Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

wanda7 21:33, 05 kwi 2012

Gabriela napisał(a)
Właśnie też miałam pytać o te kamionkowe garnki, są świetne, ale moje trzymam w kuchni.
Bardzo wielkie czosnki u Ciebie wyrosły, szkoda że jak kwitną, to liście zasychają. Co zasłoni im liście, bo na zdjęciu nie widać?
Wielosiły też mam, ale zgodnie z nazwą są błękitne i b. łatwo się wysiewają.
A bergenie mają kwiaty w różnych kolorach, mam takie zwykłe, różowe ale i z amarantowymi i białymi kwiatami, które jak przekwitają robią się bladoróżowe. Polecam.

Gabrielo, wszelkie gary i inne starocie to skarby w naszym ogrodzie. Jesli chodzi o czosnki, to właśnie tą ich niemiłą wadą są wcześniej zasychające liście. Moje czosnki posadziłam między różami. NIe wiem, czy skutecznie zasłonią czosnkowe liściory. Nie mam na to sposobu. A że czosnki mi się podobają, mam je razem z tymi nieładnymi liśćmi.

wanda7 21:38, 05 kwi 2012

Dostałam pierwszą roślinną paczkę w tym sezonie. TRAWKI. Poustawiałam sobie wszystkie doniczki i teraz będę się zastanawiać, gdzie to wszystko posadzić. Trochę traw będzie rosło w gruncie, a trochę w donicach. Trawami zauroczyłam się dopiero w zeszłym roku. I już sobie myślę, jak ładnie będą wyglądały jesienią.

Mala_Mi 21:48, 05 kwi 2012

Kolekcja trawek zacna Ja też się nimi zauroczyłam A syn mnie dawno namiawiał na posadzenie traw... a mi jakoś nie przemaiwały..póki jednak się nei skusiam i nie posadziłam. Moje nowe trawki jeszcze nie przyszły ..czekam
andziulka 21:53, 05 kwi 2012

Widzę Wandziu nowe nabytki w tym roku - roże ,trawki Super, będzie jeszcze piękniej
Mala_Mi 21:56, 05 kwi 2012

Wandziu, niech Ci te trawki przyniosą wiele radości
Ja coraz uważniej przyglądam się tym zwiewnym roślinkom i coraz bardziej mi się podobają.
Na jesieni posadziłam dwie - zobaczę co dalej

Jotka zakręcona przed Świętami..... tu sadzonki, tam działeczka, tu świeta i to nieszczęsne Ogrodowisko....i pomyliła ogródek..... wiec Ci wklejam....
jotka 22:01, 05 kwi 2012

asc napisał(a)

Wandziu, niech Ci te trawki przyniosą wiele radości
Ja coraz uważniej przyglądam się tym zwiewnym roślinkom i coraz bardziej mi się podobają.
Na jesieni posadziłam dwie - zobaczę co dalej

Jotka zakręcona przed Świętami..... tu sadzonki, tam działeczka, tu świeta i to nieszczęsne Ogrodowisko....i pomyliła ogródek..... wiec Ci wklejam....

No tak wyszło Już jak wysyłałam, to przez sekundę mignął mi błędny adres, ale odwrotu nie było ...
Dziękuję Aniu

Muszę teraz uważać, bo jak widać zabłądzić łatwo, a zbłądzić jeszcze łatwiej
Wandziu pozdrawiam
marzena 23:02, 05 kwi 2012

Wandziu, no fajna kolekcja traw
ja też mam sporo zamówionych, ale poprosiłam o przesyłke dopiero po świetach, normalnie przy obecnej pracy w ogrodzie nie dałabym rady jeszcze z trawami...
pokazuj, gdzie je posadzisz
Gabriela 09:42, 06 kwi 2012

Wando, a jakie to są odmiany traw?
Danusza 10:17, 06 kwi 2012

Wandziu ale kolekcja! ładnie wyglądaja spore sa niektórzy nie maja szczęścia w kupowaniu tobie się udało
wanda7 10:56, 06 kwi 2012

Asc, Andziulko, Jotka, Marzenko, a więc wszystkie będziemy cieszyć się jesienią szumem traw. Ich kłosy powiewające na wietrze to naprawdę bajkowy widok, a ogród nabiera dzięki temu niesamowitej dynamiki..Podobno trawy są w ogóle nie kłopotliwe. Wystarczy wiosną ściąć, troszkę sypnąć azofoski i to cała praca. Chyba z tego względu stają się coraz modniejsze w naszym zabieganym świecie.

Gabrielo są tutaj rozmaite gtunki traw. Miskanty, proso, rozplenice, kostrzewa, ostnica, hakonechloa, molinia, śmiałek darniowy, miłka i wiele, wiele innych. Wybór na rynku jest ogromny.

Danusza, czy chcesz przez to powiedzieć, że miałaś jakieś kłopoty podczas transakcji? Ja chwalę sobie zakupy przez internet. Szczególnie ze szkólek, bo z alle.. to bywa akurat różnie.