Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

leonia_pawlik 13:24, 30 cze 2012

Irenko, ja jak zawsze, jestem spóźniona, więc chcę Ci napisać, że Twoje liliowce są przepiękne. Ja wciąż trwam przy starych odmianach liliowców, ale po obejrzeniu Twoich zdjęć, zachorowałam na nowe odmiany. Muszę się o nie postarać. Trochę ogranicza mnie metraż mojej działki, ale co tam........mogę poświęcić jakieś mało atrakcyjne roślinki. I tak zrobię! Pozdrawiam.
Milka 13:33, 30 cze 2012

Nic nie szkodzi Leonko naprawdę warto mieć je w ogrodzie, one są wysokie, dorastają do metra, pieknie widoczne, no i te wielkie kwiaty i pachną cudnie
pozdrawiam serdecznie
Milka 13:34, 30 cze 2012

Milka 13:45, 30 cze 2012

i świeci nocą jak latarnia
Madzenka 14:41, 30 cze 2012

Irenko cieszę się, że firma grodnicza się spisała na medal. Wreszcie z M troszkę odpoczniecie!!
Liliowce cudowne, najbrdziej podobają mi się te białe z fioletem/bordo.
Mala_Mi 16:51, 30 cze 2012

O kurde, o w mordę...alez liliowce... szczęka kłapie po podłodze i szuka drugiej połowy....... cudne to za mało powiedziane..... przecudne też za mało..... i mi podbaja sie wszytkie bez wyjątku.... chyba jednak trochę gdzieś jeszcze uszczknę trawnika.....
Widok na winogrono ... bomba...... klimat jak z południa
tomgroch 22:28, 30 cze 2012

Ireno, ta "lawenda" co nie kwitnie (jakieś dwie strony wstecz) to jest rozmaryn. Chyba to coś nie zimowało w gruncie ?
pozdrawiam
Tomek
Milka 23:37, 30 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
Irenko cieszę się, że firma grodnicza się spisała na medal. Wreszcie z M troszkę odpoczniecie!!
Liliowce cudowne, najbrdziej podobają mi się te białe z fioletem/bordo.

Też się cieszę i mężuś już dobrze się czuje, więc od razu lepsze chęci do wszystkiego
ale i tak robilismy w ogrodzie, bo znowu przez przypadek zrobiłam zakupy i sadziłam; kupiłam trawy i szałwię; ale dzis ta praca była relaksacyjna; no i po drodze udało mi się kupic 4 krzesła do stołu na pergolę
czyli miło i letnio i pracowicie
wszystkie liliowce są piękne, na żywo jeszcze lepiej wyglądają
Milka 23:38, 30 cze 2012

asc napisał(a)
O kurde, o w mordę...alez liliowce... szczęka kłapie po podłodze i szuka drugiej połowy....... cudne to za mało powiedziane..... przecudne też za mało..... i mi podbaja sie wszytkie bez wyjątku.... chyba jednak trochę gdzieś jeszcze uszczknę trawnika.....
Widok na winogrono ... bomba...... klimat jak z południa

mniej trawnika, mniej koszenia ale te liliowce warto sobie sprawić, bo zaskakują kwiatami
winogronka mogę ci dać, ile chcesz
Milka 23:39, 30 cze 2012

tomgroch napisał(a)
Ireno, ta "lawenda" co nie kwitnie (jakieś dwie strony wstecz) to jest rozmaryn. Chyba to coś nie zimowało w gruncie ?
pozdrawiam
Tomek

nie, nie zimowało; posadziłam w tym roku, ale pachnie jak lawenda, a wyglądem przypomina rozmaryn; szkoda, że jak zwykle u mnie, nie mam nazwy
Dzięki Tomek i pozdrawiam