Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Tosiek 17:35, 12 lut 2012

Wandziu ja wybierałąm w sklepie dwa lata temu takie begonie już z keełkami a i w tamtym roku sadziłam takie swoje i w miarę szybko wystartowały tylko je zaraza zjadła i nie wiem czy im dawać drugą szanse a były takie śliczne.
wanda7 17:40, 12 lut 2012

pamelka napisał(a)
Wandziu oczywiście po powrocie z nart najpierw odwiedziłam centrum ogrodnicze Żadnych nowych dostaw, poczekać musimy, aż mrozy nieco odpuszcza, bo teraz nikt nie chce ryzykować zmarznięcia materiału
Współczuję gorąco problemów z 'rurami', mam to samo, wczoraj przepchnięte, dzisiaj ponownie

Witam po nartach! Pewnie już wypoczęłaś i "zażyłaś" sportu, to teraz już szybko byś chciała wiosny
No i oto ruszasz z nowymi siłami do sklepów, a tu pusto. Dziwne, że tak w tym roku handlowców przeraziły te mrozy, bo w innych latach, choć także były tak niskie temperatury, to jednak oferta była w sklepach bogata. No nic. Trzeba czekać albo zadowolić się tylko nasionami.
Rury u nas odpuściły. Okazałao się, że były zamarznięte; lód zablokował przepływ. Mój M wlał gorącej wody i się przetkało
wanda7 17:49, 12 lut 2012

Tosiek napisał(a)
Wandziu ja wybierałąm w sklepie dwa lata temu takie begonie już z keełkami a i w tamtym roku sadziłam takie swoje i w miarę szybko wystartowały tylko je zaraza zjadła i nie wiem czy im dawać drugą szanse a były takie śliczne.

No właśnie, była w tamtym roku jakaś paskudna zaraza na begoniach. Jak się nie powykładały z powodu nadmiernego wyrośnięcia, to z kolei padły od zarazy
No nic, może mimo to dajmy im jeszcze jedną szansę, dobrze? Pamiętam, miałaś kiedyś taką piękną białą. Ja właśnie poluję na białe w tym roku, no ale na razie ich w sklepach nie ma. Żadnych zresztą nie ma.
wanda7 17:57, 12 lut 2012

Trochę moich różyczek

VICTOR BORG , wielkokwiatowa

AMAZING PALACE

AgnieszkaBK 18:03, 12 lut 2012

wanda7 napisał(a)

Wandziu, na pewno wybierzesz najpiękniejsze cebule.... masz do tego dobre oko

AGNIESZKO, no niestety dzisiaj byłam w Castoramie i LM i jeszcze tych cebul nie ma. Jak tak dłużej pójdzie, to już nie będzie warto kupować begonii, bo będzie za późno na wysadzenie. Lilie i liliowce to zupełnie inna sprawa, bo jeszcze dlugo można je sadzić.

Wandziu, u nas w sieciówkach też jeszcze nie ma cebul, ale w sklepach specjalistycznych ogrodniczych już widziałam .... to może do takich zajrzyj
wanda7 18:13, 12 lut 2012

APRICOT CLEMENTINE

AgnieszkaBK 19:04, 12 lut 2012

Piękne..... cudowny kolor
Pszczelarnia 19:14, 12 lut 2012

Bajeczne, miodowo-bursztynowo-brzoskwiniowe. I ten róż znakomity ze zwiniętymi płatkami. A mówią, że Anglicy kochają róże - my chyba też?
ircia 19:20, 12 lut 2012

Wandziu, Twoja Apricot jest urocza
Mala_Mi 19:33, 12 lut 2012

Piękne róże