Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 21:02, 11 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

.

Aniu, co to za róża?
Świetnie, że mogłaś już podziałać w swoim ogródku....ładnie już wygląda, przygotowany do wiosny..... u mnie ziemia zamarznięta i nic się nie da jeszcze robić

Tylko w tamta sobotę mogłam działać w ogrodzie, w poniedziałek już przyszedł mróz i trzymał do tej pory.Teraz z kolei ma być deszcz przez kilka dni. Ale to dobrze, niech podleje te moje piaseczki, na lepszy start wiosenny .

Ta róża to Cappuccino, bardzo ją lubię. Kwitnie mi cały sezon, prawie bez przerw.
AniaDS 21:04, 11 mar 2012

majkel0326 napisał(a)
Aniu,i ja Ciebie dziś odwiedziłam.Ogród masz przepiękny,a róże bajeczne-bez dwóch zdań teraz wim do kogo zaglądać w tym temacie.Pozdrawiam gorąco!

Dziękuję, bardzo mi miło .
Zapraszam serdecznie jak najczęściej .
Gabriela 21:04, 11 mar 2012

Róże omszone też bardzo mi się spodobały i już zamówiłam sobie Rosa centifolia "Cristata". Masz ją może? Na fotografiach wyglądach prześlicznie, jest różowa i bardzo pełna. Już wyobrażam sobie jej zapach. Ten meszek na pąkach i łodygach wcale nie kojarzy mi się z mszycami.
AniaDS 21:05, 11 mar 2012

MamuniaAgunia napisał(a)

bardzo dziekuję za wskazówki, tak jak pisałam wczesniej kompletnie nie mam doswiadczenia z różami, teraz przynajmniej wiem że mam różę pnącą i zatroszczę sie o nią właściwie, moze odwdzięczy sie i zakwitnie?

Na pewno Róże pnące potrzebują dwóch, trzech sezonów. A potem jak zakwitną...
Niezapomniany widok .
AniaDS 21:07, 11 mar 2012

ircia napisał(a)

Dzięki Aniu - jest piękna Muszę w takim razie bardziej zainteresować tymi różami. Takie malenstwa zawsze znajdą gdzieś miejsce

No pewnie . Ja takie maluszki sadzę z przodu rabaty, część z nich robi za obrzeża .
AniaDS 21:08, 11 mar 2012

andziulka napisał(a)
Witaj Aniu. Cieszę się, że chociaż trochę udało Ci się popracować w ogródku w sobotę. U mnie niestety dziś jest zmarznieta ziemia myślałam, ze w tym tygodniu trochę popracuję w ogrodzie, ale zapowiadają na kilka dni minusowe temp. Dobrze, że pani z Rosarium była tak mila i powiedziała, ze nie muszę sie spieszyc z odebraniem przesyłki, wyśle, kiedy będę mieć przygotowane rabaty i będzie ciepło
Pozdrawiam cieplutko

Andziulka, od jutra już możemy ruszać na ogrody .
Ja to nawet w deszczu pójdę.. Nie popuszczę. Dziś kupiłam pierwszą partię kory, już bym poszła ją rozsypać.. .
AniaDS 21:09, 11 mar 2012

aguskac napisał(a)

Cześć Kochana , odbierz pw .
Jak miło spotkać swojaka Dziękuję za informacje!!
Jak tu się wkleja buźki? Bez nich jak bez ręki ...

Kombinacja klawiszy albo z jakiejś strony z emotikonami. Chyba??
Ja tak robię, też mi ich brakuje .
AniaDS 21:11, 11 mar 2012

Eve napisał(a)

No tak właśnie z tymi remontami i przebudowami jest Ja już tego doświadczyłam kilka razy. Byliny przeżyją to bez problemów, gorzej z różami, które potrzebują czasem 2 lat po przeprowadzce żeby dojść do jako takiego stanu, może jak są mniejsze egzemplarze to wrzuć do donicy? Tam przeczekają roboty i nie będziesz ich "brutalnie" przesadzać z gruntu

Tak myślę, żeby wrzucić co się da do donic. Ale boje się o cebulowe, o czosnki, lilie i inne bylinowe maleństwa. Jak tu kopać, żeby nic nie uszkodzić..
AniaDS 21:13, 11 mar 2012

iwbod napisał(a)
Bardzo podoba mi się Twój ogród,wymarzony

Ślicznie Ci dziękuję za tak miłe słowa .
Iw.. Iwonka?
Pozdrawiam ciepło, prawie wiosennie .
AniaDS 21:15, 11 mar 2012

malgocha1960 napisał(a)
Aniu,jak wiosna w twoim ogrodzie,masz już kwitnące oznaki?U mnie na razie ogród jeszcze spi,ale mam nadzieje,że pogoda w nadchodzącym tygodniu go pobudzi do życia.Pozdrawiam niedzielnie,ucałuj wspaniałe dzieciaki.

Małgosiu, u mnie też jeszcze wszystko śpi, kupiłam sobie trochę wiosny do domu, ale dopiero jutro zrobię fotkę.
Dzisiejszy deszcz (i grad) zmył prawie cały śnieg, może jutro coś uda mi się zrobić w ogrodzie.
I ja pozdrawiam, dziękuję .