nie wiem czy się zdecyduję na eskapadę na działkę ...
pozdrawiam

No i zobacz Jolu, zawsze coś na minusie, u ciebie piękne kwiaty, to znowu nie masz kiedy podziwiać i cieszyć się nimi, u nas z kolei jak można podziwiać, to kwiatów nie ma.
A u nas od wczoraj cały czas leje! A z tą energią u mnie tak jakoś jest, póki co
Milka 11:16, 16 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Irenko, wpadłam na chwilę i widzę, że hurtowo rododendrony sadzisz. Ja to posadziłam dwa i trzeci rekonwalescent zastany i byłam z siebie strasznie dumna. A tu cała kolekcja. ALe dobrze, że taka Bogdzia jest i człowiek może się wszystkiego dowiedzieć po mału.
No i spóźnione , ale szczere gratulacje z okazji trzechsetnej strony. Właściwie trzechsetnej dzisiątej

Dzięki za gratulacje, a co do Bożenki, to sama prawda całą noc dziś zamiast spać myślałm o rh i torfie, chore!!!