Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 16:21, 11 lip 2012

andziulka napisał(a)
Irenko podziwiam Twój piękny tarsik i śliczne zakątki. jak pieski, nie robią wiele szkód w upały? Moja Sabunia zaczęła kopać przy ganku, bo tak ma najwięcej cienia [/

tarasik to pergola, ale przypominam sobie o niej, jak sa goście zakatki są fajne, ale jeszcze do klimatu brakuje obrośnięcie bluszczami, ale i tak fajnie, że ci się podoba
pieski mają cień na patio przy domu i tu zawsze leżą, więc bałagan tu stale, miotła w użyciu na okrągło, bo sierści psiej wszędzie, ale tak to są grzeczne, nic nie niszczą, ale kiedyś...jak były młode, to makabra była!
no i wiadomo, że jak będzie jesień, będą leżakować w donicach, mimo straszaków, co rok to samo, czemu, nie wiem
Milka 16:27, 11 lip 2012

marzena napisał(a)
witaj, pozdrawiam
taras rzeczywiście fajny
jak zwykle, mnostwo roslin , nie nadążam ogladac u Ciebie

e tam nie nadążam, ja jakby mnie wrzucam wzięło mnie n a czytanie, skończyłam bardzo dobrą książkę Z. Baumana ,,Żyjąc w czasie pożyczonym", ciężka, trudna ale godna uwagi, więc teraz czytam luźniejszą, co nie oznacza, że między wierszami nie wyczyta się interesujących rzeczy
roslin niby dużo, zwłaszcza w wydatkach to czuć, a na ogrodzie ciągle braki, no ale..
tarasik zrobił w całości mąż, zresztą wszystko i dom i wokół
pozdrawiam Marzenko i lubie podziwiać twój ogród i twoje panoramy
Milka 16:29, 11 lip 2012

Martek napisał(a)
Zero elegancji zakładam trampki ))))))))))

Trampki do ogrodu, czy na wypad do ANI?
Marta, trampki mogą byc czaderskie, a teraz są nawet bardzo na topie, o ile ktoś może je nosić
zatem dalej, czy w trampkach czy bez, jesteś topowa
Milka 16:30, 11 lip 2012

Martek napisał(a)

Dziś idę do lekarzy, jak zwykle z cykorem, odpowiem na wpisy po
pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających

Nie bój się wszystko będzie dobrze sama ostatnio biegam oni nic nie wiedzą ))))))))))))

oczywiście masz rację, wracam do medycyny naturalnej, czyli sama czytam, uczę się i leczę!
Milka 16:33, 11 lip 2012

Jabeska napisał(a)
Wracaj szybko! I tylko z dobrymi wieściami od tych lekarzy

wieści żadne, jeden wysłał mnie do drugiego, ten też tylko domniemania i wysłał do trzeciego, więc zaliczę już dla zasady trzeciego i leczę się sama!
ale dobra nowina jest, nie mam już kamieni w nerkach, a leczyłam je po swojemu
no i doszłam do wniosku, że lepiej skupię się na czymś innym i od razu lepiej się poczuję
a co tam, co ma być to i tak będzie
Milka 17:16, 11 lip 2012

monteverde napisał(a)
Irenko uważaj gdzie sadzisz trzykrotkę bardzo się rozrasta, a ciężka jest do wykopywania mam ich kilka kolorów

dostałam od kogoś dwie małe sadzonki i jak na razie nie szaleją, a jak się rozrosną, to może zarosna trawe i mniej będzie do koszenia i kancikowania; tylko szkoda, ze te kwiaty zamyka, bo tak tylko liście się podziwia; a jakie wielkie sa kępy u ciebie, na szerokość i wysokość?

a tak nie w temacie, czy wy też czasami macie lenia i nie chce wam się robić w ogrodzie?
ell 17:34, 11 lip 2012

Irenko przeglądnęłam ostatnie trzy dni Twojego watku - piękny taras i te wiklinowe kraesła, kule bukszpanowe ładnie podkreśliły rabatki.
Wracam do czytania.
Milka 17:36, 11 lip 2012

to miłej lektury Elu obejrzałam u ciebie relację z wyprawy, piękny Toruń pokazałaś
majkel0326 18:37, 11 lip 2012

Irenko,leń dopada mnie ostatnio coś często! Lepiej idzie mi planowanie prac w ogrodzie niż później ich realizacja A w ogóle to mam tak,że na wiosnę szaleję,bo po zimie jestem stęskniona grodu,a potem piórka opadają
Madzenka 20:24, 11 lip 2012

Irenko u mnie lało ok 19 tej łacznie z gradobiciem....
Co do lekarzy to lepiej trzech zaliczyć niż jednego
Pozdrawiam serdecznie.