Aniu - zaprojektowanie rabaty w stylu angielskim to na prawdę męka Przynajmniej dla mnie Siedziałem nad swoimi całą zimę iiiii - tą też przesiedzę nad planowaniem co zrobić, by choć trochę przypominały angielskie
Najlepiej poszukaj projektów rabat bylinowych w necie lub w angielskich książkach - coś znajdziesz i dopasujesz do siebie
Aniu ja tak samo mam dylemat z dwiema rabatkami jak ich obsadzić, żeby wyglądały 'za czymś'
ale najlepiej obsadzanie rabat mi wychodzi jak rośliny kwitną wówczas widzę ich zestawienie kolorystyczne, czy pasują do siebie czy nie
Aniu, no nie wierzę, że nadal nie ma u ciebie Chopina! moja ma wysokośc około 2m, cały czas kwitnie, powinnam powiedziec w liczbie mnogiej, bo jest ich kilka!
oto one na wysokości 2m i wielkie piękne liście i kwiaty; od poczatku nieustannie kwitnie
Lawenda już tam jest
Tylko bardzo malutka
Obwódka.. no nie pomyślałam o tym, trzeba zrobic, będzie na pewno lepsza niż te mało widoczne rozchodniczki. Przesadzę je na skarpkę .
Może resztę tych trawek też wykopac z tej rabatki?
Sebciu, szukam i co widzę to mnie zachwyca.
Ale dopasowac to pod siebie nie umiem.
Może angielska rabata to za dużo powiedziane, ale marzy mi się atrakcyjne miejsce przez cały sezon. Zapełnione, ale nie przeładowane, uporządkowane, eleganckie.
Ech