Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 18:22, 29 kwi 2012

winogrona w początkowy stadium maja śliczne liście, srebrzysto różowe, i jest ich dużo o oczywiście zalążki owoców

róża coraz ładniej kwitnie a dołem heliotrop

nowy nabytek do donicy, może przetrwa zimę, a jak nie to trudno
Milka 18:31, 29 kwi 2012

tulipanowiec idzie aż miło, uwielbiam kształt liści- i odkryłam mój zoom

i miłorzęby przetrwały, ale ma fajne tez listki
Milka 18:42, 29 kwi 2012

i kupiłam znowu hortensje, ale tylko 2; tamte co mi zmarzły siedzą w gruncie i puszczają listki, ale nie wiem czy one zakwitną w przyszłym roku?

i wczoraj docięłam do końca kulki; mąż ustalił, że jego są zielone, a moje pstrokate i on swoje inaczej prowadzi, zabronił ciąć te wokół miłorzębów, po prawej, zielone
pod murem wymarzły róże, tylko 3 ostatnie koło świerków przeżyły, więc wywalam je i tu przyjdą buki na pniu trikolor, chyba do pstrych bukszpanów pasują

a to moje,
i dalsza część kulek; paprocie urosły w oczach, no prawie w dwa dni; ogladałam budleję, chyba jednak przemarzła, oj nie wiem co znią teraz zrobić, przyciąć czy co, bo to skrętnolistna

\i dalsza część, nie wiem ile w końcu ich tu, ale chyba z 50
Milka 18:48, 29 kwi 2012

a to M. bukszpany, nie przycina ich i zdrowo podrosły, to te co po 8 zł kupowałyśmy z Marzenką i Agnieszką

azalia zaraz zakwitnie, bałam się, że ja straciłam, ale po wszystkich zabiegach regeneruje się

bez zaraz zakwitnie

pigwowiec

Milka 18:54, 29 kwi 2012

i rh rosną, a w lesie sosny górskie, świerki i sosny czarne, a przy słupie wisteria, oby kwitła w tym roku i nie było już żadnych mrozów

zaraz eksplozja tamaryszków

i zapomniałam jak to się nazywa, ale jest piękne i ślicznie kwitnie

i berberys kwitnie, niestety padła bateria i nie ma lepszego fota, ale takie wielkie kwitnienie przed nami i smród
Mala_Mi 19:23, 29 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
No ja moim dałam ciut, ale jak podają 40-50, to ja tak 5-10 dałam i z ziemią wymieszałam, więc jakby nie od razu na nie inwazyjnie działa; wczoraj robiłam oprysk liści florovitem, na razie wszystkie zdrowo wyglądają, a jak u ciebie Aniu?

Moje już niektóre kwitną
popcorn 20:05, 29 kwi 2012

Te co zapomniałaś to pęcherznice
Piękna wiosna u Ciebie! A tę różę kwitnącą to skąd wytrzasnęłaś Irenko??? Ale jajo

Kulki pstre śliczne!! A bukszpany M bym ścięła pokryjomu

pozdrawiam!!
noemi 20:39, 29 kwi 2012

Irenko ile Ty masz roślin !!! ciągle jakieś nowe nazwy podajesz wszystko zaczyna w oczach rosnąć ... a lotnisko wygląda super, mam je pod bokiem a jeszcze nie byłam ... hortensje dobrze, że kupiłaś, nie ma co się poddawać
Milka 20:56, 29 kwi 2012

asc napisał(a)

No ja moim dałam ciut, ale jak podają 40-50, to ja tak 5-10 dałam i z ziemią wymieszałam, więc jakby nie od razu na nie inwazyjnie działa; wczoraj robiłam oprysk liści florovitem, na razie wszystkie zdrowo wyglądają, a jak u ciebie Aniu?

Moje już niektóre kwitną

Moje też, ale najważniejsze, że zdrowe; tak samo hortensje, kalmie i róże
skończyliśmy podlewać, zmachałam się, takie odległości; a i posadziłam dalie, kanny i posiałam tę aksamitkę od ciebie i ubiorek hiacyntowy
Milka 20:58, 29 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Te co zapomniałaś to pęcherznice
Piękna wiosna u Ciebie! A tę różę kwitnącą to skąd wytrzasnęłaś Irenko??? Ale jajo

Kulki pstre śliczne!! A bukszpany M bym ścięła pokryjomu

pozdrawiam!!

A no włąśnie, dzięki Karola podoba mi sie ona i jest bezproblemowa w obsłudze
w kulkach się wprawiłam, tyle że sie pochylam i kręgosłup boli, ale nie umiem na siedząco!
a róże kupiłam 2 tygodnie temu w Praktikerze i sobie rosną i kwitną