Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Konstancja30 12:34, 22 wrz 2012

irena_milek napisał(a)

U mnie Selgrosa nie ma...buuuuu a M po obejrzeniu bajek Bogdzi zażadał też takich samych....... nawet przed chwilą mówił gdzie by je powiesił.. musze poszperać w internecie...... i też kupić.... U nas jeszcze nie pada, ale od rana walczę z porządkami, zwłąszcza, żę myszka wdarła sie do kuchni i pocieła mi wszystko w szafce z pzyprawami.... Wiec przy okazji przygotowałam OBIAD...... i zaraz mykam do ogrodu (póki nie pada) ale jeszcze trochę biurokracji w pracy muszę zrobić.......
Czerwone zurawki świetne..... zapisz nazwy tych dwóch co masz.. bo będę jeszcze Cię nękać.. ja nie zapisuję, bo i tak pogubię zapiski
Wczoraj w nocy napadłam na sklep internetowy... i nie wiem gdzie to wszystko posadzę, ale jakos sobie nie wyobrażm wiosny bez nowych cebulastych.. stare już znam wiec juz to nie to samo co nowe
Samych krokusów mam 700 Obsadzę drogę dojazdową do działki..tam taki byle jaki trawnik.. mogę go kosic późno bo trawa i tak tam kipsko rośnie 700 to trochę mało, ale z braku czasu na razie tyle, a jak sie wyrobię to późną jesienia są wyprzedaże cebul to dokupię więcej i taniej

mysz, wredota...ale choc obiadek jest!
700 powiadasz, wymiękłąm!

nie szukaj, kupię ci te karmniki, a karmę też?

700 !!! ... Anna ty mnie chcesz dobić ... no ale OBIAD ... !!! ... serio ... wow ... czy Kazek już powiedział, że kocha szare myszki ...
Konstancja30 12:37, 22 wrz 2012

teraz się zorientowałam, że rzecz dzieje się u Irenki nie u Ani ... dziewczyny można z Wami zwariować ... Irenko bukszpany dostojnie robia tło ... perspektywa nabiera rumieńców ... ptaszki będą miały jak w raju a Ty z nimi mały raj ... no tak jak waligóra ma z Tobą ... szczęściarz ... a swoją drogą Szczęściarza obejrzyj fajny na wieczór przy kominku ... buźka ... czekoladowa
Milka 12:41, 22 wrz 2012

Kindzia napisał(a)
Pochwal się potem co zrobiłaś. Jutro zobaczę, po południu balujemy z M
Miłej pracy
Dzięki za odp.

pochwalę ale czy wyjdzie tak jak chcę? ciasto mi klapło!!
balujcie radośnie
Kindzia 12:42, 22 wrz 2012

Jeszce jedno pytanko : a żurawka southern comfort? Na słońce?
Dzięki
Milka 12:44, 22 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
teraz się zorientowałam, że rzecz dzieje się u Irenki nie u Ani ... dziewczyny można z Wami zwariować ... Irenko bukszpany dostojnie robia tło ... perspektywa nabiera rumieńców ... ptaszki będą miały jak w raju a Ty z nimi mały raj ... no tak jak waligóra ma z Tobą ... szczęściarz ... a swoją drogą Szczęściarza obejrzyj fajny na wieczór przy kominku ... buźka ... czekoladowa

my tu z Marzenką się mordujemy, a Ania od razu 700!!
czy Waligóra szczęściarz, chyba obydwoje, ja z nim, a on może ze mną?

czekoladowo będzie, nie popuszczę wam, Adas i Waligóra w domku, a my w kąpiele i masaże
zerknę, ale potem, ciasto się na dolne poziomy zjechało, ot niespodzianka klapła!
Milka 12:45, 22 wrz 2012

Kindzia napisał(a)
Jeszce jedno pytanko : a żurawka southern comfort? Na słońce?
Dzięki

idealna, pieknie sie wybarwi, i z czasem ma olbrzymie liście, więc jeśli już, nie sadź za gęsto, ja ten błąd popełniłam, będę rozrzedzać..
Kindzia 12:46, 22 wrz 2012

Dzięki
Mój Syn lubi z zakalcem
Milka 12:51, 22 wrz 2012

jej...mój M. raczej nie
majkel0326 13:28, 22 wrz 2012

Irenko,wpadłam zobaczyć co słychać,a tu widzę udane zakupy Ptaszki będą zadowolone z karmników.My wywieszamy zawsze sadło na zimę,na pewno mniej estetyczne niż te zgrabne karmniki,ale za to przyciąga rozmaite ptaki,nawet dzięcioły Pozdrawiam Cię i życzę miłego weekendu
Bogdzia 13:56, 22 wrz 2012

Napisałaś u mnie ze Ci ciasto klapło więc przyszłam zobaczyc co jeszcze słychac, a tu karmniczki którymi sie nie pochwaliłaś u mnie. Do tych karmników faktycznie przylatują głównie sikorki no i u mnie kowaliki, a innym ptaszkom trzeba inne karmniki takie tradycyjne i jak pisze Maja jeszcze słoninkę powiesic. Do mnie dziecioły też przylatują. Co do ciasta to zrobiłam sernik na zimno ( przynajmniej nie ma niemiłych niespodzianek bo zawsze udany) i w piekarniku mam jabłecznik. Moze mi nie klapnie jak Twój. Pozdrówka.