Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Martek 11:53, 01 paź 2012

Ja tam grubej Miłej nie widziałam to z czego schudła ???))))))))))
Martek 11:53, 01 paź 2012

Pozdrawiam miło Miła i wszystkich miłych i uciekam dalej i do obowiązków
Miłego dnia
Urszulla 11:59, 01 paź 2012

Irenko, co jeszcze wymyślisz w tym tygodniu do pracy bo ma być dobra pogoda? Albo daj jakieś zdjęcia jeszcze po renowacji ogrodu.
Chcemy z Tobą świętować 1000 stronkę
JulkAd 12:31, 01 paź 2012

Irenko słoneczka na cały tydzień życzę i ciepełka...bo na razie brrrr zimno
Evchen 12:38, 01 paź 2012

Irenko, piękna ta jesień u CIebie
Kindzia 12:39, 01 paź 2012

Wysłałam. Jutro powinnaś mieć.
Milka 12:47, 01 paź 2012

Bożenko, to są złocienie; kupiłam je w Czechach jako nowość, potem zapomniałam i Basia Krajewska mi przypomniała czasami niedziela w domu jest też fajna, taki luz i spokój, i oczywiście dam znać jak dojdą nasionkadzięki

Marzenko, opóźniam 1000, jak mogę ale pokusa dawania zdjęć olbrzymia!! ta rabata wiązowa jeszcze nabierze wyglądu, zobaczysz, ale trochę czasu potrzeba, niemniej dzięki za pochwały mogłam runiankę dać z przodu, ale ona pierwsza była sadzona i teraz nie chce mi się na nowo kopać, najwyżej będę strzyc; czosnki posadzone, gratis 10 tulipanów też, jeszcze cudne narcyzy prezent od Ewy nie posadzony tam gdzie sadziłam czosnki, niesamowicie wilgotna ziemia, oby to im nie zaszkodziło!

Sebuś, będę ciąc, bo na nowo przesadzać mi sie już nie chce

Aniu asc, czosnki chyba najciężej się sadzi, bo cebule są wielkie i dołki też odpowiednio do nich
najłatwiej z krokusami
Eliza, moje tamaryszki, bo mam 2, mają już po 12 lat; w jednym miejscu we Wrocławiu zostały poprowadzone jako drzewa, podglądałam jak oni tną i to u siebie zastosowałam, bo są piękne, zielone latem, złote jesienią i różowe jak kwitną; swojego podcinaj od dołu, górą też przytnij i będzie piękny

Weroniko, to prawda, ta hosta jest przecudna, niech się rozrasta, to będę mogła ci podarować
Andziula, tę hostę kupiłam na stronce funkie.pl poszukaj, może jeszcze są, były w nowościach
Aniu monte, u mnie odkurzacz nie da rady, nawet sobie nie wyobrażasz ile jest liści z okolicznych wiązów, nic tylko grabie w rękę i do roboty, ale to lubię jesienią kule powoli rozkwitają, są śliczne, takie jek kolorowa jesień i dzięki za mocne ściskanie
Milenko, bardzo dziękuję za pochwały

Martek, no proszę, jakie zezwolenie, aż miło też ściskam a jednak schudłam, rączki na przedramieniu już nie takie tłuściutkie, pupa się zmieniła na plus i brzusio płaski, sama to widzę, ale to zasługa ogrodu, nie odchudzania, bo to termin dla mnie obcy

Leno, masz rację, to były rewolucje ale w tym roku robię jeszcze 2 rzeczy na ogrodzie, a potem tylko grabienie liści i ogniska

Małgosiu, ma 12 lat; swojego podcinaj na pniu, a górą niech rośnie i nic się tarasowi nie stanie; nasiona zbierasz już teraz z rycynus; obierasz te kasztany i fasolkę do papierowej torebki i za rok około 20 maja do gruntu i po robocie nasiona zbierasz, co rok, bo sie starzeją

Monic, nie wiem czy zobaczyłaś zdjęcie, ale liliowiec od ciebie mi kwitł jest śliczny! wiem, ze jesień mówi o zimie, ale zima mówi, że będzie wiosna

Ula, też macham, posadzone i to z nadwyżką, więcej jak planowane, już sie pogubiłam

Mirka, jałowca ciachnęłam sama, teraz ma kolejne postrzyżyny, ale dzięki, że taki detal wychwyciłaś daj adres na PW, wyślę ci rośliny
bo i Kasi będę wysyłać
Kasiu, jesteś niesamowita, tyle starań i ciężkiego trudu aby budleję wykopać, oczywiście dziękuję i trzymam kciuki!!!
Betysiu, a jednak słoneczko od ciebie dotarło i weekend zaliczam, do bardzo udanych i poproszę tak cały czas
Ewa, tobie głowę urywać, no co ty, a z kim mi się będzie tak super gadać!! o wszystkim
Wieloszka, Agus witaj, wiem jesteśmy jesienią jakoś zajęte, ale na pewno spotkamy się i nadrobimy zaległości towarzysko - ogrodowe tak, dziś niestety szaruga, ale ponoć chwilowa cieszę się, że fotki dodały powera

Tereniu, miłosierdzie znikło wraz z oświeceniem żartuję musiałam tę pracę wykonać przed zimą, bo potem są inne zadania do wykonania, więc nic nie było z myślą o konkurencji
tawuła..pełna nazwa Golden Carpet, u mnie będzie rosnąć w półcieniu, któy daje tamaryszek, nawet jak ciut zzielenieje to na limonkowo i też będzie ładna; ligustr normalny i będę ciąć ostro w niski murek, czyli żywopłocik, a z tą energią też się zastanawiam, skąd to się bierze, no skąd?
Milka 12:48, 01 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Irenko, co jeszcze wymyślisz w tym tygodniu do pracy bo ma być dobra pogoda? Albo daj jakieś zdjęcia jeszcze po renowacji ogrodu.
Chcemy z Tobą świętować 1000 stronkę

podcinam bonsai, Lawsona w kulę i jałowce w kulę, i z mojej trawki robię wykończenie obrzeża rabaty z rh jadę na hamulcu ręcznym, aby opóźnić 1000!!
Milka 12:50, 01 paź 2012

JulkAd napisał(a)
Irenko słoneczka na cały tydzień życzę i ciepełka...bo na razie brrrr zimno

Jula, zrobiłaś czary mary, już się przejaśnia i poprawia pogoda, ba słońce wyszło tobie i wszystkim innym, życzę jeszcze dużo ciepełka
popcorn 12:50, 01 paź 2012

Co się odwlecze to nie uciecze Posadziłaś Irenko już wszystkie cebule? Ja się jakoś zabrać nie mogę, albo zimno albo pada - jak teraz... a jak było ładnie to mi się nie chciało albo czasu nie miałam
miłego dnia!